torsdag den 30. april 2009

Arla avisen / Rundt om mælken

Selv om det nu er over et år siden, jeg stoppede ved Arla Foods, får jeg stadig tilsendt deres lokale personaleblad. En lille avis, jeg selv var med til at starte og forme til det den er i dag. Det er sjovt at følge med i deres hverdag. Det giver en slags norstaldisk tilbageblik og man føler sig stadig lidt e del af deres hverdag. denne gang måtte jeg desværre læse om nedskæringer og måske fyringer i nogle af afdelingerne. Dertil kommer en besparelse på vedligehold og kurser. De sidste to ting har jeg altid syntes er som at tisse i buksernefor at holde varmen. Det virker kort, men bliver hurtig værre end det var inden man gjorde sig våd. ........ Nå.. Jeg er stadig glad for at følge med og sender mine tidligere kollegaer i redaktionen en venlig tanke. At de stadig tænker på mig, er jeg faktisk ldt stolt af.

tirsdag den 28. april 2009

Super effektiv, og med en vis skadefryd !

I Hamborg så vi en virkelig effektiv form for parkeringsvagter. En armada på 6 små kranbiler, en politibil og et par parkeringsvagter, tog en raid op langs en vej, hvor man ikke måtte parkerer. Ikke noget med at sætte sedler i bilruden...... NEJ........ Man læsser bilerne op på ladet og transporterede dem laaaaannnngt uden for byen. Her kan man så hente bilen igen, mod betaling af en ret stor sum penge. Man skal selvfølgelig lige regne ud, at den er blevet hentet af parkeringvagten. For der ligger ikke nogen seddel på vejbanen som fortæller den triste historie. Vi prøvede det sidste år. Så i år var det med en vis skadefryd at jeg kunne tage dette billede. Og så kunne det også være en opfordring til større by´ers problemer med ulovlig parkering.

mandag den 27. april 2009

Marathon fra hotelværelset

Sådan så det ud, da starten gik på Hamborg Marathon gik. Set fra Hotelværelset på Hotel ImperialReberbahn. Konen stod og tog billeder af den stor slange af mennesker der var efter starten. Jeg var selv et sted nede i slangen. Dagen var med høj sol og stille vind. Lige mit vejr. Og turen startede da også som en succes tur. Den ½ marathon blev rundet på 1.35 Men - Men så gik maven istykker og jeg måtte ud og ofre indholdet et par gange. Det blev nogle hård sidste kilometer. Sluttiden blev 3.30 - Indenfor målet, men ikke helt tilfredsstillende. Jeg ve ikke lige hvad der gik galt, men bare en time efter løbet, og en liter mælk i ave, var jeg klar til at gå bytur.
Dagen før løbet var vi på kanalrundfart, og spiste på en lille restaurant, tæt på hotellet. Så så var vi selvfølgelig rundt i kvarteret,for at se det vi ikke ser normalt i Skodborg ( Sex butikker og andet sjov )

søndag den 26. april 2009

Skilte der både oplyser og giver flere spørgsmål !


Skilte er normalt noget der skal informerer om et eller andet. kriteriet er at skiltet skal sidde det rigtige sted. Være let forståelig og kunne forstås af alle. Men nogle gange ses dog nogle sammensætninger der kan få en til at gå tilbage og se efter en gang til. Det viste skilt var i en park i Hamborg. Handicapskiltet lokkede os den vej, da konen jo har hendes scooter. Men jeg måtte alligevel tilbage og læse skiltet en gang til !
13 % stigning - Er det meget eller lidt, når man kører i rullestol ? Hvor meget skal der til inden man vippe bagover i sin rullestol ? Eller er det på grænsen for, hvad almindelige armkræfter kan klare i rullestolkørsel ? Nå......... Vi tog ruten, da der ikke var andre ruter. Og vi kom igennem uden skrammer. Men skiltet må nok skræmme nogle væk fra denne vej.

lørdag den 25. april 2009

På vej til Reberbahn

So geht die Reise nach Hamburg. Ich will Hamburg-Marathon laufen. Wir bleiben Reberbahn. in ein kleines Hotel nur die Straße entlang. So können Sie alle sehen die Läufer kommen.


