tirsdag den 30. november 2010

Mad med en historie smager endnu bedre !

I dag tog jeg med en kinesisk kollega ud og spise. Og det gav en hel ny vinkel på at bestille mad. Jeg havde lovet at betale, hvis han til gengæld kunne finde noget virkelig kinesisk. Og her blev jeg positiv overrasket. Han fik bestilt tre forskellige ting, som alle havde en historisk baggrund. Og jeg fik en detaljeret indførsel i dem alle. Jeg må med skam sige at jeg kun i detaljer husker den ene. En slags revelsben, der var pakket ind i et stort grøn blad. Sammen med en speciel lille grå form for ris. Historien var at det grønne blad og revelsbenet skulle symboliserer en berømt poet der ikke kunne forliges med sin kejser og derfor hoppede i floden og lod sig drukne. Iklædt et stort grøn klæde. Hvert år, omkring maj - juni holder kineserne en Dragon boat festival,( Duanwu Festival ) hvor de hylder denne mand som en helt. Og smider ris i vandet til fiskene, så de ikke spiser den ulykkelige mand der druknede på grund af sine digte. (Deraf de små grå ris) - En lokal øl til maden gjorde prikken over I´et. - At vi samtidig gik talt politik var endnu mere fantastisk. Det er normalt ikke noget man sådan lige taler om i Kina.

mandag den 29. november 2010

Forebyggelse er selvfølgelig sagen - men ikke lige her !

Nu havde jeg eller meget høje tanker om mit Hotel i Qin Haung Dao. (Junyu Best Western) et 5 stjernet hotel med mange flotte detaljer. Men denne gang var der en ny detalje. På det ellers så flotte badeværelse, stod en lille plastik holder, hvori der var 2 kondomer (Den ene med smag) - forskellige sensuelle creme og noget der kun er til mænd og kun til kvinder. Det ved jeg ikke lige hvad er. Og der er pris på det hele. Først blev jeg lidt stødt. Hvad tror de jeg er for en gæst, men så tog jeg mig sammen til at gå forbi receptionen og spurgte: " There is some special gear in my bathroom - some sexuel gear. I do not think that I will be using this!" - De små kineser piger blev helt røde i hovedet og de lovede straks at fjerne det. Og de bedyrede at det var en fejl..... Nå, det var væk da jeg kom tilbage fra aftensmaden. Men jeg nåede da at få et billede.

Hvor brænder det !

Når jeg ankommer til QinHaungDao med shuttle bussen, plejer jeg at gå fra busstationen til Hotellet (Under 1 km) - Det er godt for et par ben der har siddet stille i næsten 24 timer. Men denne gang var jeg ved at få turen i gale hals. På afstand, kunne jeg se at hotellet var omringet af brandbiler og der kravlede brandmænd flere steder på bygningen. Heldigvis var det kun en øvelse. Og de blev ved i et par timer mere. Billedet er taget fra mit værelse, hvor de er ved at rulle slanger ud i en højde af ca. 8 etager. Nu føler man sig en smule roligere ved at ät "gutterne" har trænet på bygningen

Fed flyver !

Så gik turen igen til China. Denne gang over Frankfurt Airport. Et kæmpe sted, fyldt med forskellige maskiner. Og denne gang stod der en Dream Lifter. Jeg har aldrig set så "tyk" en flyvemaskine. Den ligenede nærmest en gravid jumbo jet. Og den så ikke umiddelbar ud til at kunne lette. Men det er jo nok luftfragtens svar på mega lastbiler. Den så helt sikker sjov ud!

søndag den 28. november 2010

Vinter alufælge med pralerøvs effekt !

Med min nye bil, fulgte der ikke vinter dæk med, så nu er jeg på marked for sne dæk med alufælge. Hvilken jungle. Her er godt nok meget gejl og udstyr ind over en almindelig nyttig ting. Der er priser fra 3000.- kr for et almindelig sæt (Incl. montering) il en mindre formue for et sæt 19 tommer med indbygget herlighedsværdi og pralerøvs effekt. Jeg fandt endda en side på nettet, hvor man kan sidde og skifte hjul på sin egen bil, så man kan sidde og drømme / Bedømme om det passer visuel. .... Nå, det bliver nok et sæt fra Thansen eller min lokale dækmand. Det skal være en kombination af sikkerhed til en rimelig pris. Og så anti-spin lampen holder op med at lyse, bare man rør speederen.

lørdag den 27. november 2010

Tæt på brand !

