onsdag den 30. juni 2010

Bright minds !




Today I held a internal audit couses, speciel for the blue collor people. I knew in advance, that it was some heavy training. And did not expect that they would work with the task, from day one. But here I was surprised. They looked skeptical - They asked into the job, more than once - and they were not quite accustomed to navigate on our intranet. But they learned fast ! So all ready after three hours, they were ready to take the first time of internal audit. Using the audit tools. I am looking forward to see the employees taking this task. It will give me room to do other things. And it gives the employees the influence and knowlegde of our environment. Praise for the people.

mandag den 28. juni 2010

Jeg havde nær glemt fiskemanden !


Jeg havde nær glemt det ! - Vi er inviteret op i et vennepars sommerhus i Hou - Ved Hals. Sidste gang vi var der, var vi nede og handle ved den lokale fiskehandler ( Tom´s fiskehandel ) Meget fin lille butik, med orden i tingene og flotte råvarer. Der var endda små skilte i fiskene, så man kunne se hvilket sektor de var fanget i. Det gjorde mig selvfølgelig lidt interesseret, så jeg spurgte ind til det med de sektorer. Men her blev han svar skyldig. De var kun sat op for at tilfredsstille fødevarer kontrollen. Jeg sagde, at det da ville være en fin service at også kunderne fik noget ud af skiltene og at han hang et kort op over de omtalte sektorer. Han grinede lidt og sagde så, at det ville han tænke over. Jeg ved at der ikke er kommet noget op endnu ( Hørt fra vennerne) Så nu har jeg lavet en plakat. Information om fiskeri sektor i danske farvande. - incl. et billede af Tom ( Fundet på internettet ) Den skal han have når vi kommer til Hals i weekenden. Indrammet og lige klar til at hænge op. Spændende om han kan huske vores snak for mere end et år siden !!

søndag den 27. juni 2010

DM Triathlon i Guldborgsund

Fantastisk dag - fantastisk vejr - fantastisk stævne og nogle omgivelser der sagde spar to ! DM i Triathlon på den olympiske distance var for 3 år i træk lagt i Guldborgsund. Ikke et sted jeg normalt kommer forbi, og nok også lige lovligt langt væk til at kører derover fra morgenen af ( 299 km ) . Men det var hele turen værd. Bare stemningen i skiftezonen inden start er skøn. Man hilser på gamle venner, roder lidt rundt med sit udstyr. Skotter lidt til de andres udstyr og tjekker lige ud, hvem der har fået ny cykel eller fundet en gadget ting som man selv kunne bruge.
Starten var kaotisk som altid. 220 svømmere på engang, der alle vil fremad. Men det gik og svømningen var ok. Cykelturen kunne kun være en succes med min nye cykel. Det at vejret var til singlet og badebukser gjorde selvfølgelig sit. Og ruten var tilpas for min stil at cykle. Løb var hårdt, men her jeg er bedst hjemme. Der var "udsolgt" ca. 2 km før mål. Så det kunne ikke være timet bedre. En placering som nr. 8 til et Danmarksmesterskab er også fint i min bog. Når man nu skal nå alt det andet, som livet også er, skal der meget til bare at nå så langt. Så selv om dagen var rigelig lang og hård, er det netop sådanne en mands raid, der gør at man lige kan give den en ekstra tand, på alle opgaver. Familie, arbejde og sport !

lørdag den 26. juni 2010

Sidste dag på efterskole !




Så skulle sønnik hjem. Efter et "laaaaangt" og lærerigt år på Agerskov efterskole, var det nu tid til at sige farvel. Jeg kom til skolen tidlig, så vi kunne få alle hans pakke - nellike med hjem. Og så var der fælles kaffe i gymnastiksalen. Nogle elever sang, andre holdt tale. Forstanderen og bestyrelsesformanden var også på. Til sidste var der fælles knuse - kramme - tude - farvel scener. Her satte jeg mig ud i bilen og ventede på knægten. Han skulle have denne stund for sig selv. Efter ca. 1 time kom han, så troede jeg at han havde fået nok. Han lignede én der var klar til at tage hjem. Dette år har sat et stort og godt aftryk på knægten. Han er virkelig blevet mere voksen og ansvarsbevist. Og få fik han også sat sit aftryk på skolen. Han slog samtlige skolerekorder i svømning og fik sit navn øverst på den ophængte rangliste i alle dicipliner. Et aftryk der ikke lige bliver slået. Så nu skal han nok lige forbi tavlen, hver gang han er til gammel elevfest, for at se status.