Men der er også mange andre spændende ting at se. Så vi regner med at gå en tur ned langs havneområdet efter løbet. Spise en lækker middag og måske tage en tur med kanalrundfarten. Løbetiden skal gerne være under 3.30 - Så bliver turen "lidt mere" sjov.

onsdag den 22. april 2009

Peter Plys Pind !

En tradition vi også lavede med vores egne børn, da de var små. Man stiller sig på broen, smider en pind i vandet - går over til den anden side og ser når strømmen får pinden til at glide under broen og videre ned af bækken. Man skal selvfølgelig lade barnet kaste pinden, og når den så dukker op på den anden side, skal man se enorm forbavset ud, og sig goddag lille pind. Ikke det store sus, men alligevel en leg der kan gå på i lang tid. Og nu er det så børnebørnene der bliver udsat for samme behandling. De morer sig lige så godt som dengang, for mange år siden, jeg stod med egen børn. Men jeg er nok blevet mere vagtsom, og holder mere ved ungerne, så det ikke er dem der bliver Peter Plys Pind. ( billedet er fra en bæk, nær huset )

tirsdag den 21. april 2009

Kender du en, der kender en, der.... !

Under denne titel, påstod Mette Thomsen, at der ikke er over seks led mellem dig og dronningen. Det samme gælder for afstanden mellem mig og Barack Obama, Justin Timberlake og Dalai Lama – eller et hvilket som helst menneske på planeten. Vi er alle forbundet til hinanden med maksimalt seks personer, siger teorien ‘Six degrees of separation’. Og forskere, senest fra Microsoft i oktober sidste år, har konkluderet, at teorien holder stik. Lidt ligesom teorien om en sommerfuglevinge, der blafrer i Texas og starter en storm på den anden side af jorden. Det viser, at vi på trods af vores egoisme og individualisme alligevel er forbundet med hinanden. I disse Facebook tider er det oplagt at tro, at inspirationen til teorien kommer fra de internetbaserede netværkssider. Men teorien bygger mere på det fysiske netværk. Og alle de usynlige bånd vi bygger til omverden hver dag. Vildt facinerende.

mandag den 20. april 2009

Mere lort en lagkage !

Vores boligkvarter har budt på mange gode ting. En af de rigtige gode til er, at markerne ligger lige uden for haven og giver en fantastisk udsigt. Men her i forårstiden byder den også på noget anden. Store traktorer med tankvogne fulde af gylle. Som drøner rundt og spreder en "forfærdelig" lugt. Min svoger, som er landmand, ville nok sige at det lugter af penge. Selvfølgelig skal landmændene også være her, men det er bare et massivt tæppe af lugt over hele området. Og vi er bestemt ikke de eneste, der er ramt. Forleden kørte jeg hjem fra Hammelev kl. 01.00 om natten, og her kørte der flere traktorer rundt i mørket og spredte deres gylle. Nærmest som en tyv i natten, der er flov over sine gerninger.

søndag den 19. april 2009

Det er også vigtig at være med !

Vejen svømmeklub kunne stille både et pige og et drengehold. Men man må nok sige at konkurrencen var hård, Der var rigtig mange gode svømmere, og de var alle opsat på at gøre en "bella figura". Så dette stævne var nok mest et " Det er ikke at vinde men at deltage" stævne for de unge mennesker. Men det er skam også vigtige. Fællesskabet bliver udviklet. De ser hvor godt det kunne være, og så bliver mere motiveret til at svømme. Det har bestemt ikke været forgæves at deltage. Selv om man bliver nr. 10 - ud af 13 hold.

lørdag den 18. april 2009

Hvor heldig kan man være ??



Lørdagen var ellers afsat til at være dommer til Danmarksmesterskaberne i Holdkap svømning i Ringe. Knægten var udtaget til at deltage på Vejen Drengehold. Lige inden start fra Vejen fik jeg dog den besked, at jeg kun skulle kører, da der var dommere nok. Så på vejen til Ringe smuttede vi lige forbi hjemmet efter noget løbetøj ( Noget skulle tiden jo gå med ) Da vi ankom til Ringe, så jeg et par løbere gå rundt med nummer på maven. Straks fik jeg dem udspurgt, og de kunne oplyse at på den anden side af svømmehallen, ville der starte et lokal løb på 5 og 10 km. - - - OM 8 MINUTTER !!!