Sønnike var ved at sætte sin eksterne harddisk til fjernsynet da pludselig alt strøm forsvandt i den ene del af huset. Jeg kunne umiddelbar ikke selv finde fejlen. Og en nabo, som er elektriker, kunne heller ikke finde årsagen. Alle sikringer var ok og og han kunne måle strøm på begge side at relæet. Det mest mystiske var, at en lampe i badeværelset lyste konstant, selv om man slukkede den. - Nå. Vi gik i seng og jeg fik ringet efter hjælp næste dag. Konen syntes at det lugtede lidt brændt i badeværelset og fik installatøren til at komme omgående. OG DET VAR ER GODT TRÆK ! - For det viste sig at en forbindelse i den blinkende lampe var ved at antænde. Og at det var den der var skyld i alle ulykkerne. Vi fik den lavet og slap med forskrækkelsen Men - Py - Ha ! - Tænk hvis hele skidtet var futtet af. Det har jeg overhovedet ikke fantasi til at forestille mig.

fredag den 26. november 2010

Julelys med nostalgi !

Så kom den første sne. Og det lige efter at de udendørs julelys var kommet op. Så det var timing. Jeg havde også fået min "gamle" julelampe op. Den er et levn fra dengang min far havde butik i Skive. ( ca. 1970 ) Og har været oppe at hænge hvert år lige siden. Så den er både nostalgi og en næsten antik julesag. Den har gennemgået flere ansigtsløftninger og ser ud til igen at trænge. Så det nu være en efter jul opgave til januar. Nu skal den holde julen ud og sprede lidt hygge ved døren.

Flotte omgivelser til gode beslutninger !

Min øverste chef havde sat hele afdelingen (Integraded supply chain) stævne på Comwell Keller Park. Et fantastisk sted, som nok ville været endnu bedre om sommeren. Udsigt, flot natur og et rigtig wellness område.
.... Nå, vi var kommet for at arbejde. Og det var første denne blandet flok af folk virkelig fik set hinanden an og set hinanden over skulderen. Det var virkelig godt. For vi har meget mere til fælles end vi har tror i daglig dagen. Vi kan både bruge og udnytte hinanden, når vi bliver mere dus med hinandens kompetencer og arbejdsområder. Og så er det altid spændende at sidde sammen med andre nationaliteter Derved kommer der mange flere vinkler på vores opgaver og vores løsninger. Fint at skære et par dage ud af kalenderen til dette. Og så var stedet og maden bestemt heller ikke at kimse af. Som et ekstra krydderi på opholdet, så mødte jeg nogle af de gamle kollegaer fra Arla Foods. Mejeriindustriens arbejdsmiljøudvalg havde samling, så jeg fik lige pudset et par gamle venskaber af og fik lidt up-date på deres hverdag. Eneste minus var den obligatoriske løbetur. Det var i mørke, så jeg fik slet ikke set og nydt den omkringliggende natur. Direkte ned til vandet.

torsdag den 25. november 2010

Tilpasning i naturen !


For leden kom jeg forbi denne sandbunke ved en bondegård. Jeg har længe løbet der forbi og set disse huller i bunken. De vidner om naturens tilpasningsevne. En flok Mursejlere, som skulle leve livet fedt tæt på en gård med masse af fluer, havde slået sig ned i denne menneskeskabte bunke af sand. Desværre fik jeg aldrig taget et billede mens der var fuld gang i området. Men jeg skulle alligevel lige have billedet med. Da jeg synes at de små succes historier også skal vises.

onsdag den 24. november 2010

.... Med New Zealandks smør !

