onsdag den 31. marts 2010

Fiskene overlevede den hårde vinter !



Så er der også blevet forår i mit havebassin. Midt vinter var jeg ude og slå hul i isen. Jeg tror at det var omkring 25 cm tyk. Og hullet frøs faktisk til igen, inden der var gået en eneste dag. Jeg havde en grim fornemmelse af at alle mine mange guldfisk og karper var døde. Men jeg talte kun 2 døde fisk, da sneen og isen smeltede væk. Fiskene var godt nok lidt stive i betrækket, da jeg så dem første gang. Og de var ikke til fiskemad de første dage. Men nu er der fuld gang i dem alle sammen. Og jeg nyder igen de små plask, og deres trækken rundt i bassinet i en stor flok. Der er nu en vis charme ved et havebassin.

tirsdag den 30. marts 2010

Pragmatisk fødselsdagsgave !




Nu nærmere konens fødselsdag sig igen - igen ! Og jeg står igen - igen og spekulerer som en gal. Jeg har været heldig et par gang, og købt noget der ikke skulle byttes. ( Et par gange ud af ca. 30 ) Og man kan selvfølgelig håbe at det lykkes en gang til. Men jeg tror nu at det bliver den nemme løsning. At tage hende med ind i en dame mode butik, slå ud med hånden og sige vær´så god ! - Og så stille mig parat oppe ved kassen med Visa kortet og betale. Nogen vil måske kalde det den dovne metode. Jeg mener at det er ren praugmatisme

mandag den 29. marts 2010

Kære teknisk brevkasse !


Sidste år opgraderede jeg fra kæreste 7.0 til kone 1.0 og bemærkede, at det nye program straks begyndt at kræve, at jeg installerede Børn 1.1 - 1.2 og 1.3. Det tog en masse tid og brugte en masse ressourcer. Det stod der ikke noget om i produktspecifikationen for programmet. Oven i købet installerede Kone 1.0 sig selv i alle andre programmer og dukkede straks op når jeg startede computeren - Og det overvåger alle mine aktiviteter. Gamle programmer, som Pokeraften 10.3 , Drukfest 2.5 og Søndagsfodbold 5.0 virker ikke mere. Når jeg prøver at kører dem, får jeg beskeden: " Du har begået en ulovlig handling. Luk straks alle programmer der ikke understøttes af Kone 1.0 ". Det er umulig for mig at holde Kone 1.0 i baggrunden, mens jeg forsøger at bruge nogle af mine ynglingsprogrammer. Jeg overvejer at gå tilbage til Kæreste 7.0, men jeg kan ikke engang af installerer Kone 1.0. Kan I hjælpe mig ??



Svar: Dit problem er meget almindelig, og mange klager over det samme. Problemet skyldes hovedsagelig en misforståelse. Der er mange mænd der opgraderer fra Kæreste 7.0 til Kone 1.0, fordi de tror, at Kone 1.0 hovedsagelig er et nytte- og underholdnings program. Der tager de fleste fejl ! Kone 1.0 er et styreprogram, der er designet til at styre alt. Det er umulig af fjerne Kone 1.0 for at vende tilbage til Kæreste 7.0, når Kone 1.0 først er installeret. Nogle har prøvet at installerer Kæreste 8.0 eller Kone 2.0, men de endte med at have flere problemer end de før havde med Kone 1.0 . Vi anbefaler at du beholder Kone 1.0 og får det bedste ud af situationen. Du kan eventuel læse hele kapitel 6 i din manual " Almindelige programfejl". Systemet vil kører helt perfekt, så længe du tager ansvaret for alle almindelige programfejl, lige meget hvad det skyldes. Det bedste du kan gøre er straks at skrive: //:UNDSKYLD, før styresystemet vender tilbage til normal.