Jeg fik lynhurtig klædt om til løbetøj, lige ved siden af bordet, hvor man købte sit nummer. Og jeg kom ud til startsnoren 5 sekunder før start.

NUL OPVARMNING !!! Men en flotte tur på 10 km. Rundt om en lokal sø, hestemarker, flotte villaer og et smut ind i Ringe skov. Der var ca. 100 deltager til Ringe Gymnastikforenings arrangement. Og ca. 35 løb den lange. Konkurrencen var ikke overvældende og jeg fik en fin placering som nr. 2. ( 10. km på 40.59 ) Hvilket var udemærket, med omstændighederne taget i betragtning. Men mest af alt. At være så heldig at dumpe lige ned i et lokal løb. Ju- hu for en oplevelse.

fredag den 17. april 2009

Haveprojektet var nær gået død !!

Der var mit havebassin projekt nær kul sejlet. Nu er jeg ellers blevet færdig med at flytte de ca. 17 m3 jord og fået lavet en flot vold. Med en hel masse marksten udenom. Og nu var jeg så klar til at købe bassinfolie. - - - - MEN DET KOSTER !!! - - - - -

Jeg have ikke lige gjort mig de store forestillinger om denne udgift, men da den flinke herre i Bauhaus sagde 70.- kr. pr. m2 var jeg ved at gå i sort. Jeg skulle jo have 100 m2 = 7000.- kr !!!!!!!!! Jeg måtte straks komme på en anden ide. Prisen var alt for høj, og projektet ville få dødsstødet af konen, hvis en enkelt omkostning kunne blive så høj. Redningen var Harald Nybord. 2 almindelige presenninger på 10 x 12 og en tilsvarende presenning med armering. Ialt 1000.- kr. Det er længe siden jeg har været så rystet over en pris. Og det beror udelukkende på en meget dårlig økonomisk planlægning fra min side. .... Men der er stadig fremdrift. Så mit mantra: Plan - do - tjek - akt er stadig dækkende. Jeg skulle bare lige en tur rundt i forbedringshjulet for at komme videre.

tirsdag den 14. april 2009

Så blev knægten 16 år !



... Og det betød, at vi var en tur på Jensens Bøfhus for at fejre dagen. Utrolig at den mindste af ungerne nu er 16 år.
Jeg kan faktisk godt huske dengang jeg var 16 år. Jeg var en "vild ung mand" der tog til fester, drak øl og kørte på ulovlig knallert. Så kan jeg godt se, at knægten er et dydsmønster, der træner 4 gange ugentlig, drikker sodavand og dater pigerne på nettet. Samt laver nogle rigtig flotte karakterer i skolen. Så gør det nok ikke så meget at han er bidt af World of Warcraft. Det kan vel ikke skade, at der er en lille brist. Et stort tillykke til knægten. Fra en enorm stolt far !!!!!!!!!

lørdag den 11. april 2009

Gravanden går paradegang !



Et nyt syn på markerne rundt om Skodborg. Gravand er dukket på. En fantastisk flot fugl. Kan ses langt væk, når den går på en pløjemark. Dens hvide farve og store krop gør udslaget. Og så ses de næsten altid i par. Nu må jeg følge med i fuglenes færden, og måske lurer, hvor de har slået sig ned. Da vi boede i Hobro, var der et par Gravænder, der var flyttet ind i en gammel rævegrav. Jeg løb ofte forbi deres bo, for at følge med i deres liv. Jeg nåede dog ikke at se nogle ællinger.

onsdag den 8. april 2009

Sandhedens time er rendyrket græmmelse !!


Nok noget af det værste jeg har set længe. Menneskelig fornedrelse for ussel mannun, og så et TV selskab der tjener tykt på, at folk lader sig lokke. På meget kort tid få deltagerne ødelagt venskaber, familieforhold eller arbejdsrelationer. Og spørgsmålene er sat af en ret udspekuleret event mager,med sans for at fastholde seerne i en, på en gang fascination og samtidig græmmelse over personen i den varme stol.
Hvor er vores etiske regler - Hvor er vores empati - Hvor er vores tro på det gode i mennesket ???...... Alle har sikkert et eller andet, der ikke lige tåler en nærmere granskning. Ingen er perfekte. Vi ved også, at tavshed eller forglemmelser er nyttig, hvis man skal kunne tåle sig selv og være en del af livet. Selv livet er ikke altid kønt og det vi regner med. ...... Men hvad er alternativet til livet !!!...... Derfor, ud med sådan et program. Det appelerer kun til ulykke, forgrimmelse af sjælen og en masse dårligdom for deltagerne. Prøv at lave noget positiv. Og så falder Lars Hjortshøj også flere trin ned af stigen i min forståelse af en stand-up komiker. Jeg ser i dag altid skyggen af Sandhedens time, uanset hvilke sammenhæng han dukker op.

