søndag den 31. oktober 2010

Magen til ævl !

Parabol forbud !

Nu må Pia Kjærsgaard altså til at føre noget mere real politik, i stedet for denne form for retorisk ævl. Hvordan kan man komme i tanke om et så åndsvagt forslag.
Man kan ikke engang tro at det er en udmelding, som bare skulle åbne op for en diskussion. Her er der tale om rendyrket ævl. Hvis det er dem, den blå kollision skal bygge deres fremtid på, så er det godt nok skidt.
Nej, fru Pia. Slå ørene / parabolen ud og lyt til den virkelige verden. Så ville tingene ikke ende på dette lavpunkt af et forslag.

lørdag den 30. oktober 2010

Ligeløn !


I flyet hjem sad jeg og læste China today. En kinesisk avis, som er på engelsk. Ikke at den er ret politisk. Nok mest på niveau med MetroXpressen i Danmark. Lidt sensationer, lidt sjov, lidt international og lidt kinesisk...... Men i midten var der pludselig en artikel af en Kinesisk professor, der gik i rette med Nobel komitéens uddeling af en pris til en anden kineser, for at holde menneskerettighederne højt. Hans indfaldsvinkel var selvfølgelig præget af den kinesiske tanke. Samfundet frem for individet. Men han havde da et par interessante betragtninger. At der i menneskerettighederne stå, at man skal have lige løn for lige arbejde. Den frase er ikke lige noget vi lever op til i Danmark. Og at så man på vestens tolkning af rettighederne kontra den kinesiske tolkning. Ja, så ville den kinesiske være den, der fik flest stemmen, hvis man skulle stemme om det i De Forenede Nationer..... Han påpegede også at vi i vesten, var de eneste der kunne finde på at fører krig for at indfører menneskerettigheder i resten af verden. Jeg har aldrig lige tænkt disse rettigheder i den kontekst. Jeg kan ikke give manden ret, men det var alligevel tankevækkende, og jeg håber da ikke at nogen ville angribe Danmark, med den begrundelse at vi ikke har ligeløn.

fredag den 29. oktober 2010

Plain spottter !



Jeg har aldrig lige forstået folk, der var train spotter eller plain spotter. Helt almindelige mennesker, der har den hobby at spotte - fotograferer og samle forskellige tal og billeder i en lille bog. ( Af fly eller tog ) Men jeg fik da syn for sagen denne gang i Beijing lufthavn. Jeg sad og vente i ca 1½ time inde boarding. Med en fantastisk udsigt over startbanen. Her lettede en maskine cirka hver 2 minutter. Og lige ved siden af mig, stod en kineser med en super linse og tog billeder af dem alle sammen. Så begyndte jeg at holde øje med flyene, og minsandten om ikke at der var stor forskel. Forskellige modeller - Forskellige flyselskaber og endda nogle med rigtig flotte udsmykninger. Så han fik virkelig noget med hjem til scrap albummet. Det ville nok aldrig kunne vinde min interesse. Men indrømmet. Det var flot at se på i 1½ time.

Look this way - Talk this way !
















Eller - Rock this way ! - Som det står på skiltet udenfor Hard Rock Cafe i Beijing. Dette mega populærer sted ligger kun 200 meter fra mit hotelværelse. Så man kan faktisk se den amerikanske bil, der hænger og lyser om aftenen, fra den forkerte side. - ( Og her træder den kinesiske islet igennem. Se lige hvor ufærdig og ustabil denne bil er sat fast. ) Men det kan man jo ikke se fra gaden. Der er en voldsom trafik af folk om aftenen, men de fleste er af europæisk / amerikansk afstamning. Stedet er fantastisk flot og appelerer til " Jet Set People" - Og prisen gør at man holder de nysgerrige ud. Man kan spise billigere i Danmark, så skulle man overfører det til danske forhold, ville det være en amerikansk burger med et stort glas Budwieser til omkring 1000.- kr.

Billede ude lyd - og lugt !























Bare et kig ud af hotel vinduet ! Det giver en hel ny fornemmelse af en horisont. Og denne dag var der rimelig klart i vejret til at man kunne se langt. Kunne man lægge lyd sammen med billedet, ville det være et mix af tusindvis af bilmoterer, hundredvis af dyt-horn og masse af reklamesnak fra megafoner og butikker. Lugten kan der ikke sættes ord på, for den svinger fra enorm vammel til skøn parfume. Og det kan skifte på mindre en 10 meter.

torsdag den 28. oktober 2010

Historiske sten !




Disse store sten skulpturer stå rigtig mange steder. På hotellet i Qin Haung Dao står der mindst 10. De er utrolig detaljeret og fotæller alle en eller anden historie. En af mine kinesiske kollegaer forklarede lige netop denne sten. En historie om hvordan en mand hjalp en hel landsby med at øge deres høst ved at styre vandet fra floden. En slags sagn eller saga i den kinesiske historie. Som de synliggøre i disse sten.

onsdag den 27. oktober 2010

Hurtig tog og hurtig penge !

