mandag den 28. september 2009

Fantastisk demonstration

Forleden demonstrerede de danske lastvognschauffører mod de de konservatives forslag om at forbyde overhalinger på de danske motorveje. De ville holde sig inde i højre side af vejen, for at vise, at de derved ville skabe " nærmest global trafikkaos". og en " total mangel på varer i hele Danmark ". Jeg ved ikke lige hvorfor dette skulle ske. Jeg har selv en fortid bag rattet i en lastbil, og ved, at kører man som død og helvede, når man ca. 10 minutter hurtigere frem, på en rute fra grænsen til Aalborg. ( Motorvej hele vejen ) Hele vejen havde jeg skabt små køer efter mig og jeg havde brugt 20 % mere brændstof. Så må der da være mere fornuft i at komme 10 minutter for sent ( De død nok ikke af sult ) , spare brændstof ( Penge lige i lommen ) og være en del mindre stresset ( Arbejdsmiljø ).......... Og så må jeg sige at demonstrationen var en mønster oplevelse. Jeg kunne, sammen med alle de andre små bilister, suse afsted i et godt og fremkommelig tempo, mens kæmperne holdt sig inde i siden. Den meningstilkendegivelse må de gerne lave en gang til !

søndag den 27. september 2009

For søren hvor er debat en god ting !

Blev i dag ringet op på mit privat nummer med en kommentar til et blog indlæg, som var lagt ud for længe siden. Ord som: Syg i hovedet - Led karl og manglende social og etisk empati var noget af det jeg lige skulle hører fra opringeren. Noget under mit niveau for samtale. Jeg prøvede da også at trække samtalen tilbage på et mere rimelig niveau, ved at påpege, at alle indslag på min blog, var rene supjektive holdninger fra min side. At præmisserne for min blog, var at læse i venste side af skærmen. Og at man altid havde muligheden for at kommenterer mine indlæg, ved at skrive i kommentarfeltet. Det kan endda gøres anonymt. Jeg har aldrig, og vil aldrig slette disse kommentarer. Med mindre de er direkte lov brydende. Og det er, at ytre sin supjektive mening, heldigvis ikke. Når man holder den på lovens side. Så er man berørt af et indlæg, så værs´go at slå til tasterne. Gør det anomymt, hvis det passer en bedst, og gerne med en kant. Men brug bloggen. At ringe privat kan tydes / mistydes på mange måder. Og det er ikke fremmelig for den meningsudveksling, som jeg netop ligger op til med min blog. Alle kan lære af kritik, også jeg. Uden at at gå i detaljer på det omtalte indlæg, så er det en bedømmelse af en varer, som jeg har købt og betalt. Da denne varer er af undervisningsmæssig karakter, vil det blive utrolig kringlet at tale om, hvis man ikke erkender at der står et menneske bag.

lørdag den 26. september 2009

På skolebænken for en dag !


Agerskov Ungdomsskole havde inviteret alle forældre til en dag på skolebænken. Vi havde fået tilsendt en hel række af forskellige fag, som vi kunne vælge imellem. Fra glaskunst over sprog til syltning. Jeg havde valgt svømning og fysik. Guidet af sønnens interesser. Jeg mødte op til et kæmpe morgenbord, hvorunder forstanderen kunne fortælle, at vi havde slået rekord med antal forældre. Straks efter var vi i svømmehallen. Mindst 40 forældre spillet, svømmet og dykket på livet løs. Og der var både holdånd og konkurrence på spil. Vi spiste i den store hal og derefter kom fysiktimen. Vi prøvede flere forskellige forsøg. Eksempelvis var vi ude at måle, hvor meget bilradioen larmede, når jeg spillede højt heavy metal ( 90 dB. ) Dagen sluttede af med at vi så den første fremvisning i gymnastik. Et flot program, med mange fine detaljer, selv om de ikke har trænet ret længe. Og mens jeg stod der og så sønnik fare rundt, blev jeg ramt af en klump i halsen. Og blev vældig stolt af at have en søn med så meget karisme, mod på livet og begærlig efter ny viden. Jeg kunne ikke ønske mig en bedre søn. Jeg er sgú pave stolt !

fredag den 25. september 2009

Lead auditor OHSAS18001 er nu i hus !