Kone 1.0 er et storartet program, men det kræver en høj grad af vedligeholdelse Du kan overveje at købe mere software for at forbedre ydeevnen. Vi anbefaler Blomster 2.1 - Chokolade 5.0 - eller i ekstreme tilfælde softwarepakken Pels 2000. Men du må under ingen omstændigheder installerer Veninde i miniskørt 3.3 . Dette program understøttes ikke af Kone 1.0 og vil resulterer i, at Kone 1.0 af installerer sig selv og samtidig fjerner ca. 50 % af system ressourcerne. Veninde i miniskørt 3.3 er i øvrigt et program, der kræver store system ressourcer og vil derfor ikke kunne køres med den begrænsede kapacitet der er tilbage, efter at Kone 1.0 har afinstalleret sig selv.

søndag den 28. marts 2010

Vild weekend i Lalandia !

Vi havde inviteret børn og børnebørn på et weekend ophold i Lalandia. Første gang vi var på stedet. Og jeg må sige at jeg var noget imponeret. Huset vi boede i var helt nyt. Der var ikke sparet på noget og huset var udstyret med alt hvad vi skulle bruge. Selve centret var bygget i typisk italiensk forlystelsespark stil. A lá GardaLand eller Mirabilandia. Der var installeret en kunstig himmel, som virkede meget naturlig. Og fik en næste ægte sydlandsk sommeraften stemme. Badelandet var stort og med mange sjove påfund. De var langt fremme med elektroniske låsesystemer og moderne omklædningsrum. Personlig kan jeg ikke fordrage, at man har spisesteder lige op og ned af vandaktiviteter. Og at folk sidder og spiser i deres badetøj ( Det er jo ikke alle der har en krop som virker lige appetitlig ) Det så dog ud til at mange nød netop denne kombination, så jeg bukker mig for ønsket og prøver at se den anden vej. Der var virkelig meget for børn og barnlige sjæle. Så det er ikke sidste gang vi kommer der. Et konstruktiv forslag til Lalandia vil dog være at åbne badelandet allerede kl 08.00. Det er svært for de små at sidde stille helt til kl. 10.00 inden badelandet åbnes.

fredag den 26. marts 2010

Jeg havde da nær trådt på fyren !



På vej ud i den mørke morgen, med hunden i fuld firspring da den skulle tisse, var jeg lige ved at træde på Hr. Tudse. En ordentlig krabat, der sad og kiggede op på gadebelysningen. Som om den ventede et eller andet mirakel. Den var helt ugenert af at hunden snusede til den og at jeg prøvede at pirke lidt til dens ben. Den havde sat sig rigtig uheldig, midt på vejen. Og med min viden om, at hjemmeplejen kommer forbi kl. 06.00 Så måtte jeg hellere flytte den. Så jeg inviterede den hjem til min havedam. Den kvækkede godt nok da jeg løftede den. Og så kom der pludselig endnu en kvækken fra vejkanten. Der sad endnu en tudse. ( Måske Fru. Tudse ) Så nu håber jeg at der kommer en hel familien tudse omkring mit bassin.

torsdag den 25. marts 2010

Aktionær komsammen med overraskelser !


Var her til aften til generalforsamling i banken. Vi var så heldige, da vi flyttede fra nord til syd Jylland, at vores bank lige havde etableret en ny afdeling i området. Mødet var fint. Fin mad og et rimelig regnskab. Lokal direktøren Ole Hermansen gav en kort forklaring. Bagefter kom adm. direktør Lasse Nyby og gav de overordnede linier Han virkede meget troværdig, og som en ret skarp kniv i skuffen. Han talte om ny vækst strategi ( Så og høste ) og om at effektiviserer og have NUL udvikling i omkostninger. Fine ord, der dækker over afskedigelser, at folk skal arbejde hurtigere og at lønstigninger til bankmanden på gulvet er lig nul. Men vi er sgú mærkelige som mennesker. Normalt får jeg lidt ondt i maven ved disse ord, da de har lagt som en skygge hen over flere af mine arbejdsplader i mit arbejdsliv. Men her var det pludselig mine penge der havde godt af en bedre forvaltning, og så var det pludselig ok. Hold op hvor er man styret af sin pung. At Lasse Nyby så også kunne fortælle at der ikke blev udbytte i 2010, var selvfølgelig trist, men forståelig. .... Nå, aftenen sluttede af med en gedigen overraskelse I programmet for aftenen stod der et eller andet total ukendt orkester, men ind på scenen kom Jakob Haugaard. Han gav et 30 min. forrygende show. Gjorde grin med næsten alt, og mest sig selv. Et par gode historier fra hans til i folketinget og hans passion for det ufornuftige. Selvfølgelig fik vi også sangene "havaje " og " Hammer Hammer fedt" . Selv det mest platte bliver en form for kunst i den mands hænder

onsdag den 24. marts 2010

Sikkerhed - når det bliver politisk !



