søndag den 30. august 2009

Gadefest i Skodborg

Vi var, sammen med to andre par, primus motor i dette års gadefest på Rosenvænget / Møllevej. Vi havde samlet 29 voksen og 12 børn. Hvilket var et fint antal. Og ca. det vi kan være i teltet. Den stod på børneleg fra kl. 17.30 - og derefter fælles grill med ben, kylling og pølser. Det er en god og meget uformel måde at møde sine naboer. Og komme i snak med dem, man bare vinker til, når man racer forbi. Vejret var ikke det bedste, men vi kom da tørskinnet gennem hele festen. Der afholdes aktion på den gave, som man skal have med til festen ( Minimum pris 25 kr - men ofte er de væsentlig dyrer ) Der bliver budt i en lind strøm. Nogen gange køber man katte i sækken, andre gange er det næsten et røverkøb. Næste år skal vi helt sikker også med til festen.

lørdag den 29. august 2009

Stem kamphunden hjem inden du bliver bidt !

Så få dog disse kamphund væk fra offentlig område ! Det kan ikke passe, at man må lade et farligt dyr gå løst rundt og være til fare ( Livsfare ) for almindelige mennesker. At ejerne siger, at " Den bider da ikke. Det har den aldrig gjort !" er noget værre fis. Selvfølgelig har den aldrig bidt, for så havde de forhåbentlig reageret. Og så skal der jo også være en første gang. Og det er netop det man ser. Der er jo heller ikke nogle, der går bytur med en giftig slange eller en aggressiv vædder. Forbyd hunderacen i Danmark. Giv bøder og tvangsfjern de eksemplarer der bedømmes at tilhører kamphunde gruppen. Og lad et par gode hunde eksperter udtale sig om hvad denne kategori skal indeholde. Og se også lige på hvilken hunde der allerede har angrebet. De skal helt sikker ind i denne kategori.

tirsdag den 25. august 2009

Den negative aura ødelægger alt !


Er man positiv og fokuserer på det der går godt, kommer man lettere hen over de ting, som ikke lige gik efter planen, eller ting som man måske godt vidste kunne være bedre. Derfor bliver jeg grå indvendig, når folk omkring mig bruger uforholdsmæssig tid på at brokke sig - hele tiden taler om de små ting, der ikke lykkes og spreder den negative stemning. Nogle gang kan man ligefrem mærke en "negativ aura " omkring disse mennesker. . . . . . Jeg kan fint leve med deres tilstedeværelse, men jeg har virkelig ondt af dem. De må have en liv i slæbsom fremdrift, hvor man nærmest må snappe for vejret, for at få luft. Jeg var aldrig kommet til dette punkt i mit liv, uden at bruge den positive vinkel. . . . . Og ofte har jeg lyst til at sige til dem: Tag dig dog sammen - drop selv ynken - vær glad for det du har - og få det bedste ud af det !!!!!

mandag den 24. august 2009

Svineinfluenza - H1N1 !

Jeg har det lidt svært med denne influenza. Jeg mener at den er talt op ( Som finanskrisen ) Og at den nok ikke er så farlig, som man skulle tro. På min arbejdsplads er der da noget snak. Og nogle frygter selvfølgelig, at den halve fabrik ligger sig syg. Men vi har nu ikke set noget der bare ligner ! Jeg har købt spritdispenser til alle vore kantiner og vi vil kører en hygiejne kampagne på info skærmene. Men almindelig omtanke og flere gang håndvask om dagen. er vejen frem. Det er nok her jeg ser den største forhindring. Det er ikke mange af mine kollegaer, der vasker hænder, inden de går i kantinen. Og det er jeg træt af ( Det kan godt være at min fortid i fødevarer branchen forfølger mig ) Men det er sgu klamt at bruge de samme regskaber på tag-selv salat baren - kniven i brødkurven eller oste rondellen, når den kan være fyldt med coli bakterier fra mine kollegaer.