Så er ugens anstrengelser slut. Ugen stod i kursus tegn. Jeg har i mange år beskæftiget mig med arbejdsmiljø, så nu mente jeg at det var på tide at få papir på min viden. Derfor var Lead Auditor certifikatet målet for kurset. BVC ( Tidligere BVQI ) var kursusudbyder, og det klarede de rigtig godt. Ok - Jeg kendte stoffet rigtig godt, med de var gode til at krydre undervisningen med øvelser - praktiske eksempler og teoretisk gennemgang. Ugen sluttede med eksamen. Svær for nogle af deltagerne, men ikke det store problem, når man har min baggrund. Jeg kan kun anbefale kurset til interesserede Mit største udbytte var at få systematikken på plads. Og det er altid nødvendig, når man til daglig " fiser" afsted fra opgave til opgave.

mandag den 21. september 2009

Arbejdspladsen motionerer !




Så er vi igang. Mine kollegaer på fabrikken i Hammelev har lavet et höld, der er med i kampagnen " Arbejdspladsen motionerer". Et rigtig godt initiativ. Jeg er ikke helt klar over, hvor mange vi er med i projektet, men det er også lige meget. Bare det at vi er igang. Og det er netop tiltag som disse vi har brug for. Og det behøver bestemt ikke at have med motion at gøre. Det kunne være fælles kultur oplevelser - fælles weekend i Legoland - fælles fisketure. Bare vi gør noget sammen, der ikke lige har noget med arbejde at gøre. Det skaber nogle usynlige bindinger, der både gavner arbejdsmiljøet, klimaet, sammenholdet og alle mulige andre gode ting. Så et stort skulderklap til dem som startede dette arrangement og et større skulderklap til de kollegaer der tog initiativ til at deltage.

fredag den 18. september 2009

Empowerment når det er bedst !

I denne uge startede jeg en længere række af brandkurser for mine medarbejdere. I samarbejde med Beredskabet i Gudsø, havde jeg sammensat en dag, hvor en rigtig dygtig brandmand ( Hans Chr. ) startede med teori, derefter var ude og prøve praktikken. Igen inde og tale lidt livreddende førstehjælp. Sidste på dagen brugte jeg så tid på at tale beredskabsplaner for vores 3 fabrikker og vise en del billeder for det vi har af problemer i hverdagen. Alle mine kollegaer var super motiveret. Gik til slukningsarbejdet med iver og var virkelig med på at få alt ud af dagen. Sådan en dage bliver man bare glad. Mit arbejde består hovedsaglig af at påvirke folk til at gøre det rigtig, og det var lige hvad de gjorde. Hvis de fremtidige brand kurser bliver lige så gode, så har jeg virkelig flyttet et par holdninger.

torsdag den 17. september 2009

Konens bil til syn !

Konens bil skulle synes. Den havde nået 4 års grænsen og derfor fik vi brev fra myndighederne.
Vi havde ikke fået synet biler, siden syns marked blev frit, så det var en ny verden at træde ind i. Og jeg vil sige at det var n rigtig positiv oplevelse. Jeg gik på nettet, fandt en lokal synshal i Rødding. Bestilte tid ( Og der var masse at vælge imellem ) Og så var vi klar. Da vi mødte frem, var servicen fremragende. Han så efter alt det han skulle, så der var ikke nogen sjusk eller slendrian. Men godt og gedigent håndværk. Og så var prisen kun 425.- kr. Her har privatiseringen virkelig været en fordel. Servicen er blevet bedre, ventetiden er væk og prisen er blevet mindre. Og bedst af alt. Skrankepaverne og de selvglade statsansatte synsmænd er fortid.

onsdag den 16. september 2009

Livet i vejkanten


Forleden var jeg ude og cykeltræne, og langt ude på andet, i nærheden af Brørup, så jeg pludsentlig et fantastisk syn. Lige for mine øjne kom en lille ny kalv til verden. Jeg måtte hlde ind til siden og bare stå at nyde dette mirakel. ( Tog billedet med min telefon ) På mindre end ti minutter var kalven kommet til verden, var slikket en smule ren og var ved at rejse sig op, på sine tynde usikre ben. Man bliver bare helt varm indvendig, når man får sådanne oplevelser. Jeg bliver glad langt ind i sjælen og bliver enorm positiv. Da jeg kom på cyklen igen var der vildt megen energi, og en masse smil til alle jeg kom forbi. Livet er dejligt, man skal bare se det store i det små. Velkommen til verden lille kalv - Og tak for oplevelsen.

lørdag den 12. september 2009

Rotte på havnen !