Så var tiden kommet til at vi igen skulle til at spise risengrød. En tilbagevendende spise her op til jul. Og selvfølgelig skulle der smørklat på grøden. Men jeg blev noget overrasket, da jeg stod ved køleren i butikken og rakte ud efter smøret.
New Zealandsk smør ? - Øhh - Hvad !
Hvordan kan en pakke smør, fra den anden side af kloden, dukke op i min lokale købmand. Ovenikøbet til en pris der er ca. 30 % mindre end den danske lurpak. Som jeg huske det, får de New Zealandske bønder faktisk ingen landbrugsstøtte. Og tager man transporten med i denne beregning, så må de bønder da mega dumpe prise. Eller de danske landmænd må tjene kassen ! - Miljøbelastningen må også være enorm, hvis man tager transporten med i regnestykket......... Men det var da noget af en øjnåbner, at Dansk Landbrug blev slået på hjemmebane. For jeg købte pakken. Prisen lokkede og smagen. Ja, den var faktisk ok. - Jeg skulle bare lige glemmen miljø belastningen. Men det var ikke så svært. Her skal man bare gøre som alle de andre (Næsten alle de andre) danskere. Vi har en meget økologisk og naturvenlig holdning, lige indtil vi skal have penge op af lommen. Så bliver vores holdninger lidt mere nuanceret.

tirsdag den 23. november 2010

Sort rengøring søges !

.... Eller det skal nu gerne være hvidt og pænt når de er færdig. - - - Nej, vi er ikke sprunget ud i denne disciplin. Men jeg må da indrømme at tanken strejfede mig, da konen begyndte at tale om hjælp til rengøringen.
Nå, det var nu mere en ok. For der kom et privat firma, som vi fandt på en liste fra kommunen og de fik boligen i bund.
Og deres anbefaling var at komme 2 - 3 gange om året og give det en ordentlig tur. Jeg var lettet igen. Prisen for besøget var rimelig og selv om den skal ganges med 3 er det alligevel en overkommelig udgift, når det er årligt. Og så bliver jeg fri for at skulle trylle sorte penge til hvid rengøring.

mandag den 22. november 2010

Kloge bøder !

Nu går det da helt i "Vores lille Andegård" snak i den danske støtte til uddannelse. Her bliver vi tudet ørene fulde af at Danmark skal leve af kompetence og kloge hoveder. Og at håndens arbejde ligger et andet sted på kloden. Og så gør vi alt for at fjerne mulighederne for at få disse kloge hoveder. Først fjerner vi "cafe pengene". Hvilket i sig selv jo bare er en misundelse forslag fra nogle politiker, der ikke behøver de unges stemmer. Og nu er DF så ude med at man skal betale SU tilbage, hvis man starter et arbejdsliv udenfor "Andegården" inden 5 år. - - - Ja klart. Det forslag er helt sikker ikke tænkt af kloge hoveder, så hvorfor skulle man så forvente at de ved noget om dette emne. For netop de folk der samler viden i udlandet og som normalt vender hjem til "Andegården" senere i livet, er noget af det klogeste vi kan få. De har både den indlandske og den udenlandske vinkel på arbejdslivet. ( Det er faktisk også dem som vi gerne vil tiltrække, selv om de har en lidt anden hudfarve en "Andegårdens" normale beboer). Begrundelsen skulle være hjerneflugt og frygten for globaliseringen. Er man bange for det sidste er man nok født i den forkerte tidsalder. Desværre ser dette uddannelses-fjendske forslag ud til at lykkes, da både Socialdemokratiet og SF har samme holdning i deres "Fair løsning".

søndag den 21. november 2010

Imponerende indsats !

Vi får stadig Blå Kors landsblad, selv om konens frivillige arbejde i Hobro naturligt er stoppet, da vi flyttede til Sønderjylland. Bladet lander altid som godnat læsning og jeg bliver normalt meget grebet af de skæbner der fortælles om. Selvfølgelig er det mest succes historier og ikke ret meget om det der ikke er gået så godt. Men selv de gode historier er værd at bide mærke i. For ofte er det historier fra dyb armod, skuffelser, nødlidende og menneskelig fornedrelse. Og ofte er det folk der hænger fast i samfundet med det yderste af neglene. Man kunne godt spekulerer lidt over, om man selv havde kræfter til at rejse sig igen, hvis man havde haft så megen modgang i livet (Selvskabt eller på ført) - Og det giver helt sikker en forståelse af at man har det som blommen i et æg, og burde juble hver dag. Det vi kalder problemer er jo bare krusninger på en almindelig hverdag.

lørdag den 20. november 2010

Raket papir og verdensdrømme !