Danish Hoptimist - Rocking in USA !




One of my American colleagues Mellisa Faulk, was the first time in Denmark. There had been a major HSE meeting in Poland, and she drove with a colleague to Denmark. To see this funny little county, where the company headquarter is located. I showed her around in a Danish factory and our new Brand Center. Later she took a trip to Kolding for shopping. She had asked what would be a danish thing to take home ? - - - - I thought of the little mermaid - Perhaps a military guard house from Amalienborg - But it came to my mind. the Hoptimist. A little retro figure from the past. Typical Danish design. Inspired by, that I have a hoptimist in silver standing on the dashboard in my car. She has now send my at mail picture of her hoptimist. Standing at her desk. A little Danish culture i Little Rock. Arkansas

fredag den 25. juni 2010

Hun var det hun sagde !




Ikke at jeg er politisk enig med Ritt Bjerregaard, men hun er stadig den dame i politik jeg har haft den største respekt for. Hun er en fighter og en overlever og der var ingen undskyldninger eller anger, når hun havde trådt udenfor normen af en socialdemokrat.


Helt anderledes er det med dagen top politikkere i socialdemokratiet. Når Mette Frederiksen tordner mod privatskoler // Og sætter sit eget barn i en sådan skole - - Når Henrik Sass mener at privathospitaler er overbetalte og kun for de rige // Og selv lader sig behandle på et sådan - - Og når Helle thorning-Schmidt mener at de rige skal betale noget mere i skat // Og hendes mand så er i skattely i Schweiz......... Og derefter kommer de alle med den ene syge undskyldning efter den anden. Gå nu til biddet som Ritt gjorde det. Sig enten: " Det skal selvfølgelig laves om, og jeg retter ind efter den socialdemokratiske tanke" - Eller: " Det kan godt være at det er normen i socialdemokratiet, men nu er jeg jo noget speciel og føler mig hævet over dem der har valgt mig. Så derfor behøver jeg ikke selv at følge partiets overbevisning Det må den almindelige hårdtarbejdende dansker da kunne forstå."......... Sætninger som: Er du dum eller hvad - Som den Russiske duma - Pampervælde når det er bedst, springer lige i øjet !

torsdag den 24. juni 2010

Sørgmodig Sankte Hans !



I år var Sankt Hans ekstra deprimerende. Jeg ved godt at man skulle fejre midsommer, hygge sig og bare nyde aftenen. Og i år viste vejret sig da også fra den helt rigtige side...... Men jeg har altså et eller andet med at fejre denne dag ! Det betyder jo at vi nu IGEN går mod kortere og kortere dage. Jeg syntes kun lige at vi har fået taget hul på sommeren. Det er da lidt svært at fejre. Og så I år, hvor konen er i Malaga og knægten fejre aftenen på efterskolen. Jeg kiggede lidt på hunden og spurgte den, om den havde helt vild meget lyst til at se bål ved Skodborg Brandstation. Den kiggede bare med sine store øjne og sagde ingenting. Det tog jeg som et tegn på at vi tilbragte aftenen i hinandens selskab, ude i haven med et nyt gnaveben til hunden og et glas vin ( Måske to ) til mig. Fiskene i dammen fik også lidt ekstra. Bål blev der ikke noget af, men jeg kunne lugte at en fjern nabo havde gang i grillen. Jeg overvejede seriøs at kører en lang tur på race cyklen og se på de forskellige bål i området. Men så var jeg nok blevet stemplet som nørd/særlig af alle der så mig. Og hunden ville nok savne mig ( Bildte jeg mig selv ind )

onsdag den 23. juni 2010

Lean uden den fysiske påvirkning !