Noget af det værste jeg ved er rotter. Så da jeg, på en morgenløbetur i Stettin kom ned på havne og kom til at skræmme en hel flok rotter op, var det rigtig ulækker. Det er utrolig, at vi ikke kan holde dette dyr ned i antal. De er ulækre og spreder en masse skidt. Hjemme i danmark mener jeg ikke at det er så galt. Selv om jeg har hørt, at man i det indre København, på intet tidspunkt er længeren væk fra en rotte end 50 meter. Så er de ikke ret synlige. De har et helt andet og noget mere svinsk område at leve i, på havnen i Stettin. Så det er nok derfor at der er så mange.

fredag den 11. september 2009

Sporvogne i Stettin

Så var jeg igen en tur i Polen. Og denne gang blev jeg en ekstra dag. Det betød at konen og jeg kunne bruge eftermiddagen / aften med at se byen an. ( Stettin ) En af de mere markante ting er deres sporvogne. De findes i flere varianter og fra sprit nye til nogle gamle smadderkasser. Og de larmer også meget forskelligt. Men det har da sin charme. Og så er næsten alle byen træer frugttræer. En ting fra kommunist tiden, hvor man plantede nytteplanter, hvor det var muligt. Men som stadig står overalt. Når man kommer på denne tid af året, er byen fyldt med æbler og pærer. En skøn dag, hvor man går rundt i en lidt surrealistisk blanding af gammelt og nyt. af gennemtænkt byggeri og grå-brune bygninger. Mellem tjekket uge og fattige ældre mennesker.

onsdag den 9. september 2009

Til angreb på naturen !

Hold op, hvor er jeg irriteret Normalt elsker jeg naturen og de dyr jeg ser på min vej. Og kunne ikke gøre en kat fortræd. Ja, jeg springer gerne " badut spring" bare for ikke at træde på en frø eller ødelægge en flot blomst. Men nu har jeg, i et stykke tid, haft en muldvarp i min have. Den forlyster sig med at lave tuer hist og her. I græsplænen og blomsterbedet. Og nu er min tålmodighed fået en ende. " Jeg kunne dræbe den lille satan". Hvorfor er den lige flyttet ind til mig ? Hvorfor skal den lige ødelægge min have ? Hvordan skal jeg komme af med den ? Det er noget uretfærdig. For muldvarden er et fint lille dyr, der normalt ville have min sympati. Og jeg ville inderst inde ønske, at den bare ville flytte ud af haven igen. For krig mod naturen er ikke lige min boldgade.

tirsdag den 8. september 2009

Statsbetalt KLAPHAT ! - Orla Villemose !

Jeg er sjælden så langt ude i min kritik, at jeg vil kalde en person for " klaphat". Men her har vi ramt ordet. Orla Villemose ( Præst i det Vestjyske ) Vender alt argumentation på hovedet og bruger arrogance som et våben mod sine modstandere. Og at han, helt alvorlig kan påstå. Citat: "Biblen er over loven". Sætter ham virkelig i perspektiv. Jeg mindes, at det er samme argument som bruges af hard-core muslimske Imamer og andre radikale troende. Og dem kalder vi rask væk terrorister. Her har vi en statsansat, som gemmer sig bag præstekjole og kaster om sig med sin bedreviden og nedladende holdning. Hvis han virkelig tog hans egen holdning alvorlig. Så meldte han sig ud af statskirken og skabte sin egen uafhængige meninghed, fyldt med de rigtige meninger. ...... Men nej, det er selvfølgelig for farlig for præsten. Han kunne jo komme til at sidde lidt alene og mangle den trykke månedlig check, fra det samfund han forsager !

søndag den 6. september 2009

LM løb i Kolding

Så var jeg første gang, ude at løbe på et LM hold. Vi var 41 som stillede op til Kolding løbet. Rigtig mange fra hovedkvarteret og lidt fra fabrikkerne. Det jeg var mest imponeret iver, var at ca. halvdelen løb den lange rute på ½ marathon Ivan Mortensen var koordinator, og gjorde et flot stykke arbejde. Selve løbet var også godt. Et afvekslende terræn, med plads og noget flot at se på. Tiden 1.36 var rimelig. Og jeg kommer helt sikker igen til at løbe dette løb. Målet næste år er dog, at få et helt hav af kollegaer med, fra de tre fabrikker jeg dækker, til næste års løb. Det må være mulig. Især da jeg nu sidder og arbejder på et større projekt om kost - motion og rygning, som skal starte uge 2 / 2010.

Svineinfluenza - Hvad er det !!

Svineinfluenza......... Er pludsentlig ikke emnet mere. Den blev ellers råbt ud fra alle, der bare havde den mindste forstand på lidt snot ud af næsen, eller en svag stigende temperatur. En overgang troede hele det danske samfund, at vi skulle ligge på langs alle sammen. At fabrikkerne ville lægge øde hen og det ville ikke være muligta at få læge hjælp, da alle læger garanteret også ville lægge syge. Og nu er det næsten noget vi griner af, hvis vi da ikke er ved at kaste op over snakken om svineinfluenza. Men er det ikke eftertænksom, hvor let det er at sprede en frygt, i et samfund der ellers bryster sig af at være oplyst og selvstændig tænkende. Og hvad ville der ske, hvis det virkelig var alvorlig. Ville vi så død af skræk inden vi blev ramt.

fredag den 4. september 2009

bureaukrati når det er bedst !

Jeg opdagede et mindre problem med en tilladelse til at krydse en offentlig vej med Vinger fra vores produktion. Vi havde gjort det i mange år, og havde en mundtlig tilladelse fra den lokale landbetjent. Men nye tider fordrer, at man har sådanne tilladelser på tryk. Derfor kontaktede jeg Kolding Kommune. De sagde ok,. - Jeg skulle bare lige spørge det lokale politi. Jeg kontaktede politiet, som sagde ok. - Jeg skulle bare lige spørge ved politiets tung transport gruppe i Vejle. Jeg kontaktede så tung transport afdelingen i Vejle, de sagde ok. - Jeg skulle bare lige spørge i trafikministeriet. !!!! - Jeg spurgte så i trafikministeriet. Og de sagde ok. Jeg skulle bare lige kontakte Kolding kommune for skiltning. Alt dette arbejde for en tilladelse og sikring af transporten med to små skilte. Jeg tør næsten ikke tænke på, hvad det har kostet i tid og penge, at få denne lille sag på plads. Bureaukrati når det er bedst !!

onsdag den 2. september 2009

Stettin flot by


Var på business besøg på vores fabrik i Goleniów i Polen. Boede i byen Stettin. En by fyldt med kontraster. Flot gammel bydel, blandet med afskyelig grå - brune bygninger fra kommunisttiden. Flot nyrenoveret havneområde, som er pletvis skæmmet af forladte fabriksbygninger i mega størrelse. De er på vej i den rigtige retning, men der er lang vej endnu. Og når vi taler om byfornyelse i Danmark, så taler vi her om en total renovering. Byen er dog meget facinerende at bevæge sig rundt i. Der er en form for gamle dage blandet med moderne tider. Mange træer og åbne områder gør også oplevelsen anderledes. En by man bør besøge.

tirsdag den 1. september 2009

Hvad gør man ikke for at få gang i sagen !

I dag var det Kick off dag for et stort Nærved ulykkes projekt. Jeg havde samlet ca. 50 sikkerhedsrepræsentanter fra alle produktionslokationer i Danmark. Projektet har selvfølgelig en alvorlig baggrund. At vi skal have nedbragt vores arbejdsulykker, men vi tager afsæt fra den homuristiske side. Vi bruger farven pink som signalfarve, vi bruger den lyserøde panther som gennemgående figur ( Lidt som en detektiv der skal ud og finde farlige situationer ) Og for at understrege den homuristiske vinkel, trak jeg i en Pink Panther dragt og brugte polietid iklædt dette out-fit. Og så kom jeg til at love, at nåede vi vores mål i 2009, så vil jeg gå gennem alle fabrikkerne, iklædt dragten, og sige alle tak for indsatsen.