onsdag den 27. maj 2009

Intern trafik - for at beskytte mine kollegaer !

Nu har jeg fået opmærket hele virksomheden, med gangarealer, truckarealer og områder, hvor det er forbudt at parkere. ( Ja - selv parkeringsbåsene er tegnet op på ny. ) Nu kommer så det lange seje træk, at få mine kollegaer til at gå på de afmærkede områder. Det er som alt andet sikkerhedsarbejde. Det er for dees egen skyld, så de ikke kommer til skade, men det er der desværre nogle få der enten ikke fatter eller bare ikke vil rette ind efter. I børneverden kaldes det: " at være udenfor pædagogisk rækkevidde". Videoen viser trafikken i indien. Så galt er det dog ikke ved os.

tirsdag den 26. maj 2009

Kan man glæder sig til at blive 50 !!

Ja..... Det kan man godt. Forleden var jeg ude at løbe Askov løbet. En lokalt løb på 8,3 km. Jeg tager det mest som et almindelig træningspas, hvor jeg også lige får rørt konkurrence nerven. Selvfølgelig er der nogle der løber hurtigere ed mig, eller var det da noget skidt fat. Men jeg kan dog stadig holde et godt tempo. ( 34.14 på de 8,3 km ) ....... Men - men, at være 49 år, betyder at man komme i klassen 35 - 49 årig, og så får man lammetæv. Derfor glæder jeg mig til de 50 år. Op i en ny klasse og så er jeg med i første række igen. Jeg var faktisk 6 sekunder hurtigere end vinderen i 50+ ( Som for øvrigt var en klubkammerat fra Vejen tri og motion. Så næste år er det helt sikker at jeg bliver ekstra skarp. Jeg kan allerede lugte podie pladsen.

søndag den 24. maj 2009

Rystende ringe !

For nylig var vi inviteret til dobbelt fødselsdag ( 70 og 75 års fødselsdag ) Det var egentlig ikke nogen vi kendte særlig godt, men et par ældre mennesker, der kommer Huset i Vejen. Hvor min kone er morgenvært hver fredag. De er et par enfoldige mennesker, som har fundet sammen i en sen alder og som gerne ville holde en fest for deres venner ( hvilket ikke er andre end dem der kommer på værestedet i Huset ) Så for at gøre en god gerning og gør nogle glade tog vi med. Maden og selskabet var blandet. Vi sad ved et ældre bøssepar - en neurotisk dame - og andre skæve eksistenser. Så der var lidt svært at holde konservationen igang. Men alligevel var det hylende morsom at møde sådanne mennesker. Eneste kritikpunkt, som dog overskyggede det hele, var et 3 mands orkester. Eller rette: En dame med Cola briller, som spillede hammondorgel ( Model Fætter BR ) Og nogenlunde syngende ældre herre og en skrigende - falsk syngende ældre kvinde. De gik dog voldsom til
sangen, hvilket næsten væltede alle gæsterne. Jeg svigtede min eller spontane ærlighed, og gik IKKE over og fortalte dem hvor ringe de var. Men det burde jeg nok alligevel have gjort, da jeg nu kan frygte, at de vil ødelægge endnu en fest, eller flere med deres forfærdelige optræden.

lørdag den 23. maj 2009

Dobbeltmoralens skoleafslutning !


12 kasser øl - 6 kasser Sommersby - 10 flasker Vodka - 6 flasker Små Blå - 2 flasker Jägermeister - lidt sodavand............. Ingredienser til en fest for de hard-core drankere ??? - - Nej, det er faktisk den mængde, som er indkøbt til afslutningsfest i min søns 9 klasse. Og men rigtig mange forældres billigelse ! Jeg er vildt rystet.... Dobbeltmoralen blomsten ! Her går bedsteborger rundt og pudser glorien, samtidig med at de sender deres børn til "hul i hjernen fest". Jeg mener at de nok skal nå at lærer alkoholdens virkning at kende. Det behøver vi ikke at presse ned i halsen på børn i 16 års alderen. Lad dem dog være børn så længe som mulig. Og lad dem så kører i bus rundt til alle forældrene og holde abefest, når de slutter gymnasiet. / ikke som 16 årige i folkeskolens 9. klasse

fredag den 22. maj 2009

Palmeolie og hvedemel, krydret med løg !