Var i dag til et tema møde ved Arbejdstilsynet Region 3 i Kolding. Emnet var Lean og arbejdsmiljø. Der var folk fra virksomheder som Carlsberg og Sanistål. Hoved indlægget kom fra Rikke Vestergaard Matthiesen. Hun fortalte om en NFA forskningsprojekt, hvor man havde set på Lean og psykosocial arbejdsmiljø. Indlægget og projektet var sådan set meget fint. Hun kom over mange af de sammenfald der er mellem Lean - social kapital - indflydelse på eget arbejde og ledelse. Mange af emnerne, om ikke dem alle handler på en eller anden måde om information. Niveau af information. Og om at parterne skal være på bølgelængde/ forståelsesniveau, for at det kan lykkes. Men noget af det der undrede mig, og jeg var slet ikke den eneste. At deres forskningsprojekt slet ikke have taget det fysiske arbejdsmiljø med i deres projekt. Jeg mener at et hårdt eller presset arbejdsmiljø, kan være en stor kilde til et dårlig psykosocial arbejdsmiljø. Man kan selvfølgelig fravælge denne del i et Lean / arbejdsmiljø projekt, og man kan nok også begrunde fravalget. Men i min verden er det så et projekt der står på et ben og nemt kan komme til at virke meget " Ingeniør agtig" - Og ikke særlig brugbar i den virkelige verden.

Jeg skulle lige tælle til 10 - - - men det hjalp ikke meget !


Fantastisk morgen, med sol og fuglesang gennem det åbne soveværelse vindue, men så gik det hastig den anden vej. For i gangen lå mine gennemtyggede cykelsko ( Ynglings cykelsko ) - Pulsen steg til 125 og humøret faldt til 0. Så stod jeg lidt og talte til 10......... Men det hjalp ikke meget, så pludselig stod jeg og råbte af hunden ! ...... Den vidste godt at det var skidt, for de var allerede gået i dækning under køkkenbordet. ( Jeg burde have regnet det ud, da den normalt kommer susende, når væggeuret ringer, men i dag kom der ingen hund ) En af mine træningskammerater i Hobro, ville have sagt: " Ju-hu. Så er der tid til at gå ud og købe noget nyt". Men det kan sgú da ikke passe, at det er hunden der bestemmer, hvornår jeg skal have pungen op af lommen. Sidste gang var det en oplader til en bærbar pc, før dengang var det en løbesko, og før igen en sikkerhedssko. Og sådan kunne jeg blive ved. ....... Nå, vi blev gode venner igen, inden jeg kørte på arbejde. MEN NÆSTE GANG ?????????????

tirsdag den 22. juni 2010

Så er det åben vand igen !



Første svømmetur i åben vand. Jels sø er et rigtig flot og dejligt sted at svømme. Vandet er meget rent og der er noget at se på, mens man svømmer afsted. Fra folk der går tur langs søen, over amatørfolkene der øver vikingespil, til dem der håber på bid i fiskelinen. Den lange vinter har udskudt denne form for træning i mere en 1½ måned. Det at svømme i åben vand er noget man skal lærer og noget lærer at holde af. Jeg huske stadig min første tur i vandkraftsøen i Holstebro. Jeg var ved at drukne og kunne knap svømme mere en 400 meter, inden jeg måtte op igen. Dengang troede jeg at lige netop denne disciplin ville gøre at jeg aldrig kom til at kører rigtig triathlon. Men nu, efter mange år er jeg faktisk kommet til at elske denne plasken rundt. Fuldstændig frihed, at se verden fra en vinkel som kun er få beskåret og så den mærkelige samhørighed med naturen, når man kan ligge og lade tankerne flyve. Om man tager 10 eller 100 armtag mellem man kigger op betyder intet. Der er jo masse af plads. Jeg tror også at knægten kunne lære at nyde det. Det går altid godt når vi svømmer sammen på ferierne sydover.

mandag den 21. juni 2010

Vink med en vognstang !




..... Eller hvor dum kan man være ???? Jeg plejer ellers at køre rimeligt pænt og tager gerne hensyn til mine medtrafikanter. Kører måske lidt for rast til og kan da ikke sige mig fri for at kører lidt for hurtig. Men der er jo ingen undskyldning


Jeg blev taget i en fartkontrol. På vej til svømmetræning, hvor jeg var en smule bagud med tidsplanen og derfor kørte en smule stærkere end jeg ellers plejer. Og BØV ! Der røg jeg i fælden. Jeg bremsede ned med det samme. Gik over til betjenten og gav ham kørekortet. Efter lidt skriveri, forklarede han mig, nærmest lidt forlegen, at det altså kostede 1500 kr. Og ET KLIP I KORTET ! - Skide være med pengene, kan man kører stærkt - kan man også betale ! - - - - Men klippet ! Det irriterer mig grusomt. Jeg prøver ellers at være en person som viser den rette vej og gør de rigtige ting i livet. Det både som privatperson, som forældre og i mit arbejdsliv. Så er et klip sgú da rigtig "træls". Nå, det kan jo ikke hjælpe at skjule det, det går der ikke væk af. Kun tiden ( 3 år ) får sagen til at forsvinde. Og så må jeg tage det som et vink med en vognstang....... Og da jeg gik, sagde betjenten: " Jeg skal også lige huske at sige, at du skal kører lidt langsommere" - Og jeg sagde: Og så skal jeg huske IKKE at sige tak for hjælpen". Jeg kunne have sparket mig selv bagi !

lørdag den 19. juni 2010

Når en film kan gøre ondt !



Lørdag aften. Bold på alle kanaler, så det var tid til igen - igen at se Mel Gibon´s Apocalypse. En fantastisk film. Den går lige i hjertet. Også selv om man kender handlingen. Det kan godt være at historien er gjort film minded. Men den gør sit bedste for at vise den virkelighed, som man kan regne sig frem til. Mest af alt, viser den så mange sider af den menneskelige sjæl, at det gør ondt, Sejr - sorg - nedgørelse - kærlighed - håbløshed. Man bliver nød til at se den for at forstå disse ord. Det samme gælder hans film " Passion of the christ", Den film rør mig så dydt at jeg bliver nød til at sidder lidt og fordøje den, inden jeg kan begynde på noget andet. Disse to film er lavet så godt at jeg mener at de flytter på ens opfattelse af hvad film kan gøre ved folk. Se dem, og døm selv !

fredag den 18. juni 2010

Something can only be said in Danish !



Når man arbejder i et globalt miljø, med mange forskellige sprog, og hvor den daglige kommunikation er på engelsk eller dansk, så kan man lige pludselig godt tage sig selv i, at prøve at oversætte en fuldstændig meningsløs sætning fra dansk til engelsk. De er klart forståelig for danskere, men er det rene volapyk for andre. " Følg den røde tråd / Follow the red wire - - - De stod som en sild i en tønde / They stood like herrings in a barrel. Og endnu værre: Tågesnak / Fog discussuions eller Fis i en hornlygte /Fart in a horn lantern. Man kan ligefrem se mine udlandske kollegaer tænke: Manden må være skør. Nu har Esbjerg museum taget "tråden" op og lavet en udstilling, som omhandler alle disse skæve betegnelser. Og lavet dem til installationer. Den må jeg forbi og se. Man kan endda tage sig selv i at stå og forklare disse ordsprog til andre. Og så går det da helt galt. For leden stod jeg sammen med en flok fra flere lande. Vi skulle lave et fælles oplæg, og Inderen griber resolut min pc og begynder på power point delen. Pludselig siger han: " Shit it´s on danish!" Hvorefter vi to eneste danskere knækkede sammen af grin. Alle andre kiggede mærkeligt på os. Så begyndte jeg at forklare noget med nogle nisser der boede i en hule og talte en kombination af dansk/engelsk - Noget om the katoffel woman og en Nå såén ..... Og pludselig kunne jeg se, at de nu troede at jeg var gået helt fra forstanden......... Nå, der går lidt tid inden jeg ser dem igen. Så har de nok glemt min optræden !

torsdag den 17. juni 2010

Når tingene lige pludselig ringer !

Var i dag til netværksmøde i Aarhus. Denne gang var netværket fra nord og syd slået sammen og vi havde en hel dag om psykisk arbejdsmiljø. En rigtig svær ting at komme omkring. Og der var da også mange forskellige erfaringer med emnet. Det er rigtig godt at møde "artsfæller" der sidder og slås med de sammen problemer / opgaver som én selv. Og som man kan lære lidt af. Jeg læste engang en læresætning: Du kan lige så godt lærer af andres fejl. Du kan alligevel ikke nå at begå dem allesammen selv ! - Der var indlæg fra arbejdsmiljø konsulenter og et par sikkerhedsledere. Her var der især en jeg var imponeret af. Ikke selve indholdet af hans indlæg, for det var kendt stof for mig. Men at se en person der "brænder" for opgaven, og som lægger liv og sjæl i sagen. Som formår at være story teller, samtidig med at han kommer med et vigtig budskab. Martin Søvsø fra Tican i Thisted. ( Billedet ) At hans baggrund er off-shore branchen er bestemt et plus. Ham tror jeg godt, at jeg kunne få en rigtig lang og intressant meningsudveksling med. Han bruger de samme virkemidler som jeg. og er ikke bange for at træde i karakter.

onsdag den 16. juni 2010

Hval i knibe !