At sidde med en kinesisk avis, giver nogle sjove associationer til ens unge år i Skive. Jeg kan huske hvordan vi knægte gik rundt den 1. januar og samlede afskudte raketter sammen. Og kunne vi ´se at rakethovedet var lavet af avispapir, sad vi tit og rullede dem ud. Vi sad og talte om den mærkelige verden der var omme på den anden side af jorden, om de underlige tegn der stod i "raket-papir-avisen" Og vi syntes at det var vild eksotisk. I dag er det, om ikke hverdag, så noget man flygtig ligger mærke til. Det er utrolig som verden bliver mindre.

fredag den 19. november 2010

Julelys for naboens skyld - Næsten !

Så galt som billedet går det nok ikke, men weekenden skal stå i udendør julelysets tegn. Det er ikke noget jeg ser frem til, men når det hænger der så er det alligevel ok. Og det varme da også lidt at komme hjem om aftenen og huset står og lyser op. Og så er det også en god start at pynte udenfor først. Man bliver ligesom langsom til vendet den julepynt der kommer op overalt. Mit hjem kommer aldrig over kvalmegrænse, men det er sikkert, at omkring 2 - 4 dage før juleaften, så hænger den kommercielle jul mig langt ud af halsen.

torsdag den 18. november 2010

Margarinegrænsen !

Et godt spark ind i debatten om, hvordan vi danskere er begyndt at dele os i grupper. Margarinegrænsen var ligesom den naturlige skæringspunkt mellem de livsstile som Jørn Duus Hansen gav os et sjov og meget levende billede af. Og de "U" hyggelige var at man godt kunne genkende sig selv i de mange billeder, som han kunne fremmane på ens nethinde. Og så kunne man faktisk også blive klog af hans måde at dele det hele lidt op på. Måske noget firkantet, men overdrivelse fremmer jo som sagt forståelsen. Og den deling han prøvede at synlig gøre var godt nok serveret med humor, men var ikke spor sjov at tænke på. Man skal nok lige kigge sig over skulderen og gøre en indsats for ikke at blive alt for arke typisk og ensporet

onsdag den 17. november 2010

Go - Go Gadget !

Hvem der styre hvem ! - Ja det kan faktisk være rigtig svært at se. På kurset er der en deltager, som er udstyret med det sidste nye indenfor Apple. En Ipad og en Iphone4. Til at begynde med troede jeg at det var sådan lidt for at flache med disse smarte ting, at han hele tiden sad og pillede ved dem. Men ret hurtig blev det klart at det ikke var ham der styrede udstyret. Men omvendt. Han kan ikke sidde stille mere end 5 minutter, så skal Ipad´en lige bladres igennem og måske skal der lige tjekkes en hjemmeside eller to. - Straks efter får telefonen en tur. Om der nu lige skulle være kommet en mail eller en sms. Jeg kan godt distraherer fra hans adfærd, men det er sikkert at han kun får det halve af kurset med hjem og at han nok er det man i moderne sprog kalder " Gadget-holiker". Det må være rigtig svært at lave noget struktureret, når man på den måde lader tingene og omgivelserne være styrende for ens hverdag.

tirsdag den 16. november 2010

Egelund Slot !

Så er der igen dømt Egelund Slot. Et årlig tilbagevendende kursus, som giver en masse viden, en masse erfaringsudveksling og et komsammen med alle de andre sikkerhedsfolk i Danmark. Niveauet er meget højt og der bliver gået til stålet, når der udveksles erfaringer og meninger. Det er en god måde at vedligeholde sit netværk på. Og netop netværk er nok den kvalifikation der bare bliver mere og mere brug for. Det kan godt være at faglig dygtighed er et must, men hvis man ved - hvem der ved noget, og kan trække på den viden, så er ens samlede viden meget større, end den der prøver at lærer alt selv og være hurtig på paratviden. Og så gør det jo ikke noget at dt hele foregår i nogle fantastiske omgivelser. Egelund Slot og den udsøgte bespisning er et højdepunkt i sig selv. Jeg glæder mig til at suge viden og netværk. Og måske danne et par nye forbindelser.

grænsehandel !

Så blev der købt ind til jul. Over grænsen og frem med pengene - og Vupti ! Så var bilen fuld af dåse sodavand - Dåseøl - Slik - og alt mulig andet. Jeg ved godt at de danske købmænd klager deres nød over denne for for grænsehandel. Og det er måske også lidt uretfærdig at der er en anden moms på basale fødevarer i Tyskland. Men det er ikke det eneste. Der er stadig mere end momsen til forskel. Når man kan finde bleer - vaskepulver - hundemad og cola til noget der ligner halv pris, så må der være nogle der tjener mere end nødvendig i Danmark. OG SÅ er der selvfølgelig også hyggen ved at smutte over grænsen og lave en udflugt ud af dagen. Det kan man jo slet ikke få med ved at smutte til Vejen for at handle ind.