Så kom jeg med toget fra Qin Haung Dao til beijing. Det var en helt ny oplevelse. Selve banegårds systemet er helt anderledes end vi kender. Man køber sin billet og stiller sig så i en kø, inde i banegårdshallen. ( Ud for det skilt, hvorpå tog nummeret stå.) Her står man så som en sild i tønde og venter. 10 minutter før toget kommer, åbnes døren så til perronen ( Den er formel låst med en kæde ) Og vi får så lov at komme udenfor. På perronen er der pile med nummer. Her stille man sig ved det nummer der står på billetten. Så passer det med at vognen holder lige der........... Og toget var et flot hvidt hurtigtog. Masse af plads. Strøm til sin pc. Indbygget butik og flotte toilet faciliteter. Og hu-hej hvor det går . Et stykke over 200 km / Timen. ( Der skulle dog ikke være noget, da de lige har indviet et tog der kører 550 km / timen, mellem Tianjen og Beijing og eksperimenterer med endnu hurtigere tog ) - Eneste minus var at banegården i Beijing var mere end fuld af folk. Aldrig har jeg set så meget mylder af mennesker og bagage. Ikke engang når familien har været i Egypten. Og taxaerne vidste godt at de var eftertragtet, så her skulle man stå og byde på en tur. Og højeste bud fik turen. Jeg forhandlede mig frem til 200 Rmb for en tur der kun burde koste 100. Og lige da vi skulle kører, kom der en ekstra kineser med på vejen. Han blev sat af før hotellet og betalte også for at have kørt med...... Nå, taxa chaufføren var alligevel flink og kunne tale godt engelsk. Havde været i Europa 2 gange. ( Italien og Kroatien og senere Norge og Finland ) Han kaldet mig Big Boss, da han var overbevist om at alle fra de skandinaviske lande var rige. Selv vores taxa chauffører. Det grinte vi noget af.

tirsdag den 26. oktober 2010

Maskeforbud er ikke lige slået igennem !

... var dette billede blevet taget på en almindelig dag i København, havde personen været i stor risiko for at komme en tur på politistationen. Ideen om maskeforbud i Danmark har dog ikke slået igennem i Kina. Her bruger folk rask væk masker. Nogen for ikke at få for meget smok og skidt i lungerne og andre for ikke at smitte deres medmennesker med en forkølelse....... Men når de tager hele udstyret på (Hætte - maske og solbriller) Så ser det altså drabeligt ud.

Elendig planlægning !

Så sidder man og slappe af på hotellet og opdager pludselig at der har været marathon i Beijing. Hvor elendig kan man dog planlægge !!!! - Det havde været er super scoop at få denne marathon med i bogen. Et løb som ikke ret mange danskere har løbet og et løb jeg nok aldrig ville rejse efter. Og så sidder man kun et smut fra stedet. Jeg kunne nemt have taget supertoget til byen. Taget et hotel et par nætter og løbet derimellem..... Nå, nu kan jeg bare sidde og bide mig selv i tungen og ærgre mig. Jeg har dog lagt løbet ind i kalenderen for 2011. Hvis jeg skulle være så heldig at være her igen.

mandag den 25. oktober 2010

Åh, hvilken morgenstund. Solen er rød og rund !



.......... Og jeg fik ost. Eller retter, jeg købte ost i en nærlæggende supermarked i går. Dette 5 stjernet hotel, som er godkendt af de kinesiske myndigheder til at have udenlandske gæster. Og som slår sig op på at være et internationalt hotel. I Best Western koncernen, har ikke noget der bare ligner en europæisk morgen buffet. Hvis man ikke vil spise noget varmt ( Et eller andet kinesisk) Som der er rigtig meget af. Ja, så er man henvist til meget tørt toastbrød, smør der er harsk, én slags syltetøj samt små crossainter. Og så en masse forskellige kager. Kaffe er der kun en kande af. Og det er lunken. Vi er begyndt at tage kanden med ned til bordet. Det er rigtig sjovt. Man kan se forvirringen i personalets øjne. De tør ikke komme ned og tage kanden, men de sætter heller ikke en ny frem (Måske har de kun den ene)........ Nå, jeg havde fundet en pakke kinesisk toast ost. Det smagte ikke af ret meget, men bare fornemmelsen af noget ost var fantastisk. Så jeg nød det i fulde drag. En tysker, som jeg har snakket lidt med om morgenen ( Fra Krupp koncernen) Fik også et stykke. Vi sad der i stille andrægtigtighed og spiste ost, mens vi vågede over den eneste kande kaffe på dette mega hotel. PS: Det harske smør er helt klart fordi de ikke sætter smøret på køl.

søndag den 24. oktober 2010

Ancient Shan hai gaun - Borg og muren !
















I dag var første rigtige fridag. Så en kollega og jeg tog en taxa til en nærlæggende stor by for at se noget andet. Stedet er berømt for sit frilands museum og stedet hvor Den kinesiske mur løber ud i andet. Vejret var tisse kolde, så vi var ikke omringet af ret mange turister. Det betød dog også at vi fik set en hel masse. Området er fantastisk flot. En slags fort, som er bygget på muren. Man kan se muren løber fra havet, tværs igennem denne moderne provinsby, og videre op i bjergene. Hvor den forsvinder i horisonten og bjergets tåger. Det meste er genopbygget og der er kælet for mange detaljer. Selv om borgen var et slags frilandsmuseum, så husede den alligevel rigtig mange almindelige mennesker, som havde deres bolig indenfor murene. Stedet havde flere forskellige små museer og billetten var ret til at blive kørt rundt for at se hele molevitten.

Som taget ud af en gammel kinesisk film !
















En af de små museer, der var indenfor murene var en traditionel kinesisk hjem fra gamle dage. Det var indrettet med små og meget sirlige ting. Rigtik flot håndværk og ofte meget stilfuld. Man kunne næsten fornemme ophøjet - heden. Det er ikke lige denne ro og stilfuldhed der præger dagens Kina.

Varm suppe og plastik stole !



















Vi skulle have noget at soise og fandt et meget lokalt sted. En slags koncept restaurant som Burger King. Dette var bare en kinesisk en af slagsen. Det var plastic borde og stole. Og over disken hængte der en del billeder af forskellige retter. Vi udpegede en suppe ( Vi frøs - så suppe måtte være godt ) Og så lidt grønt som side tallerken. Suppen var rigtig god, men grønsagerne var så krydret at de fik lov at stå. Stedet var fuld af kinesere, og vi blev enige om at de ikke så vesterlændinge som kunder hver måned.






Muren var imponerende












Muren, som strækker sig helt fra Beijing til dette sted ( Over 2000 km ) - går tværs gennem byen. Den er flot restaureret og dens borg ser godt ud. Der var en gammel tegning som viste det gamle anlæg. Der har dog været flere krige som har slidt på stedet. Sidst i 1933, hvor Japanerne angreb stedet med bomber, fly og tropper.

Mindst 100 Db. - Vildt støjende !


Midt i byen var der en lille ladvogn med to piger der stod og sang. Støj niveauet var voldsomt, og deres optræden kunne let sammenlignes med et par små piger der stod hjemme, foran spejlet, og sang igennem. Deres stemmer var skinger og musikken var så høj og støjende at det overhovedet ikke var en nydelse. Men da de så os vesterlændinge, gav de den hele armen og vinkede endda til os. Vi vinkede igen og det blev det hele bare endnu mere grotesk af.

lørdag den 23. oktober 2010

Hvad hovedet dog kan blive fuldt af !




I dag spiste jeg alene på en restaurant, hvor jeg har været et par gange før. En slags pasta restaurant som dog også har mange andre gode ting. Man spiser faktisk godt på stedet og personalet er rigtig flinke, selv om de ikke kan et eneste ord på engelsk. Køkkenet er åben, så man kan se hvad der foregår. Og deres "spaggetti" laves som frisk pasta ( Se billedet) Her står en kok og skraber tynde strimler af en stor klump dej. Strimlerne lander i en gang kogende vand. Så det kan simpelhen ikke blive friskere. Når man nu sidder der alene, og kommer i tanke om det man savner. Ja, så er et selvfølgelig konen og børnene. Men det er også hunden, cyklen, garagen og haven. Og så er det ret underlig ikke at kører bil i så mange dage i træk. Det savner jeg helt vild. At sidder i bilen alene. Selv bestemme farten, selv bestemme musikken og selv bestemme om man tager den ene eller den anden vej. Mærkelig som ens hverdag kommer i perspektiv, når man sådan bliver stationeret på den anden side af jorden. Og sådan en lørdag aften savner jeg en god film sammen med konen og knægten. Men så er der da noget at glæde sig til. Og en anledning til at påskønne det man har. Livet er ikke så ringe som man engang imellem tror, når man bare løber rundt i trædemøllen.

Rigtig langt fra top til bund !


Ikke ret langt fra mit hotelværelse. Faktisk kun ca. 350 meter ned fra 20 sal, er denne bolig for en kineser. Jeg har ventet længe med at tage dette billede, da jeg ville vente til han ikke var der og så at jeg tog foto´s. Men det er godt nok sørgeligt. At man kan se en overvældende rigdom mindre en en ½ km fra hans bolig, sætter dette samfund i perspektiv. Deres styre har helt sikker mange fordele, når man skal styre et så stort land/folk. Men det har også sine huller. Det er svært at se, hvordan et samfund, som er på en raket tur i økonomisk vækst,. kan nå at samle alle sine medborger op. Godt nok kan jeg hører, at deres nye 5 års plan inkluderer en ide om at de bredeste skulder skal bære de største byrder (Som taget ud af de danske socialdemokraters parti program) Så tror jeg alligevel at de er ved at indbygge en enorm klasseforskel i det kinesiske folk. Allerede nu kan jeg fornemme at der er forskel på folk og at de har et (for mig usynlig) klassedeling. Dog kan jeg også mærke, at et smil, et venlig ord, eller et klap på skulderen, gør at forskellen straks forsvinder. Og hvis jeg har lært noget de sidste måneder, så er det at kinesere er meget venlige. Man skal bare selv starte, så er de helt med. Noget jeg nu kan se at vi ikke er så gode til i Danmark.

Bryllup på kinesisk !












I dag var der bryllup på Hotellet. Jeg skal love for at de gav den hele armen. Der blev skudt mere "nytår krudt" i en mængde jeg normalt ikke ser derhjemme. Og det midt om dagen, så man ikke kan se hvor flot det er. Der var store æresporte udenfor, og inde i lobbyen stod der en poster med billede af de to lykkelige par. Folk ankom i store limosiner eller Lexus - Mercedes og Audiér. Jeg kom forbi deres festlokale og må sige at der ikke er sparet på noget ( Pomp og pragt). De forstår at arrangerer sådannne fester. Der var endda købt folk til at stå og byde velkommen - Til at vise vej - Til at trykke på elevatorknappen og til at give foto og bordkort, når man ankom. Det er noget langt væk fra konen og mit bryllup i et forsamlingshus i Måbjerg ved Holstebro. I februar med sne og hvad ved jeg.

10.000 nye biler om ugen !

Trafikken her i Kina er næste udenfor ens fantasi. Der er så mange biler, de kører på kryds og tværs og de bruger hornet mere end alle andet sted jeg har været. (Også midt nat - kan jeg hører på Hotelværelset) : I Beijing er der i dag 4. million biler og der kommer ca. 10.000 nye til hver uge. Og det er ikke kun de lokale mærker som BUD eller Geely eller brilliance, men også de dyre Europæiske modeller. Således solgte Mercedes ca. 14.500 biler i Juli og BMW fordoblede deres salg det første halve år af 2010. Hvad de skal bruge disse super biler ved jeg ikke. For trafikken triller så langsom frem at en lille El-bil nemt kunne følge med. Skulle man investerer i noget nyttig, skulle det være et godt filter til bilens ventilation. Så man ikke bliver kvalt inden man når frem. Jeg hørte lige i CCTV ( Kinesisk nyheder på engelsk) At man ville til at indskrænke cykelstierne. Ikke fordi der er mindre cyklisterm´, men fordi kreative bilister er begyndt at køre på disse stier for at komme hurtigere frem.

fredag den 22. oktober 2010

Så blev der godt nok gjort rent !



























En af mine opgaver er at hjælpe de lokale ledere med at få styr på fabrikkens yderområder. Ved at lave en plan for, at stedet hele tiden ser pæn ud.... Hvem har ansvaret for hvad... og hvordan får man et kontrol system, der gør at det bliver ved med at se fint ud. Men inden jeg kunne overdrage yder områderne til de ansvarlige, skulle der selvfølgelig ryddes op. (Så de ikke startede med at overtage en masse skidt) - Derfor arrangerede jeg en waste-raid af en hold kinesere. Vi gik i kæde gennem alle områder og samlede affald op. De syntes nok at det var skægt / underligt, at en europæer gik og samlede affald op sammen med dem. De grinede og hyggede sig helt sikker. Selv om vi overhovedet ikke havde noget fælles sprog. Vi fik, efter nogle gode timer, ryddet hele området op. (Over 182 sorte affaldsække og en hel masse paller) Og vi havde det sjovt samtidig. Bagefter havde jeg helt sikker tjent deres respekt. Denne hand-on ledelse og meget nære kontakt med de timelønnede kan kun anbefales, og jeg tror at det kunne løfte den lokale ledelse væsentlig, hvis de sprang ud i sådanne event.

Tag den - En noget ulige gaveregn !














I dag fik jeg ikke mindre end to gaver. Meget forskellige og med vidt forskellig baggrund. Til morgenmaden sad jeg lige ved siden af 3 budist munke. pludseligt rejse den ene sig og kom over for at give mig et lille rødt visitkort. Han bukkede meget fromt og gav viste kortet, samtidig med at han rørte ved sit bryst. Jeg troede at de ville have penge, men det så ikke sådan ud. Senere på dagen opdagede jeg at der var et lykkekort indeni. Og fabrikschefen faktisk også havde et. Han havde købt sit kort i et kloster. Og bar det for lykke, held og godt helbred. an mente at det var meget fint at jeg havde fået det direkte af en munk........ Senere kom en kollega med en lille æske til mig. Den indeholdte et komplet manicure sæt til herre. Han havde lagt mærke til at mine negle var lidt lange (hvilket jeg faktisk godt kan lide) Og han mente at det var godt at jeg fik dem klippet, da skidt ofte satte sig under neglene. Og det var ikke godt når man skulle spise. an viste endda hvordan udstyret virkede, ved at klippe et par negle på den ene hånd. Det var lidt af en grænseoverskridende oplevelse. Men jeg sad helt stille og lod bare tingene ske. Men jeg tror nu nok at mine negle får lov at være lidt lange. Og så håber jeg at han ikke kommer og klipper resten af mine negle.

torsdag den 21. oktober 2010

Mange ryger i Kina !

Rygning er en hel almindelig ting i Kina. Eller mere nøjagtig almindelig mellem mænd. Jeg har ikke set éen eneste kvinde der ryger. Jeg hørte lige i deres nyhedsudsendelse, at ca. 350 mill. kineser ryger. Og at ca. 2,5 mill. dør hvert år at ryger relaterede sygdommen. Her skal man ikke være særlig vidende, for at se at de er på vej til en kæmpe menneskelig og sygdoms katastrofe. Det vil komme til at koste dem enorme summer og være noget der bremser deres gennemsnitlige levetid. Et ellers sund folk, der spiser væsentlig sundere end europæerne, er mere bevist om en eller anden form for motion og som næsten aldrig ses som overvægtige. Det er mærkelig at de så går så hårdt til denne usunde vane. Ved siden af vores fabrik, ligger en virksomhed der producerer maskiner som fremstiller cigaretter. Og den ser bestemt ikke ud til at have et vigende marked. (flot og meget prangende virksomhed) - Så der går nok lang tid inden kineserne kommer på andre tanker.

Golden Hans - Igen - Igen !



Jeg havde været der før, men skulle alligevel der hen igen, da jeg havde en spansk kollega der skulle rejse hjem og jeg syntes ikke at han skulle gå glip af denne look a like Tysker restaurant. Bare billedet at den kød svingende tjener siger alt. Stedet havde stole og borde i tysk stil. Man spiste med kniv og gaffel (speciel, når man er i Kina) Øl blev serveret i store krus og personalet var klædt i tysk stil. Men maden var meget traditionel kinesisk. Endda med et stort kage bord til slut. Og den samlet pris for tre var 132 Rmb. ( 120 kr. ). Og min spanske kollega fik lagt bunden til rejsen hjem. Apropos spanioler, så er jeg ved at skifte mening om disse fyre. Efter at have arbejdet tæt med to forskellige i de sidste 4 uger, og fundet ud af at de faktisk er meget fine og arbejdsomme. Så må jeg nok ændre mit meget indskrænket billede af en lidt overlegen, lidt doven og lidt selvhøjtidelig mand står for fald. Jeg tror faktisk at det er sundt for ens selvforståelse at møde så mange forskellige nationaliteter. Speciel når man skal arbejde sammen og ikke bare er turister ved hinanden. Så bliver man tvunget til at tage stilling til folk, og prøve at forstå deres væsen og kultur. Og derved forstår man også sig selv lidt bedre. Især mine kinesiske kollegaer er anderledes. Men de er meget spændende at arbejde med. Og jeg lærer lidt af deres kultur hver dag.

Kage glad !
































Ja - Ja, normalt er jeg ikke til kage. men min spanske kollega lokkede. Og jeg må da også sige at kagerne så både lækre, farverige og flotte ud. Så den sportslige holdning blev lagt på hylden til fordel for en kollegial snak om kinesiske kager.

onsdag den 20. oktober 2010

Rigtig turist-agtig !



Nogle gange går der rigtig drengerøv i selv de mest kompetente folk. Vi havde været ude og spise på en China restaurant, der serverede maden på pinde, som man selv skulle grille over sagte ild (som stod midt på bordet) - Da vi så skulle gå hjem, var vi lige inde i en lokal købmand for at få en is eller sodavand til at dulme den stærke mad.. En kollega faldt over en 70 cl. blomstersnaps til 8,50 RmB. ( Ca. 7 kr. ). Og da vi mente at det nok var noget forfærdelig sprøjt, så fandt vi straks 6 små papkrus på en af købmandens hylder og skænkede op midt i butikken. Jo...... Det smagte mærkelig. Lidt som det blomstevand mine piger lavede da de var små og kaldte "parfume". Dette var bare en del stærkere. Købmanden så nærmest lidt trykket ud ved vores happening, og han skulle bestemt ikke have noget. Heller ikke de par kunder som vi bød en drink..... Godt jeg havde købt en is til at tage den lidt fimsede smag. En af kollegaerne mente at kunne smager det hele vejen hjem. Det skulle nok passe !

tirsdag den 19. oktober 2010

Hot Pot - Kinesisk specialitet !