Jeg kørte i dag over Vejlebroen, og kunne langt ude i det fjerne ( ca. 1000 meter væk ) Skimte den hval, der er strandet på sydsiden af fjorden. Mærkelig at hvaler går ind i fjorde og sætter sig fast. Det virker næsten som en selvmords aktion. Og endnu mærkeligere at vi, der har teknologi til at sætte mennesker på månen, at spalte antomer og opfinde det mest umulige. IKKE kan hjælpe en enkelt hval ud af fjorden og ud i friheden. Jeg er en stor ynder af naturfilm, og det der kan klare det mest utrolig. Men her har jeg fornemmelsen af at vi sidder på vores hænder og bruger undskyldningen ( Naturen må gå sin gang) - - - - Ja - Ja, jeg har ikke meget forstand på hvalredning, men det lyder da utrolig.

tirsdag den 15. juni 2010

Græsenke er nu ikke så sjovt !



Så kører vi på anden uge, hvor konen er i Malaga. Selv om det er rart at kunne planlægge ens dag helt selv, så er det alligevel ikke sagen ! Hverdagen er fyldt med arbejde - træning - og almindelig gøremål, og så har jeg en lang liste at plukke fra, hvis der skulle være tid til over. Og det er der. Så jeg har lavet en del i haven. Fået ryddet op i garagen og lavet hundrede andre småting. Heldigvis har jeg hunden. Den er meget loyal, men den kan jo ikke indgå i en ordentlig samtale. Jeg savner konen og den samhørighed vi har opbygget de sidse 30 år. Mærkelig som man kan blive ét med et andet menneske. Det skulle man sætte mere pris på i hverdagen. Det er jo ikke en selvfølge !

søndag den 13. juni 2010

Vinteren trækker lange spor ind i sommeren !



Vinteren har været hård ved mange planter i Haven. Og især de tre Rhododendron, som står i forhaven har haft svært ved at komme i gang. De to af dem har nærmest kapituleret. De havde meget få blomster og har det endda svært med at danne nye blade. Men de sidste, som godt nok brugte noget tid til at komme i gang, er nu i flotteste skrud. Nu er det så man skal huske at nyde den, For det varer ikke længe, så er den lige så grøn som de andre......... Og det er måske næste problem, efter den lange vinter. Vejret har endnu ikke artet sig således, at det har været mulig at sidde ude om aftenen og nyde haven, blomsterne, fiskene og den medbragte ting til halsen.

lørdag den 12. juni 2010

Hvad skal vi ellers betale for !


Så hørte jeg lige socialdemokratiets Sofie Hestorp Andersen i radioen. Hun plæderede for at barnløshed skulle være en samfundsopgave. Og at det ville være helt naturlig at samfundet betalte alle udgifterne, både for barn et - to og måske tre. Og at der ikke skulle være ret mange grænser for hvem der skulle tilbydes denne behandling. Og hun sidesatte disse behandlingers vigtighed med kræftoperationer, førlighedsoperationer og lignende. Her er hun virkelig laaaaannnngt ude. Ok. Det er måske traumatiserende at være barnløs. Men det er ikke livstruende. Det er ikke invaliderende, det er ikke en samfundsopgave. En lytter ringede ind og beklagede sig. Hun mente at samfundet havde tudet hende ørene fulde om, at hun først skulle tage en uddannelse og etablerer sig, inden hun begyndte at få børn. Og at hun nu nærmede sig de 40, og havde både svært ved at få et barn, og svært ved at finde en mand. Så nu måtte samfundet da støtte hende. BAVL ! - Men flot fulgt op af Sofie Hestorp Andersen. Som faktisk havde lidt ondt af lytteren. TAG DA ANSVAR FOR EGET LIV ! - Vi har nok alle prøvet at vælge forkert eller kommet i uheldige situationer. Nogle kan være mere eller mindre selvforskyldt. Men det kan ikke være samfundets skyld. Hvis der er noget jeg ønsker brændende nok, skal jeg nok finde en vej at financierer det. Adoption kunne jo også være en mulighed.

fredag den 11. juni 2010

Det grå guld - Rent til grin !