Var i dag til erfaringsmøde sammen med flere andre sikkerhedsledere / Sikkerhedschefer i netværk Syd og Fyn.( Rockwoll i Vamdrup lagde hus til ) Vi fik en blandt andet en gennemgang af de nye mærkningsregler for kemikalier, som skal indføres i hele verden. Selve gennemgangen var ok. Men systemet var noget værre rod. Det skulle være et GHS ( Global Harmonisering System ) Lavet på grundlag af EU - Canadiske - Amerikanske regler. Men typisk for sådanne initiativer, så bliver det aldrig harmoniseret helt igennem. Der skal altid et lokalt fingeraftryk på tingen tingene. Så EU har indført små ekstra ting. Og lur mig, så de Canadiske og Amerikanske myndigheder gjort det sammen. HVORFOR ikke kan vi lave ens regler. Mennesker der bliver disponeret for disse kemikalier tager vel den samme skade af et specifik kemikalie, uanset om man er fra det ene eller andet sted i verden. Når der går politik i sikkerhed, får jeg normalt kvalme.

tirsdag den 23. marts 2010

Tilfældig - Nærmest et uheld !



Nu har jeg altid gået og troet at jeg var skabt af det bedste æg. kombineret med den stærkeste sædcelle. Forestillingen om et veritabel race at tusinde af sædceller. En enkelt der vandt, og derved skabte det bedste af det bedste !!! ( Mig ?? )
Nu hørte jeg så en udsendelse i radioen om kunstig befrugtning og den teknik der bruges. Lægen fortalte at man lavede en grov sortering af sædcellerne, men eller var kriteriet for udvælgelsen lidt tilfældig. Og man havde aldrig konstateret, at disse kunstig fremstillede mennesker, på nogen måde var dårligere end vi "mere" naturlige. Ja,... Han sagde faktisk, at naturens metode tit kunne indeholde så mange forhindringer ( Jeg skal ikke her blive så detaljeret som i radioen ) At det nok mere var undtagelsen end reglen, at det var den bedste sædcelle der kom først frem. - - - - Tag lige den ! - - - - Nu kan jeg så betragte mig som et rent tilfælde. Måske endda en treide sortering. Den radioudsendelse var nærmest ødelæggende for mig selvforståelse !

mandag den 22. marts 2010

Kampen om opvaskemaskinen !




For flere år siden havde jeg den klare holdning, at vi IKKE skulle have en opvaskemaskene. Argumenterne var at den brugte strøm og masse af vand, og derfor hverken var miljøvenlig eller økonomisk ok. ( Hvilket nok ikke var helt sandt ) - Men mere væsentlig var, at det var mig der vaskede op, og derfor følte at jeg havde førsteret til at vælge til / fra på en sådan maskine. Den underlæggende dagsorden var at jeg kunne få en opvask til at strække over en time. Og i den periode var man fredet, og blev ikke sat til andet arbejde. Konen kunne både nå at putte unger - ordne vasketøj og gøre klar til næste dag. En rigtig god ordning ! - Men jeg fik alligevel en opvaskemaskine ind i hjemmet for flere år siden, da jeg jo ikke kunne opretholde skansen op mod konens vilje................ Jeg har dog en kammerat der har haft held til at holde skansen til engang i sidste uge. Men så måtte han også bukke sig for hans kones krav. Det skulle selvfølgelig udløse flere sms fra mig. Hvor jeg pirkede til hans tabte kamp. Og efter et par dages tavshed skrev han tilbage. ( "Nu har jeg luft indtil jeg igen bliver presset af en kvindes behov - Jeg håber at det er sex - for det er da gratis" )- Se det er humor !!!!!!!

søndag den 21. marts 2010

DM Cross 2010 - Hårdt som bare fa.... !

