mandag den 24. oktober 2011

Den dyre ideologi !

I en ny undersøgelse om hvorfor medlemmerne siver ud af de traditionelle fagforeninger, siger 8 ud af 10 - At prisen er en væsentlig faktor. Og når man så lægger til at de traditionelle fagforeninger har mistet over 250.000 medlemmer. Så burde de se dette som en vink med en vognstang. Jeg mener at de bliver nød til at tage kampen op på prisen. Det kan godt være at man ikke kan matche den laveste pris, men forskellen skal være mindre end i dag.

Men jeg syntes ikke at de skal sælge ud af deres holdninger og ideologier. Det er netop her man skal udskille sig fra "de gule" foreninger. Men jeg mener at de bør ny tænke deres måde at sælge ideologierne. De bygger stadig på den form for faglig fællesskab, der var i min ungdom. Og den eksisterer ikke længere.

Dengang var det en naturlig at deltage, når HKKF eller SID kaldte til møde, for at forklare den nye overenskomst - Man mødte altid op til det årlige juletræsfest og skulle der stemmes om et eller andet i lokal afdelingen, så var man der næste altid. Selv det halv årlige besøg af lokalformanden på arbejdspladsen var godt besøgt......... Men det er slut !

Nu er verden meget mere individuel. Og man skal nok tænke mere "individuel - fællesskab" - Holde fast i jeres grund ide, tænk nyt og sænk prisen en smule. Så er der en vej frem.

Ingen kommentarer: