torsdag den 29. april 2010

Samme opgave, men de havde dog et par ekstra udfordringer !

Jeg var i dag til tema dag ved Arbejdstilsynets i Kolding. Tilsynet havde, gennem den nye indsats omkring de virksomheder, der havde mere end 100 anmeldte arbejdsulykker i 2008, lavet en særskilt indsats mod de kommuner der ligger i Region SydDanmark. Så der var arbejdsmiljø medarbejdere fra både Horsens - Fredericia - Kolding - Odense - Vejle - Sønderborg - Esbjerg og selve Region SydDanmark var repræsenteret. De dækkede ca. 80.000 ansatte og havde ca. 1000 anmeldte arbejdsskader i 2008. Chef ved Arbejdstilsynet Palle Graversgaard startede dagen med lidt baggrund for dagen, vi fik så et par indlæg i plenum om EASY og et Morsomt indlæg fra Arbejdsmiljøleder Ninus Seistrup ved SCA Packaging i Grenå. Derefter delte vi os op i work shops. Jeg var inviteret til at leder den work shop der handlede om nærved ulykker og hvordan man får kommunikation, medarbejderinddragelse og respekt til at gå op i en højere enhed, der giver resultater. Mit indlæg tog en time og derefter var der åben debat. Jeg tror at de fik en masse med hjem, og at de fik flere gode ideer til at få nye resultater. Dog kan jeg tydelig se forskel mellem min og deres verden. De har utrolig langt mellem top og bund i deres organisation De lider voldsom af bureaukrati og så mangler de en ledelse der VIL OG VISE VEJEN. Synd, for der er netop det fundament i min organisation der gør at jeg kan flytte på tingene og at jeg kan få både økonomi og frihed til at gøre det der skal til. Og disse to ting gør også at jeg brænder for sagen.

onsdag den 28. april 2010

Det gik helt i gul og sort !


Så kom dagen, hvor vi skulle markere " World day for Health and Safety on work". Og jeg skal lige love for at der blev spillet med på tangenterne. Kantinepersonalet havde lavet en fantastisk opdækning, hvor alt mad var gul/sort. Der var advarselsskilte i maden, markeringsbånd overalt og bordene var dækket med blomster og duge i samme skrigende farver. Selv en fingeret arbejdsulykke blev det til, midt i tag selv bordet. Selvfølgelig var der også alvor bag eventen. At vi skal undgå ulykker, at vi skal tænke sikkerhed ind i alt og at det også er tilladt at hjælpe kollegaen med at være sikker. Derfor var min pep-talk en sjov og luftig snak med et strejf af alvor og lidt hard core tal. Det kan godt være at et sådan enkelt stående event ikke flytter meget i sig selv. Men en klog sagde engang: Det er det vi taler om, der fylder i vores hverdag". Og netop sådanne dage giver stof til snak. ( Sikkerhedssnak ) - Jeg nåede at komme i begge kantiner og fik udnævnt vinderne af vores kollega - udfordring. At male et billede der sagde noget om sikkerhed. En ekstra bonus på dagen, var at virksomhedens bestyrelse var på besøg, og de fik hele eventen med i den ene kantine. Det skader jo ikke at de også ser vores indsats på at forbedre vores arbejdsplads.

Lidt flere billeder fra eventen !











tirsdag den 27. april 2010

Selv små ting kan give megen arbejde !


Lille sag - stort problem. Snoren til vore firma flagstang var sprunget og sat sig fast øverst oppe. Så der skulle det helt store udstyr til . Lastbil - kran - løftekurv og faldsikring !
Problemet opstod i går, da vores portner skulle sætte flag til amerikanske gæster. Først kom Dannebrog op, så det amerikanske flag ( På en lidt mindre stang ) - Så knækkede linen til Dannebrog ...... Ja, så måtte Stars and Strips også ned, da der jo ikke kun må hænge et udlands flag. MEGET PÅSTYR FOR EN LILLE TYND SNOR !

mandag den 26. april 2010

God start på dagen !