Så fik jeg kørt det første DM i år. ( Årets mål er at deltage i alle DM indenfor Triathlon forbundet i 2010 ) Og starten på dette mål var DM Cross Duathlon i Fredericia . Skønt at komme ud mellem alle de gamle gutter igen. Man kender jo efterhånden dem alle sammen. Vi hilser pænt . spørger lidt ind til hinandens bedrifter og muligheder i dagens løb. Og typisk tri - verden. Så er man enten en smule skadet, har ikke trænet ret meget eller ikke lige oplagt til dagen. Alle ved at vi har trænet rø... ud af bukserne for i dag, men ingen vil indrømme det. ( Her skal Varny Vestergaard / billedet / dog have ros. Han siger ligeud at han går efter 1. pladsen - Og det har han sagt altid ) Det var fint at sige hej til Varny og hans kone. Det er ren nostalgi fra min tid i Holstebro Triathlon Klub. Selve løbet var én lang anstrengelse....... Hårdt - hårdt - hårdt. Ruten var 3 km. løb - 1o km. MTB - 3 km. løb - 10 km. MTB - 3 km. løb. Første tur på cyklen var næsten ved at tage pippet fra mig, men jeg fik min anden luft og kom godt igen. En 6. plads i klassen var rigtig fint og levede op til mine ambitioner. Og så vandt jeg, for første gang i flere år en konkurrence over Varny. Han har været Dansk Mester i triathlon / duathlon / cross i flere år, end jeg kan huske. Jeg har selv vundet DM for hold sammen med ham. Og han har altid stået som noget af et ikon. Ikke dermed sagt at ikonet er blegnet. Han er stadig super dygtig, og jeg ville ønske at jeg holdt mig lige så skarp, når jeg når de 58 år. Pt. er han faktisk verdensmester i biathlon ved militæret. Godt arrangement, fantastisk rute, med noget for enhver smag. Jeg havde ca. 3 kg. jord med hjem. ( 2 kg. på cyklen og 1 kg. fordelt rundt på kroppen. ) Fed dag - sådanne oplevelser kan man træne mange hårde ture på.

Crass test - Og dem som bare klare mosten !






Her er lige et par ekstra billeder fra dagen. Vi klarede de mange forhindringer på cykelturen, uden at smage jorden. Det var dog ikke alle der var så heldige.

fredag den 19. marts 2010

Følelsesporno og takserede sms ér !


Så skal vi til det igen i aften. X-faktor ! Ikke at jeg syntes det er særlig godt. For mig er det reality show fra nederste hylde. Et mix af ok. musik, håbefulde unge, følelsesporno og fornedrelse af deltagerne som person. ....
Nå skidt, det har de jo selv valgt og familien Danmark elsker, når man vender vrangen ud på andre mennesker. Men nu har programmet fået et helt andet tvist. ( Fejlsendte takserede SMS stemmer ) Hold da op, hvor kan det sætte den danske befolkning i kog. Forside historier i de store aviser, omtale i alle landsdækkende elektroniske medier, endda som emne i folketinget !!! ( STORT ) - Konen modtog skam også en spam sms, med opfordring til at boycotte afstemningen i aften. ..... Jeg vil foreslå DR et godt og radikalt svar på kritikken. Fjern programmet, og se hvor stor ramaskriget så vil være. ( MEGA STORT - tror jeg !! ) Så bliver det jo pludselig nemt for DR. - - - - Op på ølkassen, sig at I selvfølgelig indfører programmet igen, men man så må accepterer et par skønhedsfejl i konceptet. Nu vil ingen tale om sms fejl, for deres hunger efter følelsesporno er så stor at denne detalje ikke vil betyde det mindste. ( Og det er da også et MUST, at se Remee gå fustreret rundt. Se deltagere græde, se forældre som er knuste. Og nyde at zoome så tæt på sangstjernerne, at man kan se angsten i deres øjne, mens de venter på dommen. " Fantastisk underholdning ?? ".