Middag i Flensburg !

Og apropos hygge ! Så fandt vi et lille hyggelig sted på øst siden af Flensborg havn, hvor man kunne få en særdeles flot brunch til under 20 euro for 2 personer.
Samtidig kunne man sidde og skue ud over havnen - bådene og svanerne. Det kan virkelig godt anbefales. Man blev endda betjent med et møjn !

mandag den 15. november 2010

Rejsende kontor !

Ja, man kan godt nok nøjes med lidt, når nu der ikke er mere. Her er mit midlertidig kontor i Beijing Airport. Et hjørne i en cafe. Med internet og strøm til pc. Et par kopper kaffe og en flot udsigt. Det er som ok. Og engang imellem meget morsomt. Folk kan finde på at kigge en over skulderen for at se hvad man laver, og nogen gange skal de bare hen og føle sig lidt international ved at stå tæt på en europæer.

søndag den 14. november 2010

Jet Lag - og nat potten !

Jet lag. Det er noget underlig noget. Ikke lige til at sige nøjagtig, hvordan det virker. Nogen gange er det der slet ikke, andre gange er det som en forhammer. Men en af de ting jeg ikke kan omstille 7 timer, er kroppens naturlige vand udskillelse. Normalt er jeg ikke en "nat-tisser". Men det kan man bare ikke sådan stille om. Så de første dage er jeg oppe flere gange, mens jeg slet ikke er på toilettet i løbet af dagen. Det tager ca. 7 dage at stille om. Og så er jeg på vej hjem igen. Det er og bliver noget værre natte roderi !

lørdag den 13. november 2010

Verden er blevet uhyggelig mindre !

"Dengang jeg var lille, var jorden kæmpe stor - Nu er jeg kæmpe stor og verden er blevet lille".Jeg kan ikke huske hvem der sagde disse ord, men det er så sandt som det er sagt. Som lille var det utrolig, hvis man køret fra min fødeby Skive og til grænsen. Og man var verdensmand på gaden, hvis man havde noget slik fra Tyskland. I dag tager jeg rask til Kina, og er næsten blevet dus med at tage om på den anden side af kloden. Nu kan man rigtig fornemme, når nogen siger at vi kun har denne ene verden, at den ikke er stor og at den godt kan slides op. Det kan faktisk løbe mig koldt ned af ryggen at tænke på mine børn og børnebørns fremtid i denne " lille" verden. Det kan godt være at vi gør alverdens krumspring for at passe på den i lille Danmark. Men det jeg ser andre steder, gør at vi bare er en dråbe i havet.

Farvel til den lokale klub !



Så er det igen farvel til China. Så jeg måtte lige ned og sige farvel til den lokale løbeklub. For et stykke tid siden mødte jeg en flok ( 30 - 40 stykker) som løb rundt i folkeparken. Et sted midt i byen, med små stier, broer, søer og nydelige kinesiske huse. Der er en bred sti, som snor sig rundt i hele området og er ca. 1 km. lang. Om morgenen er parken fyldt med folk der laver alle mulige former for fysisk udfoldelse. Tai Chi er meget udbredt og jeg er stadig fascineret af denne form for bevægelser. Man kunne næsten tro at det er en slowmotion kamp sport. Nå.... Jeg løb ned til drengene, som ikke kan et eneste ord på engelsk. Så jeg viste med armbevægelser, at jeg skulle flyve i dag. Og da jeg pegede på mit armbåndsur, nikkede de alle og grinede. Og så løb vi bare endnu stærkere. Jeg tror ikke de helt fik min besked. Måske troede de at jeg var "flyvende" og gerne ville løbe hurtigere !

fredag den 12. november 2010

Made in China !