lørdag den 22. august 2009

Nyt dyr i huset

Så skal der gang i cykeldelen af min træning. Jeg havde længe gået og drømt om at få en ny cykel. Min gamle Trek var da ok, men efterhånden 8 år gammel og ca. 5 opgraderinger bagud. Pludsentlig var det økonomiske grundlag og så var det igang med at lede. Først så jeg på nye modeller, men så faldt blikket på DBA.dk. Og her fandt jeg " dyret ". En ægte håndbygget amerikansk triathlon enkeltstart cykel. Quintana Roo / Lucero. Ren carbon og titanium. Keramiske lejere og en meget stram geometri. HED 3 super hjul. 2 år gammel, men ser ud som ny. Jeg har kørt den første tur på "Dyret " og den triller som en drøm. Den skal helt sikker nok få motivationen til at stige og vi vil sammen få mange gode stunder. Men også turer, hvor max puls - smag af blod og vildt ondt alle steder.

søndag den 16. august 2009

Drømmeferie som sølvbryllupsgave !

Så er sølvbryllupsrejsen bestilt. 14 dage til Den dominikanske Republik. Sydamerika. Stedet er valgt ud fra en ordentlig temperatur, et smukt sted og en lokaltion man normal ikke tager til. Det er godt nok først til februar, men jeg glæder mig allerede. Det skulle være et rigtig " Bounty sted", med palmer, Kridt hvid strandsand og asurblå vand. Mulighederne for at se noget, man aldrig har set før og prøve noget man nok aldrig sidenhed vil prøve, trækker også voldsom. Vi skal på hvalsafari, med monster truck i sumpområdet, dykke på koralrev og på fisketur et sted, fyldt med eksotiske fisk og farlige hajer. Og så skal man jo heller ikke kimse af at vi har holdt sammen i 25 år. Det er da noget at fejre.

torsdag den 13. august 2009

Er kassen tom - Tom !



Nu skal man ikke tro på alt det man hører, og man skal da slet ikke " skide i egen rede". Så det at jeg kommer fra Hobro og da også har mødt Tom K. gjorde mig naturlig skeptisk, da man begyndte at tale om skattesvindel i forbindelse med Tom. Men der må alligevel være lidt om sagen, når Skat er så åben om sagen. Selvfølgelig har jeg da også tænke mit, når jeg ofte så Tom i byen, selv om han var "udenlandsdansker". Men jeg troede at han var på den rette side af loven. Viser det sig, at han har unddraget sig skattebetaling, og holdt en hel by for nar (I Hobro ser Tom som deres lysende stjerne ) Så må hammeren falde og han må betale. For hans "Hanne" og hans børn drager jo nytte af vi andres betaling. Så burde han også lægge sin lovpligtige del af formuen i fælleskassen. Efter hvad jeg ved, lider han jo ikke nogen økonomisk nød. / Og så er den nylig opsatte reklamefilm for SAS, hvor Tom flyer med firmaet nu pludselig blevet tvetydig. Som noget af det sidste i filmen, ses Tom sidde i flyet og teksten er " Snart hjemme". Skal vi tage det for pålydende, er han skatteborger i Danmark

søndag den 9. august 2009

Skodborg rock - børne druk !

Vores lille by holder hver år et Open Air koncert, med flere forskellige semi - berømte orkestre. Det er et fint arrangement og lokker også rigtig mange af byen borger til at nyde hinandens selskab og et par øl eller fem. Men dagen har også en voldsom skyggeside. Godt nok bliver der ikke serveret øl til børn og unge på selve festpladsen, men det kompenserer de unge så for, ved at stå og drikke over hele byens torv. Allerede kl. 18.00 var der rigtig mange mellem 13 og 17, der stod og var strang Barcardi. Vi så nogle der stod og tissede i busskuret, en ung mand der kastede op midt på gaden og et par drenge der stod og sparkede til tomme flasker, så det gav glasskår i området. Det er, efter min bedste overbevisning, ikke ok. Jeg har ikke noget imod at de unge smager på varen, men at de skal langt over grænsen, tyder på en slap og ligegyldig holdning fra forældrene. Og jeg ved at flere af disse forældre sad på festpladsen. De kunne, med en meget lille indsats, runde området torvet, og få styr på deres barn / børn. Men det ville ok være at forlange meget.