torsdag den 18. marts 2010

Bøsøg ved Carlsberg

Var i dag inviteret til at give et indlæg på Carlsbergs sikkerhedsudvalgsmøde i Fredericia. Emnet skulle være, hvordan vi i LM håndterede arbejdsulykker med kort fravær. Vi har sat en masse igang, for at få de korttids syge ind på arbejde så hurtig som mulig. Vi har kombineret flere tiltag og mener selv at vi har en rimelig succes. Men alt kan jo blive bedre. De lyttede fint, selv om jeg endda bredte mig lidt ud over andre relaterede emner. Det er altid rart at hjælpe andre, at udvide sit netværk og få set noget andet en ens egen "andegård". Og så skal jeg lige love for at de har en effektiv vagt. Jeg skulle både taste mit navn i en pc. Have klistermærke og have tømt bilen for alle former for flasker. Selve systemet syntes jeg var ok. Deres niveau for port sikkerhed skal nok være så høj. Men selve vagtmanden var tydeligvis en der levede kun for uniformens magt. Og sådanne personer har jeg en vis allergi imod.

onsdag den 17. marts 2010

100 ulykkes gruppen i kreds 3


Så fik vi holdt det første fællesmøde i 100 ulykkesgruppen ved Arbejdstilsynet i Kolding. Et godt møde, hvor Sanistål - Lindø Skibsværft - og de andre kom med mange gode bud på, hvordan vi kan komme videre i projektet, og hvordan vi kan udnytte hinandens mange gode indsatser, for at nedbringe vores arbejdsulykker. Flere havde taget en sikkerhedsrepræsentant med. Og det skabte helt klart en fin stemning om bordet. Vi blev enige om at gå i samarbejde med de store industrier, som ligger i nord / midt jylland, og som også var inde i 100 ulykkes gruppen. Det er jo vigtig at få så megen volume i gruppen som mulig. Så der er en stor viden at dele. Jeg bød ind med et indlæg på et kommende stormøde, hvor jeg vil tale om det nærved ulykkesprojekt, vi har brugt i mit firma. En sjov detalje fra mødet var, at Arbejdstilsynet var ved at sætte en lille scene op i deres kantine. Her skulle AT´s eget lille husorkester optræde næste dag. Det sjove var orkestrets navn: " Unødig støj ".

tirsdag den 16. marts 2010

Forår i skoven !

Viben er kommet, Mikkel ræv leger parringsleg og selv hjortene springer kæk mellem stammerne i Skodborg skov. Nu er det forår. Jeg har hugget hul i isen på min havedam ( Og kun fundet en død fisk ) Og mine solcellelamper er begyndt at lyse om natten. Jeg forsøgte endda med at sove ved åben vindue., men måtte dog op og lukke det midt nat. Så nu kribler det for at komme i haven. Supermarked lokker allerede med blomsterløg, og byggemarked sende den ene brochure efter den anden med havemøbler og parasoller. Eneste minus er den sk... muldvarp, som jeg sidste år førte en indædt krig imod. Den er ikke vendt tilbage ( Den er jo død ) Men alligevel føler jeg at den griner sidst. For mange steder på græsplænen er der nu små aflange grøfter, hvor græsset er faldet sammen over dens mange gange. Pt. ligner det et helt månelandskab. DEt med at have en vild blomstereng i stedet for græsplæne får måske en chance.

lørdag den 13. marts 2010

I dag hørte jeg lærken !



I dag hørte jeg lærken. Det lød skønt, der fik mig helt ned i gang tempo. Jeg var ellers ude og løbe tempoløb. Men det gik galt fra starten. Jeg mødet tre kammerater fra klubben, som var ude og løbe langt ( De fokuserer på Hamburg Marathon ) Så dem løb jeg sammen med et stykke af vejen. Så tog jeg den alene ned langs hærvejen, gennem Skodborg skov, og ud over markerne. Fik jager mikkel ræv ud af hegnet, gik hilst på en gyllespredende bondemand og gik en masse mudder og vand i skoene. Og så hørte jeg lige med ét Lærken. Mærkelig som meget små ting kan flytte rigtig meget. Først gik jeg 4 - 5 minutter og nød sangen, og så var der pludselig fuld power på løbe batteriet, og den fik på 110 % hele vejen hjem. Sådanne ture ud i naturen er hele livet værd.

torsdag den 11. marts 2010

Stjal han min ide ? Eller var jeg bare for langsom ?