Som en fast tradition, inviterer fabrikschefen på middag et sted i byen. Denne gang tog han os på Hot Pot restaurant. Vi sad i vores eget lokale, om et rundt bord, hvor der var en kogeplade foran hver mand. Herpå stod en lille gryde og kogte. Vandet var krydret med forskellige grønsager. På midten af bordet stod der utallige forskellige ting ( Fra små blæksprutter over mærkelige grønsager til små klumper at fårekød ) Meningen var så at man tog en eller flere af tingene, og kogte det i sin gryde. Derefter tog man det op igen og dyppede det i en af mange sovse med meget forskellig smag. En rigtig sjov oplevelse. Og på smagssiden. For ikke alt smagte lige så godt som det så ud, og omvendt. Fabrikschefen skulle lige spille lidt op, så han udfordrede mig til at sige lidt om sikkerhed inden vi begyndte. Så jeg rejste mig og spurgte dramatisk, om alle vidste hvor de skulle løbe hen, hvis det begyndte at brænde. Og om de ikke havde set det skilt der sad ved indgangen. Først efter at have holdt dem lidt hen og ladet dem sved lidt, måtte jeg fortælle at jeg nok heller ikke havde set skiltet og at der rimeligvis slet ikke var noget skilt.

mandag den 18. oktober 2010

Vore egen "lille" skrædder !



Så var der gang i skrædder besøg igen. Denne gang havde jeg konens mål, et billede af hende samt et par billeder fra sidste gang jeg var i China. Så jeg fik bestilt (Tror jeg - da jeg ikke har set det endnu) en flot traditionel kinesisk jakke og en lidt mere europæisk nederdel. Med kant af samme stof som jakken. Og så fik jeg også bestilt et jakkesæt til mig selv. (Ialt 1400 Rmb - ca. 1200 danske kroner). Senere havde jeg en kollega (Billedet) med det samme sted. Kan var blevet lokket af mine anbefalinger. Så nu håber jeg at han kan lide udfaldet. Vi var ellers heldig, da vi ankom til butiksområdet havde de allerede lukket. Men den lille skrædder pige så mig og sagde "Hei". Jeg forklarede at vi skulle have et jakkesæt mere. Eller rettere, jeg fægtede med arme og ben og fik forklaret sagen, da hun ikke kan et eneste ord på engelsk. Hun ville helt sikker ikke gå glip at pengene, så hun åbnede straks igen og vi fik bestilt et fint sæt.

søndag den 17. oktober 2010

Rasle bussen !



At rasle af sted i en Shuttle bus er noget af en oplevelse. Fra Beijing Airport er der en direkte forbindelse med bus til Qin Haung Dao. Den er måske ikke det mest moderne og den oser da også noget. Til gengæld kører den ikke stærkere end man kan følge med (Max. 75 km / Timen) - Og det tager ca 4½ time at komme frem. Kun et enkelt stop ved en noget snusket offenlig toilet. Men denne gang fik jeg sat mig på bagsædet. Og bredte mig ud på alle 5 sæder. Det betyd at jeg faktisk kunne ligge og sove noget at tiden. Og skulle man ikke kunne sove, så er der masse af kultur og natur at kigge på. Jo, Jo, der er ikke så ringe at være på tur i det kinesiske i en skrammelbus fuld af kinesere.

lørdag den 16. oktober 2010

AC - Air China !


Så går turen igen til Qin Haung Dao / China. Og som før, er det med AC-Air China. Et kæmpe selskab som ser ud til at have tingene iorden. Dog ser deres 767 Jumbo Jet noget slidte ud. Sæderne er som en lidt brugt bus. Film skærmen er som en projektor der trænger til at få pudset linsen og maden er ret middel. Men med ris hver gang. Og så tror jeg at deres kabine damer er udvalgt ved en skønheds konkurrence. De vimser rundt og ser smarte ud i deres uniformer og høje hæle, men der er ikke ret meget arbejde i dem. ...... Nå........ Nu er det nok lidt lige meget om servicen er super eller normal. Jeg får jo noget at spise, jeg sidder rimelig og jeg kommer frem hver gang (Sammen med min kuffert). Og så er AC en del ar Star alliance, så jeg får flyve point på mit SAS kort.

fredag den 15. oktober 2010

Lego tester !