fredag den 7. august 2009

www.kunstbutikken.dk





Det er simpelhed UTROLIG. Verdens første selvbetjenings - kunstbutik. Som skiltet sagde på butikken vindue. / Vælg et billede / Udfyld en købsaftale / Tag billedet med hjem !! ?? !! Det troede jeg aldrig, at skulle opleve. Enten er butiksejeren utrolig naiv, eller han er en positiv menneske, der tror på alt det gode i sine medmennesker. Hvad skal jeg sige ? Det er rigtig godt gået. Jeg håber indelig at han får det til at virke. Selv om hans udvalg ikke lige tiltalte min smag, var jeg faktisk tæt på at købe et billede. Bare for at støtte hans ide og for at være en del af et projekt der er mest for fanaster. Besøg www.kunstbutikken.dk

torsdag den 6. august 2009

Pralhals ! og en stolt fader !

Ved stranden skulle vi selvfølgelig prøve de to kajakker. Og jeg kom da også rimelig af sted i den mest fladbundet. Men det røde lyn ( Billedet ) Var lige en tand for rund i bunden til at jeg kunne styre den. ...... Nå, min knægt var også med, og han havde aldrig prøvet en kajak. Efter en kort tur i den fladbundet, som han klare usandsynlig godt. Udfordrede min kammerat knægten med det røde lyn. Og vupti ! Han smuttede lige ned i lynet, sejlede ud gennem bølgerne, vendte kajakken i brændingen og sejlede ind igen. I de 20 minutter han sejlede rundt i bølgerne, væltede han kun én gang. Vi var noget måløse, og jeg var fader - stolt over hans legende måde at styre, sejle, dreje og holde balancen på. SUPER Sønnik.

Sektor 27 - Øøøøhhh - hvad !!

Weekend i Hals. På besøg ved et par gode venner. Vejret var perfekt og vi var både på stranden, på gå tur ved havnen og sad på terressen til langt ud på aftenen og pimpede rødvin. Vi skulle selvfølgelig have fisk til aften, og gik til den lokale fiskehandler. Et rigtig lokalt sted, som havde mange sjov og spændende fisk. Den noget tykke ejer, var voldsom snak saglig, og gav både gode råd om tilberedning og anekdoter om selve arten.
Pludselig fik jeg øje på et skilt i butikken. " Alle fisk, som ikke er mærket med fangststed, er fanget i Sektor 27". Hva ! - Sektor 27 ?? Så jeg måtte lige spørge. Så fik jeg en længere forklaring om sporbarhed på fødevarer og veterinær myndighedernes krav. Alt sammen noget jeg godt vidste fra min tid i Arla Foods. Men da han så skulle forklarer, hvor Sektor 27 lå, blev det lidt svært. Så jeg lovede ham, at næste gang vi kom til Hals, ville jeg lave et mere forbruger oplysende skilt. Eventuel med et kort over Sektor 27. Så må vi se om jeg kan klare opgaven.

søndag den 2. august 2009

Moster Emma


Så er den nye hund under integration i vort hjem. Emma er dens navn ( Vi kalder de Moster Emma ) Den går sammen med den gamle hund, og vi håbede på, at dette kunne virke en smule opdragende. Men det er nok ikke det der gælder. Den virke nærmest som "pain in the ass" for den gamle hund. Den sniger sig indenfor rækkevidde, og springer så frem og snappe ud efter alle. Den bidder ikke til, men dens små spidse tænder kan alligevel godt mærkes. Og så var dens vare deklaration ikke helt ok. Den skulle være renlig. Men - men - men !!! det må nok siges ikke at være sandt. Og den skal stadig ud og tisse et par gange hver nat.