Til aften havde vi bestemt, at den stod på Hotdogs. Vi ved godt at det ikke er det sundeste, men det sker heller ikke hver dag. Mens vi spiste, kom jeg til at læse på de ristede løg......... Og UPS, hvad var det !
Deklarationen sagde:
  1. 44 % palmeolie
  2. 29 % hedemel
  3. 26 % Løg
  4. 1 % salt
  5. Og det kalder de "Ristet løg". Det er da den største løg-n. Hvordan kan man være en seriøs fødevarerproducent, samtidig med at man sender et så fejlvisende produkt på marked. Kunne man forestille sig mælk med 60 % vand eller müsli med 80 % havregryn...Nej vel. Vær nu ærlig og kald det hvad det er: Palmeolie med hvedemel - krydret med løg og salt

onsdag den 20. maj 2009

Netværk er vejen frem !

Var i denne uge, sammen med mit netværk af sikkerhedsleder i Gedser. Rigtig rart at se dem igen og det svingede med det samme vi mødtes. Mogens fra SEAS NVE var vært og havde lagt et godt program. Spisning på Nørrevang i Marielyst og derefter en aften med indlæg og erfaringsudveksling. Og vi fik lavet nogle gode arbejdsgrupper, som kan kører til næste gang vi mødes. Jeg satte mig på gruppen " nærved ulykker " som er et stort mål for min egen organisation. Så jeg håber at kunne trække et par gode ideer ud af mit netværk og få en sparring, der kan flytte mine resultater lidt hurtigere i den rigtige retning. Jeg håber også at de andre kan bruge lidt af det jeg arbejder med. For netop sådan nogle som os ( sikkerhedschefer og noget der ligner ) har brug for et god netværk, som kan hjælpe os med at holde styr på en hverdag med mange spørgsmål.

Besøg på Nysted Havmøllepark !

Dagen efter tog vi til Nysted Havmøllepark. En fantastiske oplevelse. Vi sejlede ud fra Gedser i en hurtiggående motorbåd, og kom ud til en transformatorstation, som er placeret midt mellem møllerne. eg har aldrig været off-shore før, så jeg blev tilpas imponeret. Alt var stort og sikkerheden var langt langt over det jeg er vant til i min hverdag. Enegen anlæg - videokamera - lysbue detektorer og alarmer. Der var det hele. Og de folk vi mødte virkede utrolig kompetente. Og så var der jo også en vis faglig vinkel på besøget. Godt nok var det Siemens møller, men det lugtede lidt af LM Glasfiber vinger. Jeg fik taget nogle gode billeder og fik en video med hjem, som helt sikker skal vises for både sikkerhedsfolk og ledelse. Og så fik jeg en oplevelse, som ikke er alle beskåret. Godt initiativ og godt planlagt. Næste gang bliver mødet på Danfoss Drive.

Marsvin på åben hav !

På vejen hjem fra Nysted Havmøllepark blev vi passet op af et par marsvin. Det var et fantastisk syn. Jeg har aldrig været så tæt på dette dyr. Det gav et sug i maven se dem springe rundt og nærmest lege ved siden af båden. Super - Super oplevelse.

mandag den 18. maj 2009

Rengøring uden menneskelig indsigt !

Jeg har en meget flink rengøringsdame på arbejde. Jeg møder hende næsten hver morgen, og vi hilser, uden overhovedet at snakke sammen. Hun er Tysker og tager turen til Lunderskov hver dag. Hun er vel almindelig dygtig og noget genert. Og så er hendes dansk ikke særlig godt. Men hun arbejder konstant og pligtopfyldende. Så forleden var hun syg, og lige den dag var der inspektion fra hendes arbejdsgiver. En fedladen, negativ udstrålende dame, som kun kunne kritiserer. Hun kravlede rundt og tørrede fingeren hen af fodlisterne og kiggede ned i skraldespandene. Jeg forklarede hende, at rengøringsdamen nok var syg. Men det prellede helt af på matronen. Så der blev skrevet en noget træls rapport. Der var ikke megen empati at spore, og jeg havde oprigtig ondt af " min" rengøringsdame, som til daglig gør en fin indsats. Og som, uagtet kritikken helt sikker er et bedre menneske en matronen med blokken.

søndag den 17. maj 2009

9 liv på et sekund !

Jeg så den ikke før det var alt alt for sent. På vej hjem fra arbejde, solen skinnede og jeg sad og nød de gule marker. Pludselig kom de fra højre. Nærmest spadserende lige ud på vejen. Den hverken kiggede til højre eller venstre, bare lige ud. Jeg nåede ikke engang at røre bremsen, før den ramte bunden på bilen og jeg kunne følge lyden forplante sig helt om til bagakslen. Jeg holdte ind og gik tilbage. Men den var helt død. Uden øremærke eller halsbånd, så jeg trak den bare ind til siden. Resten af dagen blev den ved med at dukke op i mit hoved. Jeg var noget mere påvirket af den kat, end jeg ville indrømme for mig selv. Man bliver nok noget mere sentimental med alderen. Og liv og død bliver mere et forhold, som man bliver nød til at tage stilling til.

lørdag den 16. maj 2009

Stolt som kun en far kan være !