Når man sidder her i China og hører Amerikanerne klage over at kineserne overtager alle deres arbejdspladser, så lyder det noget hult. (CCTV . NEWS) Jeg tror at vi må indse at dette kæmpe land bliver omdrejningspunkt indenfor meget få år, Og jo hurtigere de andre lande. Og her er det især Europa og USA, retter deres økonomi ind efter dette, vil de få noget ud af denne udvikling. Her hjælper det ikke at være "tøse sure" og skælde ud. Der findes over 1,3 milliard kinesere. Hvor rigtig mange har, eller får en købekraft som kan sammelignes med de tidligere øst lande i Europa. Det bliver vi nød til at forholde os til. Det kan godt være at styret er kommunistisk, men dog ikke mere end de har en kapitalistisk indgangvinkel på en god handel. Og så graver vi vesterlændinger jo også vores egen økonomiske grav. For vi køber gerne produkter som er lavet i Kina. Her er det ikke holdninger der styrer - Her er det nærigheden !

Kantinen er faktisk en af dagens højdepunkter !




Maden i kantinen er virkelig god. Også selv om den nok ikke lever op til standarden på vores danske fabrikker, så er den både smagsfuld, varieret og ser også appetitlig ud. Og så skal den selvfølgelig spises med pind for at man får hele oplevelsen med. Eneste ting jeg nok ikke lige bliver vant til er manglen på noget at drikke. Kineserne tager gerne en skål suppe-agtig noget. Og drikker direkte af skålen. Jeg snupper en kildevand fra kontoret og så går det fint. Man skal ikke være sart over andre folks spisevaner, men min bakterie forskrækkelse skal jeg dog holde lidt i ave. Især det forhæng der hænger ved indgangen. Nå... Maden er faktisk et højdepunkt. Som jeg godt kunne unde nogle af mine venner, der burde have et kultur spark i rø... for at se tingene fra en anden vinkel en den danske andedam!

torsdag den 11. november 2010

Når transport også bliver "kunst" !


Så fik mindet om min gamle Everton et ordentlig rids i lakken. Jeg har ellers altid gået og haft norstaltiske drømme om den måde hvor på jeg havde et mønstret tæppe på sadlen. Men det er nu slået med flere længder af denne kinesiske knallert. (Billedet)Mange af de små smarte knallerter som står på fabrikken er udsmykket med billeder, skilte og små tæpper. De fleste er elektriske og meget vedligeholde venlige. Mange er bygget til at transporterer flere personer og ser næsten alle lidt "blik-agtige" ud. Men flotte - det er de da !

Pølsesnak på kontoret !

I dag tog vi virkelig revanche på vores kinesiske kollegaer, der nok længe har gået og grinet af vores evne til at spise med pinde og indtage den kinesiske føde. I dag serverede vi fårespegepølse og rugbrød. Forhistorien var at jeg havde været ude på en af mine kollegas gård for at hente en varm jakke, og tage den med til ham i Kina. Her fik jeg også lige en fårespegepølse fra han egen fåre hold med på rejser. - Jeg supplerede selv med en godt rugbrød. Og smuglede den gennem flere toldstationer, inden den var på fabrikken. Min kollega var lykkelig og efter at vi danskere havde smagt på pølsen, lavede han en hel flok "ryttere" og løb rundt i kontoret og fortalte om hans hjemmelavet - fårespegepølse (Hemsløjt). Alle var glade for gaven, men flere rynkede lidt på næsen over det grove brød.

onsdag den 10. november 2010

Way - Nihau !

Eller noget der ligner meget siger man, når man tager en kinesisk telefon. Og sådan en har jeg lige fået fat i. Regníngen på min almindelige telefon eksploderede, da jeg tog til China. Små 10.000.- kr på 1½ måned. SÅ NU SKAL DER ANDRE BOLLER PÅ SUPPEN. Jeg fik fat i en lille samsung, med kinesiske tegn og en masse diller - daller. Men pyt. den er billig at ringe fra indenlands og lige det jeg skal bruge, når jeg ringer til et lokalt nummer. Skulle du prøve at hører den skinger kinesiske telefonsvarer, som jeg ikke kan finde ud af at lave om til en engelsk, så er nummeret: 0086 - 189033444494.

tirsdag den 9. november 2010

Elegant som en tiger !