Alle disse pocket bøger, som reel er en samling af citater fra børn, og ment som voksenlæsning er rigtig sjove. Jeg fandt "Det grå guld" på hylden i bogbussen. - Tog den med hjem og fik en hel masse grin og sjove stunder. Men børnenes citater giver også stof til eftertanke. Nogle er næste kloge ord eller filosofiske. Dog uden at børnene havde den mening med deres svar. Så ud over et godt grin, får man også lidt bedre selvforståelse og engang imellem et citat man kan tage med sig ud i ens egen verden. Eks: Under emnet FYRET. Citat:" Når man er ca. 60 år, bliver man fyret, og så kommer der nogle friske nogen ind og arbejder." - - " En prikkerunde betyder, at folk skal have et stik, når de tager afsked. Sådan at de ikke tror, at de stadig arbejder der." - - " Forældre er en slags chef over børnene. De kan bare ikke fyre dem....... De kan give dem stuearrest. Det er på en måde at fyre dem ! ". Der er mindst 17 andre citatbøger. Fra Samfundet lå engang nr. 1 på dansktoppen - over De kongelig spiser ikke fisk til Hurra for Jesus..... Læs dem og grin. Både af citaterne og af ens egen barndom.

torsdag den 10. juni 2010

Stor - større - størst !



Så bliver det hvis ikke meget større. En Antonov 225 / Russisk super stor flyer, ankom til skrydstrup med to 42 meter vinger til mit firma. De var lavet i Kina af os selv, men skulle til Lunderskov for at testes. De er af et helt nyt design ( GloBlades ) Som er fuld at ny teknologi og meget fremtidsrettet....... Nå, det var ikke ment som en rklame. Men mere en stolthed over, at lige meget om det er produceret et eller andet sted i verden, så har vi know how - kapacitet og mulighederne for at teste i Danmark. Det bevidner at vi bliver mere og mere et videnssamfund. At det gamle håndens arbejde er på vej væk og at vores velfærd bygger på de kloge hoveder. Og så er verden også blevet mindre. Og Kina ligger måske ikke så langt væk, som i min barndom. Jeg prøver, på alle måder at lære knægten, at det er nødvendig med en høj uddannelse og gerne med en international vinkel. Sådan en halv studeret røver som jeg har nok ikke hjemme i fremtidens verden.

onsdag den 9. juni 2010

Lang dag med et par gode overraskelser !






En virkelig lang dag, som begyndte med en løbetur kl. 05.00 - 06.00 gennem Stettin´s gader. Byen er virkelig flot, når solen langsom står op ude over floden. Man får samtidig sagt godmorgen til en masse morgenfriske polakker ( De forstå nok ikke godmorgen - men et smil og et nik kan også gøre det ) Under en bro fandt jeg nogle fantastiske graffiti billeder. Normalt syntes jeg det er hærværk. Men disse billeder, og der var mange, var næsten kunstneriske ( Se billederne. ) Og der var meget mere end det viste....... Efter en lang mødedag, satte jeg mig i bilen og kørte de 600 km hjem. Jeg skulle lige forbi min datter efter hunden, som havde været i pleje. ....... Og så havde hun bagt boller til mig. Det var en super fornøjelse at komme hjem. Sidde med fødderne oppe og gnaske ny lavede bolle. Som var lavet speciel til mig. ...... Kan dagene starte og stoppe med så fine oplevelser. Så må de gerne være lange hver dag.

tirsdag den 8. juni 2010

We could not resist !




Yes, You can always be funny - - If you can not otherwise. All the HSE Manager was out to eat at a typical Polish restaurent. First we got herring. Many different kinds. Then soup and finally a large dish with different meat and potatos. ..............



The soup was special. It was served in a hollowed bread with a lid on. The soup tasted very good - - -But we should just make a little fun with the lid of the bread. SORRY POLAND ! We could not resist !

Mikadospil i stor format !