I dag var " store høstedag". Knægten var til regionsmesterskaberne i svømning. Jeg kunne se, at han var i det rigtige humør fra morgenstunden. Jeg var selv officiel til stævnet " Som starter". Så jeg kunne følge med fra første parket......... Og hu-hej hvor det kig. Han hentede hele fire medaljer. Blev regionsmester i 400 meter fri og 400 meter medley. - - - Sølvmedalje i 200 meter fri - - - - -og Bronze i 100 meter fri. Det må ligge til familien at være god på de lange distancer. Og kunne holde tempoet, selv om det gør vildt ondt. Jeg er meget stolt af knægten og er glad for, at han får nogle positive oplevelser ud af de mange - mange timers træning. Og så varme det at han holder ved en sund fritidsinteresse, selv om der er rigtig mange fristelser for en ung mand på 16 år.

fredag den 15. maj 2009

Bedsteforældredag i børnehaven !

Vi var inviteret til bedsteforældredag i børenhaven i Genner. Vi skulle komme kl. 13. Og vort ældste barnebarn var helt klar til at vise os rundt. Vi så legepladsen, værkstedet og så videre. Vi så også hans to bedste legekammerater, som blev præsenteret som " Hans og kun hans" kammerater. ( Den en af kammeratene fik ikke bedsteforældre besøg, så min kone foreslog drengen, at han kunne dele med vores barnebarn - Her takkede han dog, nej tak. Han mente ikke at han kendte os og så havde han kun hørt om dele forældre, ikke dele bedsteforældre. Vi fik hjemmebag og alle børnene sang for os. En rigtig hyggelig dag ! Men også en dag, der er fyldt med eftertanke. Jeg har altid syntes, at man bliver ældre i ryk. Denne dag var en af disse ryk. At komme ind i en børnehave, og velkomsten lyder: " Nå. Hvem er I så bedsteforældre til ? " Det slider noget på ens selvopfattelse af egen alder. Nå......... Så vi os rundt i flokken af ældre gæster i institutionen, så var vi helt sikker de yngste - - - Tror jeg !

mandag den 11. maj 2009

Den sorte butik

Det mørke Jylland - Trailer samfundet - Jyske penge - Eller venskabshandel. Det med at momsen ikke er slået helt igennem i Jylland er ikke bare en skrøne, men det er dog ikke så åbenlys, som det var for bare 15 år siden. Men så faldt jeg pludselig over denne lille butik i en mindre jysk fiskerby. " Den sorte butik ". Jeg blev selvfølgelig nysgerrig, men det så ikke ud til at der var officielle åbningstider. Ej heller var der reklame for, hvad butikken solgte. Og ved nærmere øjekast, var der slet ikke nogle mennesker i huset. På den anden side af vejen sad der et par ældre fiskere og fulgte med i min fotografering af huset. Og det var tydelig at de tænkte " Turist ! " . Så det var ikke lige den dag, jeg skulle gøre en god sort handel !

søndag den 10. maj 2009

Middag med udsigt !

Til konfirmation ved en af vore gode venners dreng Viktor. Middagen blev afholdt på Hvalpsund Færgekro. Et rigtig hyggelig sted med kongelig privilegier helt tilbage til 1557. Stedet var nænsom restaureret, dog med visse skønhedsfejl. Men det var ok. Manden var også fin. Men det bedste var den fantastiske udsigt ud over færgelejet, hen over Limfjordens vand, og helt over til Sundsøre på Salling. Vejret var med os på dagen, så solen slog smut i bølgetoppene. De mange mennesker på havneområdet og måger, der dovent sidder på bolværket eller sejler i vinden. En rigtig fin dag, selv om der var langt frem og tilbage. Og så fik vi selvfølgelig også talt med mange venner. Fik endda mødt Viktor´s rigtige mor, som vi ikke havde set i mange år.

lørdag den 9. maj 2009

DM Duathlon 2009 - God dag !