Det er altid godt at bruge sit netværk når man skal have kommentar på en ide eller bare lige skal hører en anden mening om noget som lige poppede op. Jeg bruger ofte min bror. Vi en utrolig ens og alligevel utrolig forskellig. Vi forstå hinanden på rigtig mange områder, men hvor jeg er "Høgen" - Der slår hårdt til, og gerne griber tingene i luften............. Så er han nok mere "Musvågen" - Med det store overblik, der ser faderlig ud, men godt kan være farlig. Derfor får vi mange gode snakke. Han er rigtig godt til at kommenterer på mine vilde ideer. En af de ting jeg ofte har foreslået ham, var en nummerplade med navn. Han er jo da Direktør, og som sådan må man godt skille sig lidt ud. Vi har grinet meget af denne ping - pong på nummerplade. Men nu har han så, fuldstændig uden min viden, udviklet på konceptet. Og taget ordlegen i brug på sin hjemmeside. www.mog1sen.dk . Hvorfor var det ikke mig der fandt på dette ?? - Jeg har ikke engang brugt tid på at se om domænenavnet var ledig. Og ordlegen har vi talt om siden 1995. Hvor nitten, at tabe så nemt et point. Nå, tillykke med hjemmesiden. Den ser rigtig flot ud.

onsdag den 10. marts 2010

Dagens super positive indslag !



Jeg har skiftet kontor, og i den forbindelse har jeg fået plads til et lille mødebord. Der manglede dog en eller anden form for lys ved bordet. Den belysning som kom fra loftet er noget diffus og kold. Jeg havde kigget lidt på mit eget lager af lamper, men var så gået lidt i stå. Dels havde jeg ikke lige noget der så ok ud, og dels ville jeg nok ikke få skidtet op at hænge, uden at man kunne se mit amatør håndværk. Jeg havde flygtig luftet mit problem til vores eksterne El-installatør, men havde ikke ligefrem bestilt noget.
OG SÅ TIL MORGEN stod han, med en meget nydelig ( Brugt ) lampe, som han havde gravet frem fra gemmeren. Han havde nok brugt et par timer på at finde den, få den hængt op og afprøvet. Alt sammen som en vennetjeneste uden regning. Sådan noget varmer helt ind i hjertet. At der stadig er mennesker, der helt uden at være beregnende, uden at forlange "noget for noget" eller vil fremhæve sin egen præstation, men bare gør det for at glæde andre, er helt fantastisk. Han gav mig så meget positiv energi, at jeg sad og sang og smilede til alle, da jeg kørte til Aarhus. Super start på dagen !

tirsdag den 9. marts 2010

Carbon footprint og netværk !



Var i dag på besøg ved mine gammel legekammerater udi miljø. De har lavet en hel masse omkring Carbon footprint og vi kunne godt tænke os at komme i gang. Derfor skulle der trækkes lidt på netværket og der skulle suges noget viden ind. Det var en fin dag. Masse af praktisk information og især noget om, hvordan man gør det enkelt og overskuelig. Så igen - igen må jeg konstaterer at netværk er super. Man skal aldrig brænde sine broer og man skal dyrke og hjælpe dem man netværker med. Der ligger så megen viden i verden omkring os. Man kan bestemt ikke rumme det hele selv ( Jeg kan helt sikker ikke ) Så ofte er det nok at kende en der kende en, der ved det. Og så trække erfaringen / viden fra den kant. Og lige netop dette emne er rigtig svært at starte på som " våd bag ørene - nystarter ". Jeg har læst noget op på materialet. Og det er næsten efter devisen: "Jo mere jeg ved om emnet, jo mere ved jeg, at jeg IKKE ved." For nogle mennesker er dette område ren religion og for andre det rene pjat. Og skal man navigerer sikkert gennem, er det godt at hører fra dem der har siddet med problemerne helt inde under huden.

mandag den 8. marts 2010

Den ser ellers meget nuttet ud !



Jeg har ikke set en i live, men helt sikker set et eksemplar eller to, der var kørt ned. Det forklarer da også at jeg et par gange har undret mig over at " Den nedkørte grævling i vejsiden " havde ualmindelig lange ben. MÅRHUNDEN er dens navn. Indvandret fra Tyskland. Den ser ellers meget nuttet ud, ligner mest af alt en europæisk udgave af en vaskebjørn. Men den er helt sikker lang for had af alle. Ikke engang dyrenes beskyttelse taler godt om dette dyr. Der holdes Åben hus jagtdage på dyret og man sætter gerne alverdens forhindringer op. Jo - Jo, det forlyder at den kan støvsuge et område for fugle og æg. At den kan ødelægge hele jagt revir og måske gå i private skraldespande. Jeg bevæger mig meget i naturen på løbeben eller cykel. Og jeg har ikke set et eneste eksemplar endnu. Så at gøre den fredløs fordi den kan smitte mennesker med en art orm er da en smule overdrevet ( Eller lidt over grænsen )

søndag den 7. marts 2010

Vintergækken i min have !


Ja, det er ikke megen bar jord der er i haven. Det meste er stadig sne. Så jeg brugte søndag formiddag til at slå sne ned af hækken, så den væltede og måske ligefrem tog skade........

Og så der, lidt gemt op af garage muren, med deres små hvide hoveder vent mod syd, stod et lille bundt vintergækker. Det er da utrolig hvor meget sådan en lille undseelig blomst kan varme i sindet. Nu tror jeg på foråret. Det er jo også næsten naturstridigt, at noget som helst kan vokse, når der næsten konstant er frost i luften. Jeg ved ikke om man kan tale om livs- og gå på mod ved en plante. Men alligevel. Godt gået af den lille blomst

lørdag den 6. marts 2010

Gymnastik opvisning !





Var i weekenden til gymnastik opvisning ( DGI Sydvest ) I Vejen Idrætscenter. Anledningen var at sønnen, sammen med sin efterskole, skulle give en opvisning. De er faktisk på en slags turne rundt i det sønderjyske med forestillingen. Og jeg må sige at jeg var imponeret. Både af holdets præstationer og af sønnen. Meget variation, gode skift og system over sagerne. Og så var der også styrke og fart over forestillingen. Ok flot !......... Men vi sad også og så andre hold, som kom gennem deres optræden med mere eller mindre succes. Især på de hold, hvor alderen ikke kom over 12 år. Her var der simpelhen for stor afstand mellem trænerens ambitioner og gymnasternes evner. Det var meget tydeligt, at de unge ikke kunne følge med i de meget lange og indviklede serier. De gjorde hvad de kunne, men det var desværre ikke nok. Og så er det at sådan en optræden bliver et tveægget sværd for træneren. Børnene føler sig utilstrækkelige, forældrene sidder lidt og krummer tæer og træneren kan bestemt ikke være tilfreds med udfaldet. Vi så faktisk en hold, hvis optræden ikke var særlig sofistikeret. Enkelt og med små serier der gentog sig. De klarede det til UG. Udstrålede sikkerhed og fik både en stor klapsalve og en god oplevelse med hjem. Et godt råd til trænerne: Vær realistisk, byg på børnene og lad ambitionerne være på egne vegne.

torsdag den 4. marts 2010

Briller eller ej - Pensionist image !