Så var hele virksomhedens samlede HSE viden ude at se på pack and stack. Måden man stabler vinger på, inden kunderne henter deres varer. Og deres fantastiske køretøj, ( Til at flytte vingerne med ) som mest ligner en havne kran på hjul. ( Firben i overstørrelse ) Vejret var fint og det gav et godt billede af en afdeling der virkelig " spytter " produkter ud til vores kunder. Det er også skønt at se deres orden og system. Den snak der går i Danmark, omkring Polen og polsk arbejdskraft er helt forfejlet. De gør virkelig et godt stykke arbejde og deres kvalitet er fuld på højde med vores danske produktion. Min HSE kollega på stedet er også en sjov fyr. Virkelig hårdtarbejdende, men med en privat side som forsanger i et lokalt rock band. Jeg har ikke set ham optræde endnu, men jeg bliver nød til at se det på et tidspunkt. Jeg har simpelhen ikke fantasi til at se ham på en scene.

mandag den 7. juni 2010

HSE konference i Polen !


Så er vi endelig samlet igen. Alle HSE managerne fra alle firmaets farikker i verden. Samlingsstedet er Stettin i Polen. Mange kendte jeg i forvejen, men der var også nogle nye. Det er et rigtig spændende miljø at være i. Selv om vi har det samme arbejds - udgangspunkt, er vi alligevel utrolig forskellige. Vi taler godt nok engelsk alle sammen, men det er Kinesisk/engelsk - Spansk/engelsk - Canadisk/engelsk - Indisk/engelsk - Dansk/engelsk og et par andre dialekter. Så det er med at holde ørene stive. Første dag talte vi om miljø og tilladelser til produktion. Selv om vi principiel har den samme form for produktion, så lever vi under vidt forskellige tilladelser. Og her blev jeg meget forundret over at kineserne faktisk har meget strammere krav en Danmark. Vi laver en rammeaftale ( Miljøgodkendelse ) i Danmark. Vi kan så skrue op og ned for produktionen. Måske endda stoppe i en periode. Bare vi ikke kommer ud over rammen. Mens kineserne får helt faste og meget målbare tilladelser. Laver de det mindste om, skal de søge igen. Og den proces er enorm bureaukratisk..... Nå, humor er også forskellig. Så det jeg kan sidde og morer mig over sammen med min polske og amerikanske kollega , ser bestemt ikke ud til at være morsom for kineserne. Og den selvhøjtidlige attetude som ligger til spaniolerne er noget langt væk fra min opfattelse af mig selv. Men vi får det til at fungerer. så.....

lørdag den 5. juni 2010

I dag er det Emma´s fødselsdag !



I dag var jeg til fødselsdag sammen med Emma. Der hvor vi havde købt Emma, havde inviteret alle de andre " hundehvalpe kunder" til fødselsdag. Så vi var til fødselsdag med tre at Emma´s søskende. Jo - Jo, de lignede da hinanden noget, men der var alligevel forskel. De legede dog rigtig godt sammen og Emma viste at man godt kunne hygge uden at gø ! - Hyggelig dag og et godt påfund. At vi som mennesker var lige lovlig forskellige, og at der nok skal mere end købet af en hundehvalp det samme sted til, for at binde os sammen var lidt tydelig. Så det var også fint, at vi holdte det på et par timer. Om vi kommer næste år, må bero på konens energi. Hun er væsentlig bedre til small talk end jeg. Og så er hun nok også bedre venner med hunden end jeg.

Montebello og udlængsel !


Så kom konen af sted til Montebello. Et genoptræningssted i nærheden af Malaga. Ok, jeg ved godt at det er træning, fokusering og meget lidt fritid. Men alligevel er jeg en smule misundelig ! Hvem kunne ikke bruge 3 uger under sydens sol. Bare det at afleverer hende ved Billund lufthavn gav udlængsel. For der stod folk, som sild i tønde, og skulle til det ene eller andet eksotiske feriemål. Måske lidt søvnige, da klokken kun var 4 om morgenen. Men med forventningsfulde blikke og masse af ferieenergi.......... Nå, jeg sprang ind i bilen og kørte hjem. Forkælede mig selv med et par rundstykker og en basse. Gjorde huset rent fra 6 - 8 , og var derefter psykisk tilbage i den daglige trommerum. Og så må jeg glæde mig til 14 dage i Italien.

fredag den 4. juni 2010

Flair og Cocktail !