Aalborg Triathlon klub havde pinden til at afholde Danmarks Mesterskabet i Duathlon 2009. Distancen var 10 km løb - 44 km cykling - 5 km løb. Ruten var lagt omkring en Efterskole ved Støvring. Løberuten var ok, og cykelturen var en 4 gange rundt strækning, med næsten alle former for terræn. Op - ned, teknisk og en lang lige strækning. Mit marathon træning i foråret var ikke lige det bedste udgangspunkt, og jeg tabte da også noget på cykeltiden. Men en 7 plads var ok, i min bog. Dagen var super, mødte mange "gamle" venner og fik udvekslet både sladder og saglig information. Jeg ved godt, at vi er en flok nørder, der laver en mærkelig anstrengende sport. Vi pruster og ser mere døde end levende ud. Vi kæmper, så opkastet står helt oppe i halsen....... Men vi griner også, snakke udstyr, snakker arbejde og alt det andet, som er så "vigtig" i livet. Vi er nok ikke en loge, men det er tæt på. Eneste salt i såret er, at hverken min gamle klub eller den nye var repræsenteret til DM. Det mener jeg er for dårligt. Alle kan klare distancen, så hvis det ikke er en forglemmelse, så må det være lampefeber.... Kom nu ind i kampen - Vær med hvor det er sjovt.

onsdag den 6. maj 2009

Havearbejde i det små

Når morfar arbejder i haven, så er børnbørnene selvfølgelig med............... Jeg har hentet en hel trailer fuld af stauder til mit " havedams projekt", ved min datter i Genner. De var ved at rydde op, og jeg manglede virkelig noget til alt den bare jord, fra mit kæmpe hul i haven. Projektet skrider langsomt frem, og nogen vil måske mene at det går for langsom. Jeg kunne ikke fastholde børnebørnenes opmærksomhed ret længe, så de smuttede ind igen. ok. Jeg er nok heller ikke så interessant som tegnefilm, pc-spil eller bare farmors boller med glasur. Men de var da ude og kigge.

mandag den 4. maj 2009

Som en ræv om natten !



Udtrykket fik lige en ny mening forleden aften. Klokken var 22, jeg stod og børstede tænder i et mørk køkken, og så ud af vinduet. Pludselig kom Mikkel ræv gående ned af gaden. Frisk og frejdig, med løftet hoved. Gik rolig af sted og afsøgte området med øjnene. Den stoppede lige uden for vort hus og stod stille mindst et minut. 5 meter fra køkkenvinduet. Fantastisk at være så tæt på den vilde natur. Jeg stod virkelig og nød dette øjeblik. Tilfældigt møde - Fyldt med ro og fyldt med rævens stolthed og selvværd. En sjælevarmer lige midt i mit helt almindelig villa kvarter. ok, der er ikke lang til skov og mark. Men alligevel ! Det var én af de oplevelser, der sætter hele den daglige fræsen af sted på spidsen. Vi glemmer at suge de små glimt, de små signaler og de små glæder til os. Og det er jo netop dem der giver energien til hverdagen.

lørdag den 2. maj 2009

Han var fyr og flamme !

Nu er der da endelig kommet grøn fornuft ind over den statslige afbrænding af sine medborgere. Over halvdelen af alle danske krematorier har meldt ud, at deres overskudsvarme gerne måtte flyde over i fjernvarmens distributionssystem. Man har regnet ud, at de ca. 40.000 lig som brændes, kunne opvarme 500 - 600 parcelhuse.
Nu kunne man sætte sig til at regne ud, at der så går ca. 72 medborger til at opvarme et parcelhus i et år. Eller at et lig ville kunne klare 5 dages opvarmning. Man kunne måske udvide ordningen. Så man, i stil med grøn El, kan købe naturvenlig krematorier varme. Men det kan selvfølgelig være, at der ikke var så meget brand-salg i denne varer. Energiformen er dog under konstant udvikling, da danskerne bliver stadig tykkere og tykkere.

fredag den 1. maj 2009

1. Maj - på torvet i Vejen

Det gode vejr og Open by Night i Vejen havde lokket os til byen. Det skulle mest være for at se på de gode tilbud. Få et par ting med hjem - mærke stemningen og få en øl og en pølse. Og så opdagede vi at Villy Søvndal ville holde 1. maj tale. Det måtte vi da se. Jeg tror aldrig at vi ville stemme på Villy. Dertil er vores verdensbillede nok for forskellige. Men som menneske har jeg den dybeste respekt for manden. Han virker ikke bare seriøs. Han virker oprigtig, og har en meget ærlig fremtoning. Nogle af hans modstander kalder ham " hyggeonkel", hvilket jeg mener er ramt helt ved siden af. Skulle jeg placerer ham som en figur. Ja.... Så ville jeg gerne have ham som svigerfar. En der både kan lytte, give gode råd, og tie stille på de rigtige tidspunkter. Og så ville han være god at dele 2 øl med. - Respekt til en værdig politisk modstander. - Villy har for øvrigt også en Blog.