Jeg har altid vidst at lego havde et meget moderne udviklingskoncept. Og at deres legetøj er testet på rigtig mange måder....... Men at mit barnebarn skulle blive testbygger ved Lego er dog fantastisk. Og med hans noget krævende personlighed vil der helt sikker bliver testet igennem. Og hvem ved, måske kunne det udvikle både ham og Lego. Der burde i det mindste falde lidt af til knægten. ( Naturalier fra Lego skal nok gøre lykke )

torsdag den 14. oktober 2010

Sikkerhedsleder besøg !


Det var blevet min tur til at huse vores netværksgruppe " sikkerhedsledere Fyn og Syd Jylland. Vi var denne gang 14 i alt og vi fik en lang debat om de nye regler på arbejdsmiljø området. Nye måder at organiserer sig på. Nye måder at uddanne organisationen og de nye krav til et to delt niveau for strategi og proces Det gode ved gruppen, er at vi er meget forskellige. Ikke kun som virksomhed men også niveau - mæssig i forhold til vores placering i organisationen Så selv om jeg nok er en af dem der sidder længst oppe i ledelsespyramiden, så er det virkelig frugtbart at hører de mere jordnære vinkel på problemer / løsninger. Og jeg fik helt sikker et par super ideer, som jeg lige skal have afprøvet. Ved dagens afslutning kom de alle igennem vores nye Brand Center. Et High Tech show room, hvor udstilling, video, storskærme, lys og lyd, og flere adskilte rum, giver en fantastisk interaktiv oplevelse. Jeg tror at alle var tilpas imponeret. Og så fik vi alle igen - igen bekræftet, at netværk er fremtiden. Især i et erhverv som vores. Hvor viden er lig med effektivitet og hvor man bliver nød til at trække på alle sine forbindelser, da det ikke er muligt at vide alt.

onsdag den 13. oktober 2010

Besøg fra Kina

Jeg er pt. i gang med en større opgave for mit firma i Kina. Derfor har jeg taget to af de nye HSE manager fra Jiang Yin og Qin Haung Dao til Danmark, for at undervise dem i vores firma kultur. Jeg inviterede dem hjem til Kaffe og kage. De var nok slet ikke forberedt på denne oplevelse, så de var noget overvældet over et almindelig dansk villa. Størrelsen, haven og at vi havde to biler var helt vild i deres opfattelse. Og at vi havde så meget plads omkring os var også et stort emne. Men det var alligevel et godt besøg. Jeg har helt sikker vundet meget tillid ved mine kinesiske kollegaer. Og netop respekt, tillid og de mange forskellige adfærdsregler er vigtig i Kina. Jeg er først ved at lære disse omgangsformer. Det er enorm spændende og det giver en stor personlig tilfredsstillelse at kunne begå sig i en verden som er så forskellig fra vores egen.

tirsdag den 12. oktober 2010

Beredskabsøvelse !

Så fik jeg lavet en brandøvelse på vores hovedkvarter i Kolding. Jeg havde lånt 2 kraftige røgmaskiner ved Beredskabet i Kolding og havde allieret sig med vores pedel og de tre sikkerhedsrepræsentanter som observatører. Kl. 14.00 startede jeg røgen og 2 minutter senere startede pedellen alarm klokkerne...... Man kan ikke sige at folk kom løbende ud. Men alle var da ude inden 6 - 7 minutter. Overordnet set var det en ok øvelse. Men vi skal nok være hurtigere. Og de forskellige ledere skal gerne blive bedre til at tælle sine folk. Lige dette punkt var nok det vi skulle gøre mest ved. De tre sikkerhedsrepræsentanter har lovet at lave en opfølgning og en lille folder til alle. Så alle kan blive bedre næste gang jeg kommer med røgmaskinerne. Og det ved man jo aldrig om jeg gør allerede i morgen igen !

mandag den 11. oktober 2010

Carbon Footprint - Grisen !




Nu gik jeg her og troede at vi dansker var på det rigtig spor med at nedsætte vore Carbon Footprint. Jeg har endda sidder og samlet min virksomheds Carbon Footprint for alle vore fabrikker rundt i verden. Og derved set at de danske steder lå rigtig fint i denne samling. Og nu ser jeg så at den Danske Slagtegris gør at vi er nogle større CO2 svin end amerikanerne Hvordan kunne det gå så galt for os ? - Hvorfor har vi ikke opdaget det for længe siden ? - Er det mon igen en af de problemer omkring miljø som vi kan sætte på dansk landbrug...... Ok, man kunne jo holde op med at spise svinekød, eller i det mindste reducerer det. Men det er da at få en kold spand C=2 i hovedet at vide at man er så stor en drivhus gas synder, selv om vi er verdens førende i alternativ energi. Især vindmølle energi...... Øv !

søndag den 10. oktober 2010

Skilte er kun vejledende !