En af mine rigtig gode kollegaer ( Vi har en fælles militærbag grund og derfor tænker vi meget ens ) Har en søn der gør noget i bar arbejde. Kasper er hans navn og jeg har faktisk mødet denne dreng, mens han var igang med at skrive sit speciale. om kommunikation og ansvar i organisationer Men han har også et helt andet og voldsom imponerende talent. Han kan svinge flasker, shaker og glas, som en anden Tom Cruise. Han er faktisk gået hen og blevet Danmarksmester 2010 i både flair og cocktail. SE HER, og bliv imponeret. Den gamle myte med at bartender drak lige rigeligt må helt sikker være falsk, da dette ikke kan lade sig gøre med bare én øl i blodet. Flot Kasper. Nu er han på vej til Verdensmesterskabet i Singapore

torsdag den 3. juni 2010

Mænd har kun dødelig sygdomme !

Ja. det er godt nok ikke mine lunger der er afbilledet, men det kunne det godt være. Host.... Host.... I sidste weekend legede jeg lidt for meget Tarzan. Vejret var fint, men nok ikke helt til korte bukser og bar mave. Og søndagens træningstur i regnvejr gjorde nok resten. Host..... Host.....
Nu er jeg rigtig nede med en gang lungebetændelse. ( Tror jeg nok ) Jeg hoster og hakker. Næsen er stoppet og jeg har nogen problemer med at få sovet hele natten. Jeg har vildt ondt af mig selv, og kollegaerne kigger da også mærkelig, når jeg står og " gøer" i det ene hjørne. Og så skulle jeg lige prøve min egen selvopfundet kur. "Alt kan trænes væk". Men jeg er helt sikker blevet for gammel til den kur. I dag løb jeg 5 km. i slow-motion, og måtte bagefter ligge i en time med voldsom ondt i brystet. Og jeg havde samtidig vrikket over på foden ( På grund af den langsomme løbestil ) - - - - - Så nu ligger jeg og føler som overskriften. Mænd har kun dødelig sygdomme. Heldigvis er jeg nu kommet på Primcillin 800 mg. Så må jeg håbe at det virker og det kan redde mig over på den side hvor livet foregår.

onsdag den 2. juni 2010

For fed til at gå i byen !



Tirsdag aften var vi I Ribe og spise på Mongolian Barbeque. Rigtig fint og meget godt til prisen. Gæsterne er også ok. Men alligevel kom et "ægtepar" af en anselig størrelse. Jeg er normal ikke sart. Men når manden er så fed at han konstant skulle putte skjorten ned i bukserne. Som for øvrigt sad så lang nede under hans mave, at han måtte føle sig frem for at finde buksekanten. Han trak vejret så tungt, at det kunne høres langt væk og han svedte som et svin. Så havde jeg godt nok fået nok. Det er direkte uappetitligt. Og de hænder, som han havde famlet rundt i sine bukser med, brugte han bagefter til at tage mad med fra den åbne buffet. Da ægteparret så skulle gå, efter at have frekventeret "tag selv" buffetén masse af gang, tog de lige to kinabokse og fyldte med friturestegte rejer med i posen. Det er utrolig at sådanne mennesker ikke selv kan se at de har et MEGA problem.

tirsdag den 1. juni 2010

Cheval Blance









Jeg havde ellers været meget tilfreds med ISS kantine service i vores kantine........ Men nu har vi skiftet entreprenør på dette felt, og fået Cheval Blance ind som "madmor". DET ER GODT NOK OK !!!!!!!. Jeg havde aldrig troet at nogen kunne lave maden så appetitlig og indbydende. Der er nok ikke mere eller flere ting at vælge imellem, men det er sat hammer flot op. Waaaaooouuuu ! Det byder ind til en oplevelse, lige som meget som det byder ind til en mæthedsfornemmelse. Visuel er det bestemt også et frisk pust. Der er kræset om detaljen og der er ting jeg aldrig har set før. De er virkelig kommet godt fra start. Så ordet " madmor" tager jeg gerne i mig igen. De har tænkt over tingene. Selv navnet personalerestauranter, lyder da vældig meget mere end kantine service.