På vej hjem fra dagen aftensmad på en lokal restaurant kom jeg forbi disse kinesere. De spillede fod - fjerbold, over et net. Lidt lige som volleyball, bare med en fjerbold og så med fødderne. De var fantastisk dygtige. Kunne gribe, slå den op og endda lave en smash over nettet. De styrede fjerbolden med enorm præcision Og et par stykker af dem lavede det vi andre ville kalde akrobatik. De hoppede op og nærmest " karate" sparkede bolden over nettet. Samtidtig grinede de og havde en masse sjov. Der var flere hold i gang midt på fortorvet. Mange kineser fylder gadebilledet her om aftenen med en eller anden form for sport. Jeg så også nogle lave en slags Tai Tie gymnastik. Ja, der var måske op til 50 mennesker samlet til denne form for motion. En hel anden kultur. Fascinerende at møde.

mandag den 8. november 2010

VIC - Very Intolerence Center !

Nu må de sgú da holde op. Vejen Idrætscenter (VIC ) er nu kommet i tanke om at det skal være forbudt for besøgende sportsudøvere, at tage madpakke med til deres stævner. Det betyder at de SKAL købe deres føde i det stedlige cafeteria. Hvilket kapitalistisk monopol tankegang. Og et tegn på at de ansvarlige i cafeteriet fuldstændig har mistet deres fornemmelse for "kunden" i VIC. Og kun tænker med klingende mønt som baggrundslyd. Her må alle forældre og sportsklubber råbe vagt i gevær. Det er netop hele ånden i en fælles oplevelse for vores børn, at de tager til et sportsstævne, og oplever fællesskabet. Både på banen - i omklædningen og under spisningen af deres madpakker. At disse madpakker kan være af forskellig lødighed er en anden sag, men de skal ikke gøres til et spørgsmål om sølle mammon og pengegriske forpagter i caffeteriet, der nok ikke har gennemtænkt deres kapacitet. Hvis vi nu siger at der kommer 2000 unge til et stævne - med voksne og dommere. Så skal cafeteriet kunne serverer over 2500 måltider over en meget kort periode. Det har de simpelhen ikke kapacitet til. Og så sker der netop det allerværste. At nogle af børnene ikke kan få, eller ikke kan nå at få deres mad og derved yder mindre og skuffer både dem selv - deres træner og måske nogle håbefulde forældre..... Nej, her bør lokale klubber og andre berørte virkelig gribe til sværdet og sable en så pengegrisk forpagter ud af et ellers meget nydelig fritidstilbud for borgerne i Vejen..... Men historien er desværre ikke ny. Der er altid nogen der vil udnytte, at de kan tryne andre, og tjene penge på denne holdning.

søndag den 7. november 2010

Riget i midten !



Så gik turen igen til QinHaungDao / China. Denne gang over Amsterdam til Beijing. Og denne gang med KLM. (Normalt har det været LuftHansa og China Air) - Og jeg må sige at KLM er en tand (Måske flere) bedre end China air. Maden er fin - betjeningen er rigtig god. Sæderne er bedre og der er en fladskærm til alle (På bagsiden af det sæde som er foran én) - Der er mange film - musik - naturudsendelser og turist guider over destinationen (Her China) at vælge imellem. Så tiden går noget hurtigere. Så selv om jeg tjener flest miles på mit bonuskort ved SAS, ved ikke at flyve med KLM. Så skal de stadig have ros for deres kvalitets niveau.

lørdag den 6. november 2010

Når lamper bliver kunst !

Efter flere års drømmeri blev det så til virkelighed. Konen havde længe gået og ønsket sig lige netop denne lampe til køkkenet. Jeg havde nok ikke lige tænkt at det skulle være i dag, men da Ide Møbler så havde smækket den på forsiden af deres julekatalog, sat betydelig ned ( De skrev 3000.- kr. ned - Men vi kunne nu kun få det til at være 2000.- kr. Lige meget hvor vi kiggede på nettet ) Så blev den altså købt hjem. Step to bliver samling og ophængningen. Her må jeg nok læne mig op af ekspertisen. ( Svigersønnen er installatør ) Da jeg nødig skulle tabe eller beskadige den. Det ville være den sikre vej til at miste alle point på kontoen.

fredag den 5. november 2010

Når våben stiver selvtilliden !