Nogle gang kan man blive helt skilte blind. Især hvis man er en af trafikken out-lows (cyklisterne). Nogle gang tror man at de har deres helt egne trafik regler. Og man kan godt have besvær med at forstå, at de både køre som en brækket arm og bryder alle regler. Og når de så engang imellem har ret (ifølge den rigtige færdselslov) Så står de så meget på denne ret at de frisk kører frem i trafikken............. De er jo de bløde trafikanter, som kommer meget mere til skade end en moderne bil. Men sådan tænker de nok ikke. De frygtløse lovløse på deres jernhest









fredag den 8. oktober 2010

Umulig sammenkobling !



GPS er nok noget af det nye elektronik jeg syntes er supersmart. Det har skabt ro i bilen, det har skabt overblik over ruten og det har givet chaufføren ro til at nye turen uden at blive stresset af at følge med på kortet...... Selve mekanikken er endda kommet så langt ned i pris at alle kan være med på vognen.
...... Men når man så skal monterer denne dims i en bil (Vognen som nogle designer helt sikker har svedt mange timer over) så passer tingene bare ikke sammen. Instrumentbrættet er ikke indrettet til at der skal være en GPS. Skal den sidde på ruden er den for langt væk fra en mulig betjening og allerværst. Så sidder strømforsyningen til maskineriet i cigaret tænderen. Enten så langt væk fra ruden at ledningen er for kort eller så usmart at man skal have en lang ledning tværs hen over det hele. Hvorfor hulen har bilfabrikanterne ikke lavet en strømudtag ovenpå instrumentbrættet. Og en eller andet lille sted ved vinduet, hvor sugeskiven til GPS kan sidde. Her er der virkelig mulighed for at forbedre design og få tilfredse kunder. Nuværende niveau er alt for lavt og langt fra gennemtænkt kundevenlig!

tirsdag den 5. oktober 2010

It drengene og ny telefon !


Så gik min telefon i stykker. Den var ellers kun 1 år gammel, men det var helt normalt at de ikke holder længere (sagde vores IT afdeling) - Jeg tænkte stille, at det var godt jeg ikke selv skulle betale en ny telefon en gang om året.... Nå, de var flinke til at sætte den nye telefon op, så den stadig havde kontakt til min bærbare computer og at den synkroniserede med min adressebog og mail. En hel masse, som jeg overhovedet ikke har forstand på. Jeg kan bruge den, når det virker og det må være det. Jeg er dog ikke helt tilfreds, for jeg har fået adskilt min telefonliste i to. Dem der er i min PC og dem der er i min telefon....... Mærkeligt, for med alt det avancerede og ofte ubrugelig den telefon kan, så kan den åbenbart ikke lægge disse to ting sammen. Jeg var endda så dum at jeg spurgte vores it folk hvorfor?.... Så fik jeg en teknisk forklaring på ca. 10 minutter. Her tænkte jeg: Sig bare at det ikke kan lade sig gøre, så havde vi sparet mindst 9 minutter. Og jeg var stadig lige klog.

lørdag den 2. oktober 2010

Ny bil !

Så kom dagen hvor min "gamle" bil skulle udskiftes. Jeg havde længe gået og vendt tanken at skifte bil. Jeg var lidt i syv sind, for min lille C1 Diesel var en trofast bil. Aldrig i stykker Billig i drift og lige efter mit hoved som sort model med lidt drengerøvs udstyr. Men så var der en annonce i den lokale avis på en C3. Også sort og med lidt drengerøvs effekt (Sorte ruder og lak - store fælge og fyldt med ekstra udstyr - og med diesel motor) - Kun kørt 9000 km og til en rimelig pris. Efter en kort snak i telefonen, kørte vi ud for at kigge på modellen. Og fik så et tilbud der var svær at sige nej til på den lille C1. Så vi slog til! - Og nu er vi så gået et level op i model og kvalitet. Nu håber jeg at den vil være lige så trofast og pålidelig som den "gamle". Indtil videre nyder jeg da at den er næsten ny og alt del lækre ekstra udstyr. ( Noget har jeg ikke lige lært at bruge endnu. Eks. Cruise Control.)

fredag den 1. oktober 2010

Jaguar Place - Beijing !









Her var det så at jeg nok næsten tabte næse og mund. Jaguar Place midt i Beijing. En gade med et "svævende" tag. Hvorpå der var en 30 x 350 meter fladskærm. Der konstant kørte en film, hvor fisk svømmende rundt over dit hoved (10 meter oppe) - Hvor der kom blomstereng eller træer der bevægede sig i vinden. Ovenikøbet med musik eller vindlyde. Og vi spiste på den største Buffet restaurant jeg nogen siden havde set. The Golden Jaguar.http://www.goldenjaguar.com/enu/ Flere end 1000 gæster på en gang. Mere en 35 forskellige Buffet borde. Der var ALT ! - Og mere til !