Nogle morgener er bare flottere end andre. På vej til job, i den begyndende morgen, med dådyr på græs - En tidlig løber i gul vest - En traktor der osede ud på marken. Sådanne dage ruller man vinduet lidt ned, slukker radioen og bare sidder og suger indtryk og lugte til sig. Selv lugten af gårdsdagens gylleudlægning skaber en fornemmelse af forårsmorgen. Og når så det første der møder en, på det ellers mennesketomme kontor, er en rød/gul sol der kæmper en kamp med nattens skyer. ( Billedet ) Så bliver det ikke meget bedre. Jeg er rigtig glad for at være et A - menneske. Og har faktisk ondt af dem som ikke oplever disse stunder

lørdag den 24. april 2010

Jordbær er super slik !



Så kom årets første jordbær på bordet. Godt nok var de spanske. Nærmere betegnet Barcelona. Jeg ved godt at de ikke lige smager som ægte danske, men jeg blev voldsom fristet, da jeg var i Kvickly Vejen. For at være sikker på at de bekom familien godt havde jeg også lige købt lidt vanilieis. - - - - Sidste år var et rigtig "dårlig" jordbær år for familien. Vi tog mod Italien lige da høsten startede og var hjemme nogenlunde hvorhøsten var slut. Jeg har dog hørt at de danske jordbær avlere er begyndt at avle flere forskellige sorter, så de kan høste over en periode på 1 - 2 måneder. Så det glæder vi os til. Jordbær er nu engang indbegrebet af dansk sommer

torsdag den 22. april 2010

syg dreng !


Så skal jeg lige love for at vi fik en syg dreng. Han blev skidt i løbet af weekenden og ved lægen mandag, fik han konstateret halsbetændelse og kyssesyge. Det sidste er noget værre skidt. Og han er rigtig nede. Hans øjn er næste "slukket" og han siger ikke ret meget. Men han er utrolig tapper. Er hverken pivet eller har ondt af sig selv. Han bare ligger og prøver at få tiden til at læge sin sygdom. For at få noget væske i knægten, har jeg stået på hver anden time i 3 nætter i træk. Det virker godt, og han får noget ned hver gang. Jeg har rigtig ondt af ham. Både her og nu. Med den hårde tid. Men også på den lange bane, hvor han kun meget langsom kan optage sin svømning igen........ Nå, den aktuelle udfordring er at få ham bare lidt igang, så han kan komme nogenlunde igennem den forestående eksamen. Heldigvis er han allerede optaget på Hansenberg efter sommer, så han er ikke super afhængig af eksamen.

onsdag den 21. april 2010

Health and Safety day


International Health and safety day - 28 april. Fejre vi i min virksomhed med at lave en slogan konkurrence på global plan. Og med et lokalt event på lokal plan. Slogan konkurrencen fik vi lavet ikke mindre end 120 forskellige indlæg ( På engelsk ) Men der er også kommet mange fra de andre fabrikker rundt omkring i verden. Så chancen for at vinde er nok minimal. På lokalt plan havde vi lagt lærred ( 30x30 ) - maling og pensler frem i kantinen. Og opfordret folk til at male et eller andet der minder dem om Health and Safety. Ingen faste kriterier for billedet. Mening var så at holde fernisering i næste uge. Hvor vi vil finde to vindere ( Jeg har et par ok. præmier ) Jeg har endda fået kantinen til at lave en buffet, hvor maden kun er gul og sort. Men.... Men... Jeg kan se at ideen ikke lige har fundet indpas. Jeg har ikke mere end små 20 billeder, ud af ca. 70 mulige kollega malerier. Jeg ved ikke om jeg er for pop smart med denne event. Det skal dog ikke forhindre mig i at kører eventen til ende. For så har de konservative - ikke legende - umotiveret folk jo vundet. Synd at de ikke kan se, at vi bliver nød til at lave noget sjov og være lidt frie, hvis vi skal " overleve " en ellers hård og smule stresset hverdag. ( Billedet er mit eget indslag ) Vinderbillederne kommer på blokken senere.

fredag den 16. april 2010

Reality tv har "kronede" dage



Med risikoen for at blive sat i sammen bås som anti - royalisterne eller endnu værre SF, så må jeg alligevel ytre mig om alt den sendetid der er afsat til Dronning Magrethe den II. Selvfølgelig skal vi se balkon optræden, karet turen, folkets hyldest. Og vi kan da også godt se lidt af de fine fester ( Her skal indskydes at lige så dårlig Henrik var - Lige så flot klarede kronprinsen sin tale ) MEN..... er det nødvendig at vi ser den ene baron efter den anden - Hører om deres besiddelser og storhed - får kommentatorenes bedømmelse af om knækflip på denne og hint er moderne eller ej. ALTSÅ...... Det er SE og Hør på tv..... Og så en fredag aften. Men som en god ven sagde. Det er god dansk tv, som snager, peger og elsker at udstille andre. Som lægger niveauet for vores måde at tænke og bedømme / fordømme andre. Det er nemlig fællesnævneren i et land, hvor sladderblade og reality tv har "kronede" dag.

onsdag den 14. april 2010

Bedste gave - Gav han sig selv !



I dag var det knægtens 17 års fødselsdag. Han var dog på efterskolen. så det blev mest til fødselsdags sms og nogle postkort, som var sendt i forvejen. + et par små gaver, så han da fik et eller andet på dagen........ Men han gav sig selv den største gave. For samme dag afholdte efterskolen det årlige svømmestævne. Og her satte han alle på plads. På skolens "All time rekordtavle", satte han sit navn øverst på alle 7 discipliner Nogle blev slået med flere sekunder. Så nu kan han, langt ind i fremtiden, møde op til gammel elevfest og se sit navn sat på den ophængte tavle. Det må da være en gave til sig selv, der kan mærkes. Både den lige nu og her hæder og den norstalgi der ligger i at se sit navn på talven langt ud i fremtiden.

tirsdag den 13. april 2010

Sorg og glæde i en blanding !




Det var en sorgens dag i Polen. Overalt hang der polske flag med sorte bånd. Og alle de flagstænger der var på min vej flagede på halv. Flere folk gik med sorte armbånd og stemningen var noget trykket. Det var også en kæmpe tragedie der var overgået det officielle Polen. Jeg talte ikke meget med folk om sagen, da jeg ikke troede at de ville indvie en fremmed i denne proces. Jeg kunne kun hører, at det gamle nag mellem Polen og Rusland stadig har sine rødder i den polske befolkning............. Nå, dagens positive var at jeg fik et billede af de mange storkereder, som jeg så på min vej. Rigtig mange af disse reder var besatte med storke. ( Se billedet ) Fra en lille forstad til Stettin.

Legetøj for store drenge !



............ Og så skal jeg da lige vise den nye kran, som mine kollegaer i Polen har fået til at flytte og laste vingen med. En kæmpe maskine, med rigtig mange tekniske finesser. Operatøren fik det til at se ud som en leg at betjene "dyret". Og han klarede hurtig at flytte rundt på emner på mere en 48 meter. Sejt !
..... Og så skal lige nævnes, at jeg blev stoppet af grænsepolitiet mellem Polen og Tyskland. Fik gennemset min bagage og havde en narkohund gennem hele kabinen. Det var ikke selv oplevelsen der var så slem, mere at de havde stoppet mig blandt mange andre. Se jeg virkelig så mistænkelig ud !

mandag den 12. april 2010

Farlige polske veje !










Turen til Polen er altid lidt af en udfordring. Først er der en masse trafik gennem Danmark og gennem Tyskland helt til Wismar. Så bliver vejen meget øde. ( Det er godt nok en helt ny motorvej, men den er ikke meget benyttet ) - Her er hastigheden dog fri og jeg bliver overhalet af BMW - Mercedes - Audiér med hastigheder over 200 km/timen. Her er det vigtigere at se sig i bagspejlet end at se ud gennem forruden. Det sidste stykke ind til Stettin er på dårlig landevej, fyldt med huller og fuldstændig vilde bilister. Skal man kategoriserer bilisterne, så kører danskerne som om de havde forkørselsret alle steder - Tyskerne kører som om de skal have speederen i bund og Polakkerne kører som havde de påkørselsret. Det undre mig ikke at Polen har EU rekorden i trafikdrab. 5500 døde - 60000 sårede i 2008 - Og rigtig mange af uheldene var med spiritus påvirkede chauffører......... Nå, dagen positive på turen var at jeg så indtil flere Traner stå på markerne og kurtiserer til hinanden. Jeg så storken i en rede midt i byen, og jeg så et hav af mistelten, der groede som store snyltebuske på de stadig bladfattige træer

søndag den 11. april 2010

Slangepasser !



Så længe knægten er på efterskole er jeg blevet forfremmet til slangepasser. Jeg køber, en gang om ugen, en levende mus til slangen. Jeg skifter jævntlig vand ved dyret, og samler efterladenskaber op i dens bur. Vi er ikke de bedste venner og den har da også hugget ud efter mig et par gange. Den har lige skiftet ham og vi målte det til over 150 cm. Vi bliver nok aldrig de bedste venner, så derfor kan jeg også tillade mig atdrille den lidt. Vifte med en gren eller trykke den på halen. ( Det er nok derfor den ikke kan lide mig ) Knægten derimod er en hel "indisk fakir". Har tager bare slangen ud og lader den kravle rundt på sin hånd. Og slangen ser ud til at nye det ! ....... Men den skal ikke for tæt på vores hund, så får slangen nok lidt af dens egen medicin Et ordentlig bid.

lørdag den 10. april 2010

Pavillon som vinden blæser !



Sidste år fik vi opsat en pavillon i haven. Den var rimelig nem at samle og den passede fint til haven. For at være sikker på at den ikke lettede, brugte jeg lidt tid på at skrue den fast i en flise i hvert hjørne. Men - men - men !!!! Der var langt fra nok. Selve stellet var godt nok lidt klejn, men at det kunne vrikke og næste stå sidenlæns når det blæste var jeg ikke klar over. Selve taget samlede store mængder regnvand. Og den grønne farve på dugen blev nærmest "fesengrøn" på en halv sesson. Nå..... I år skal det være anderledes. I dag har jeg støbt tre 1. tommer rør ned i hjørnerne, og fået strammet alle skruerne. Nu mangler jeg bare at indkøbe en ny dug til taget. Nu beder jeg så til at vejret er mere skånsom og giver os en sommer der passer til billige pavilloner.

fredag den 9. april 2010

I avisen udklædt som Pink Panther !



Så fik vi lidt positiv avis omtale. Jeg blev kontaktet af en journalist fra Jyske Vestkysten, som havde hørt at vi har lavede et sjovt projekt omkring nærved ulykker. Det blev til ikke mindre end tre gode artikler i dagens avis. Journalisten havde både fået medarbejder vinklen, den alvorlige baggrund og Arbejdstilsynets oplevelse af mit firma med i historien. Og netop medarbejdervinklen mener jeg er utrolig vigtig. For det er jo lige meget, om man står på hovedet eller gør knude på sig selv. Hvis man ikke har medarbejderne med, bliver det ikke til noget. For uanset hvordan vi ser på vores arbejdsplads, så er den fyldt med mennesker, og det er dem man skal påvirke for at flytte noget. Jeg har engang set et citat der siger det hele. " Management er at gøre tingene rigtig. Ledelse er at gøre de rigtige ting.

onsdag den 7. april 2010

easy. Arbejdstilsynets anmeldelsessystem !





Jeg var i dag til møde ved Arbejdstilsynet ( AT ) i København. Jeg har før deltaget i disse møder, som AT holder med brugerne af anmeldelsessystemet easy. Et system til anmeldelse af arbejdsskader, som bliver obligatorisk at bruge efter juli 2010. Der var blandt andet repræsentanter fra Arla, Kims, Kolding Kommune, Rigspolitiet og Kommunernes Landsorganisation. Denne gang gik arbejdet ud på at definerer de statistiske udtræk, som vi gerne vil have ud af systemet. Det kan måske godt lyde rigtigt tørt, men alligevel meget relevant. I dag sidder jeg og taster alle skader ind i systemet, men må også lave en parallel registrering, så jeg kan lave de tal som virksomheden har brug for. Jeg syntes at det er fint at en offentlig myndighed tager deres brugere med på råd, når der skal udvikles på deres systemer. At en så konservativ myndighed som Arbejdstilsynet er åben over for sådanne arrangementer, burde andre også kunne lærer af dette. Eksempelvis den elektroniske læge jounal eller Skat, som efter at have tvunget folk over på elektroniske løsninger alligevel skal sende for 1. million kroner post, med folks koder. Da man ikke har tænkt denne krølle ind i systemet.

Morgensol har guld i mund !


Man vælger jo selv om det man laver skal påvirke ens humør på en god eller skidt måde. Nogen hader morgentrafikken og andre lever med den. Jeg var idag i København. Kørte hjemmefra klokken meget tidlig og havde vejen rimeligt for mig selv.
Sidde der i en mørk bil, lytte til radioen - sluge et par kopper kaffe og se solen stå langsom op. Det er da livet. Jeg fik et fantastisk syn af solen, mens den stod og balancerede mellem pilotonerne på Storebæltsbroen. Jeg så masse af dådyr, der græssede deres morgenmad. Nogle friske morgenløbere omkring Odense og jeg fik et stort godmorgen smil af bager damen i Føtex Ringsted ( Her skal jeg altid lige ind og have et rundstykke ) . Så de sidste kilometer ind til København, hvor man altid kører i lang kø var lige til at komme over. Selv her var der lidt at se på. En herre sad og baberede sig med en El-shaver, mens bilkøen langsom trillede frem.

søndag den 4. april 2010

Mini Loch Ness er løs i bassinet !
















I 50 års fødselsdagsgave, fik jeg en mini udgave af Loch Ness uhyret. På selve fødselsdagen var der frost på min dam, men nu er istiden ovre. Og jeg har fundet et rigtig godt sted til " dyret " Nu kan den så stå og se FARLIG ud, mens alle guldfiskene svømmer rundt om den krop og er nærmest ligeglade. Naboens lille pige var dog tilpas imponeret. Men hun troede dog ikke på at den blinkede til hende. Eller spiste små guldfisk, når det blev mørkt. " Børn i dag har da heller ikke nogen fantasi".

lørdag den 3. april 2010

Garage make over !



En af mine ynglings beskæftigelser er at rydde op i garagen. Og i år var der virkelig noget at tage fat på. Jeg har ikke brugt bare ét minut i hele den kolde periode i garagen. Kun hentet det mest nødvendige. Og efter brug, smidt det i en stor bunke. Når man går der og nusser rundt, finder man flere ting som var blevet "næsten" væk. Nogle småting som man pludselig kommer i tanke om kan bruges enten hist eller her. Og så ryger der selvfølgelig også noget ud. Det er ikke fornøjelsen ved at stå i en ren og sober garage. Det er bare resultatet. Det er selve processen at rydde op, som er en fornøjelse. Og så er garagen nok også en af de sidste bastioner, som stadig tilhører os mænd. Her er man konge over stort og små. Og kan bestemmer hvad der må blive og hvad der på væk. Ja, man kan endda bestemme hvor tingene skal står. Det er måske selve kernen i garage oprydning.

fredag den 2. april 2010

Han må da have sparet på hjernecellerne !



Ole Pass slap den indre svinehund løs, da han helt alvorlig foreslog at spare på de handicappede. Selvfølgelig skal vi alle hjælpe hinanden med at komme gennem krisen. Men vi kan kun bidrage i forhold til det vi kan yde. Og her er der ikke meget at hente ved de handicappede. I forvejen er mange handicappede afhængig af hjælp fra venner og familie. Så skruer Ole Pass ned for den offentlige hjælp til de handicappede, kan de kun gå tigger gang mellem deres nærmeste, for at opretholde et rimelig niveau.
Kendetegnet for det samfund vi er så stolte af, er netop at vi er gode til at tage os af de svage i samfundet. Men paradoksalt nok er det også kendetegnet for vort samfund, at jo længere væk man kommer fra bunden i samfundet, jo mere syntes man at det netop er området der skal spares på. Det varme min forståelse af folkestyret, at både regeringen og oppositionen er enig om at sig PAS til Ole Pass. At han skulle være talerør for landets socialchefer er for mig uforståelig. Man kunne jo starte med at spare hans løn, det kunne sikkert række til rigtig mange timers hjælp til nogle taknemmelige handicappede. Og så er det desværre ikke første gang at Ole Pass har udtalt sig under normalt intelligens niveau

torsdag den 1. april 2010

Sneskimmel - Øhh,,, Hvad !



Jeg har haft muldvarper, gåsebiller, mos, mosegrise, ja - Endda børn, som har slidt på min græsplæne. Men jeg har aldrig haft sneskimmel ! - Jeg har nu flere store hvide pletter på græsplænen, som måske nok ser festlige ud, men bestemt ikke falder i min smag. Nå... Op på hesten igen ! Jeg skal nok få bugt med problemet. Lidt sol og sommer skal nok gavne. Både på haven oh have humøret !