I dag var min løbetur lagt om formiddagen, så det passede ind i resten af arbejdsdagen. Og turen skulle gå ud af Hærvejen, gennem Skodborg skov. Men pludselig kunne jeg se at skoven var omringet af jægere. Jeg var ikke kommet forbi noget skiltning og havde derfor ingen anelse om at de havde afspærret skoven. En af jægerne råbte mig an og sagde at der var jagt ( Det kunne jeg godt se ! ) - Jeg foreholdte ham den manglende skiltning, men det eneste han sagde var: Det er på eget ansvar". - - - - Nu ved jeg, fra min lange tid i militæret, at et skydevåben godt kan give en smule selvtillid. Men her var han ude over grænsen. Jagtloven omtaler selv i skiltning og publikumshåndtering, hvordan det skal gøres. Jeg løb så rundt om skoven og hjem. Og jeg så ikke et eneste skilt. Uagtet at det faktisk er et ret velbesøgt vandrestykke af hærvejen. Her er virkelig noget at samle op på til næste komsammen i Vejen Jagtforening. Måske skulle man starte med at give alle medlemmer et par læsebriller, så de kan komme på omgangshøjde med loven. Og så burde man også lærer sine medlemmer, at man ikke siger: "Det er på eget ansvar". Våbenloven er helt entydig i ansvarsplacering for folk med våben. Og denne lov burde også være paratviden for en jæger....... Nå... Jeg løb også forbi andre jægere. De hilste pænt og jeg tror helt sikker ikke at de så mig som noget forstyrende. Og de så også ud til hverken at være truende eller have svært ved at se forskel mellem en hjort og en løber.

torsdag den 4. november 2010

Pølse hygge !

I dag var jeg på gårdbesøg. Eller retter, jeg var på landet for at hente en jakke til en kollega, som går og fryser ude i Qin Haung Dao / China. Og jeg skal derud i næste uge. Og så var hans kone så gavmild at give mig et par rigtig lækker bidder fra deres egen produktion af fårekød. Colette stegen skal nydes sammen med konen, men spegepølsen skal da med til Kina. Sammen med et hjemmebagt rugbrød. Så skal vi sidder der og smovse i dansk pølse på dansk brød, med en eller to kinesiske øl. Det ser jeg frem til. Og det kan være at det varmer mere end den jakke jeg har med til min kollega.

onsdag den 3. november 2010

Job der flytter sig !




Sad lige og kiggede ned over min job beskrivelse. Bare for sådan at blive lidt klog på, i hvilken retning jeg skulle prioriterer. Og så kom jeg til at lave en "lille" liste over alt det jeg laver, og som ikke står på listen. Det var noget af en Aha oplevelse. Det kunne godt være at man skulle holde lidt mere øje med dette stykke papir. Det betyder jo både noget, når man skal prioriterer og når der skal udbetales bonus for ens indsats. ( Med andre ord. Det er fint nok at løbe efter det man syntes er interessant, men det skulle gerne være nedfældet for eller giver det ikke meget i lønningsposer.) Så bare sådan lige for at vinke med en vognstang til alle andre..... Og lige så meget til mig selv. Det kunne jo blive et spørgsmål om penge man gik glib af.

tirsdag den 2. november 2010

Nu skal det prøves !

Mit nærved ulykkes projekt, som var / er en stor succes i Danmark og Polen, skal nu prøves i Kina. En lidt mere slank udgave, hvor jeg ikke bruger humor som løftestang, men mere appelerer til folk følelse af at være med på moden. I den kinesiske organisation har near miss / nærved ulykker fået rigtig megen fokus, men de har ligesom ikke fundet den rigtige metode og fået det sat i system....... Det skal jeg helt sikker nok give dem. Alt er oversat til kinesisk. Notesblokken er på kinesisk og jeg har endda lavet en ordentlig portion badge, som jeg vil udstyrer alle ledere med. Så må vi se om jeg kan overraske og give em en god og konstruktiv oplevelse.

mandag den 1. november 2010

Home sweet home !


Ja, Ja............ Det er da ikke fordi vi sidder lårene af hinanden. ( Konen og jeg) Denne måned har vi hele 3 dage sammen, mellem de uger jeg har i Kina og det hun tager til i Ry. Nu skal man ikke klage over arbejde eller at der er noget at rive i. Men det kan da godt blive en lidt stram kalender. Det der ødelægger mest er tidsforskellen. Når man sidder i Kina ved aftenstide og har lyst til at snakke. Så er tiden kun 14 om eftermiddagen i Danmark. Og familien har gang i hundrede ting. Og har ikke lige tid til at hyggesnakke. Nå - Det bliver vel også jul på et tidspunkt. I år er det os der holder jul. Og alle børn og børnebørn kommer. Så der er da noget at se frem til.