Ikke nok med at jeg blev væsentlig fattigere ( Relativt ) Men jeg fik også et skud for boven i forhold til mit syn på min egen alder. Jo - Jo, jeg har da haft læsebriller et stykke tid, og de kommer da også ofte i brug. Men nu var konen kommet i tanke om at hun skulle have tjekket sine øjne igen, og så kunne jeg jo lige så godt få lavet de sikkerhedsbriller med styrke, som min virksomhed tilbyder folkene. Men det blev også sandhedens time ! Jeg endte op med et par rimelig pæne sikkerhedsbriller ( Betalt af virksomheden ) Og så et par hverdagsbriller med glidende overgang. Både den kendsgerning, samt en masse information om ridsefri glas, hærdning, evt. solbriller, glas kontra plast og de rigtig mange forskellige brillestel. Gjorde mig mere eller mindre konfus. Og jeg følte mig rigtig på vej til et pensionist image, da jeg sad i bilen hjem.
Det var så her jeg kom så meget til mig selv, at jeg fik spurgt til konens aktiviteter i samme butik. Hun var blevet mindst lige så forvirret, men havde dog formået at bruge dobbelt så mange penge som mig. Fået to sæt briller ( En med solbrille indlæg ) Og fået en lang snak med ekspedienten, som tilfældigvis også kom fra Holstebro, engang i 80´erne. ( lidt mere til at føle mig gammel ). Jeg sad kun med den ringe trøst, at jeg havde sparet de 110.- kr. Som synsprøven kostede, da den udgift blev lagt på de første briller ( Sikkerhedsbrillerne )

onsdag den 3. marts 2010

Blodtryk og dårlige forbindelser !



Jeg er ved at gå fuldstændig bananos !!!!! Hele dagen har der været problemer med vores interne netværk. Jeg har skrevet den samme mail 5 - 6 gange. Jeg har mistet drev..... Og fået dem igen. Jeg har genstartet "dyret" så mange gange at start-op knappen er helt rødglødende. Hold op, hvor kan det bare hidse mig op, når IT ikke virker. Man får tudet ørene fulde af, at man skal lægge så meget som muligt digitalt. Man skal spare på papiret og gemme i fællesdrev, så flest mulige kan trække det samme sted fra. Og vedhæftet filer er nærmest bandlyst, nu skal man bruge link / henvisninger til et sted hvor informationen kun er lagret en gang. MEN _ MEN _ MEN, når man så har en dag som denne, så er livet godt nok håbløs. Ja, - Ja, jeg har fået ryddet op på mit kontor, snakket lidt hist og her og burde måske også gå og nyde det lidt. Men det er blodtrykket blevet alt for højt til. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange penge sådan en dag koster virksomheden. Øv, for en dag ! ( ps: dette indlæg er lavet over 1 time, med 3 genstart og 4 kopper kaffe )

tirsdag den 2. marts 2010

Er vi flove over vores tro !

Det er snart ikke til at komme frem i det offentlige rum, uden at støde ind i alle mulige og umulige holdninger til politik - og samfundets vigtige spørgsmål. Men når vi taler religion, især den kristen religion, så er vi straks meget mere anonyme. Eller "bange" for at vise kulør. Nogle mener ligefrem at det kan virke provokerende eller stødende, hvis man erkender sin tro. ( Se bare Bjarne Hansen og Lis Adam´s indlæg i JV - den 12/1 ) Jamen er det da provokerende at have et krucifiks hængende i klasseværelset, når nu 90 % af alle italienere er katolikker - Er det nu provokerende at spise leverpostej i daginstitutionerne, når nu 90% af alle dansker er kristne ( ok. måske erkendte kristne - men så ikke modstandere af leverpostej madder ) Er det nu provokerende at bede kvinderne ikke at dække deres ansigt, når et flertal i folketinget har bestemt at, man ikke må bruge maske i det offentlige rum. Vi skal passe på at vi ikke bliver laveste fællesnævner - bliver total leverpostej farvet - og kommer til at mangle en af vores samfunds stærkeste piller. Vores tro. Skulle man se på en mere provokerende og frembrusende religion, som helt sikker gerne vil erkende sin tro, så må den muslimske tro da være en godt måleredskab. I Algeriet bliver man arresteret, hvis man tages med en bibel i tasken - I Egypten bliver alle Kopterne´s svin slagtet, da de ikke må holde urene dyr. - I Afghanistan sprang Talabanerne en århundred gammel Buddha statue, da den ikke lige passede ind i deres verdensbillede. - - - - Jeg mener ikke at vi skal gå så drastisk til værks, men at vise at man har en religiøs holdning kan vel ikke skade mere end at man løber rundt med en fan trøje for Metallica. Og dem bliver vi jo ikke bange for.