tirsdag den 7. april 2009

Kolding Fjord som inspiration til god ledelse !!


Var i aften på Kolding Fjord Hotel. Vi var ledelsesgruppen afsted, for at lægge en plan for de næste tre - fire måneders tuning af produktionen. Vi havde en virkelig god dag, vor ideerne næsten stod i kø. Mødet startede med et rent produktionsoplæg, efterfulgt af en meget vigtig indlæg fra vores HR. chef. Denne del af projektet, ser jeg som det vigtigste for at vi får succes. Det er jo ligemeget, hvor meget vi planlægger, agerer, er synlig eller prøver at styre. Hvis vi ikke har medarbejderne med. Jeg mener at vi fik lavet en virkelig god motivationsplan. Som kan skabe både ejerskab og virkelyst mellem mine kollegaer på gulvet. Så jeg havde en rigtig god og produktiv dag. Og så var rammerne og selve arrangementet en positiv oplevelse. Arrangeret af vores ledelses assistent.

søndag den 5. april 2009

Årets første duathlon



Jels Triathlon havde inviteret til Duathlon ved Jels sø. Praktisk talt lige i min baghave. ( Ca 8 km. væk ) Så det skulle jeg deltage i. Vi var ca. 100 deltagere, der stod klar ved startsnoren søndag morgen kl. 10.00. Det var noget blæsende og små koldt. Men bare spændingen omkring årets første duathlon konkurrence kunne give den indre varme. først 5,5 km løb rundt om Jels Sø. Så 44 km. km. cykling rundt i landskabet, inden afslutningen. Endnu en omgang rundt om søen. Rigtig godt stævne. Men meget hård cykeltur, med en del vind. Min klasse var fra 30 - 49 år. Og som 49 årige er en 12 plads o.k. Men havde jeg bare været et år ældre var det blevet til en 2 plads. Så næste år................. Skal den sgú have en skalle.

lørdag den 4. april 2009

Havesten og rygmuskler !!


Lørdag stod i havestenens tegn. Jeg fik lavet en aftale med en lokal landmand tæt på Askov. To flasker vin, og jeg måtte hente alle de sten jeg kunne bruge. Jeg gik frisk til sagen. Konen var med som indpisker, når de store sten skulle løftes op i traileren. Og hu - hej hvor det gik. Hele fire læs kom hjem. Og blev lagt ud omkring " projekt havebassin". Men så kom reaktionen. Selv om jeg mener at være rimelig veltrænet, så er der en lille muskel i ryggen, der kun bliver rørt, når jeg enten graver have eller bærer på havesten. Så både aften og nat blev med en klar fornemmelse af at min ryg er en del af min krop. Men skidt.......... Bare resultatet bliver ok.

fredag den 3. april 2009

Lead auditor kursus, med amatørteater !!



Har lige overstået Lead auditor uddannelsen indenfor miljø. Et uges kursus på Byggecentrum i Middelfart. Kurset blev holdet af Bureau Veritas. To meget faglig dygtige lærer, ( Klaus og Morten ) Men de havde ikke særlig meget pædagogisk indsigt og viden om at lære fra sig. Deres mantra omkring audit var eller, at man skal gå til opgaven med åben sind og holde tidsplanen. Og lige på disse to ting, faldt de voldsom igennem. Hver gang der var et kritisk spørgsmål, eller en uddybende kommentar fra kursisterne ( Som bestemte ikke var nybegyndere i miljø certificering ) Blev de enten fejet bort eller blev overrullet med indforstået " Vi ved bedre end dig" holdning. Og tidsplanen............... Ja, ikke en eneste dag holdt vi planen. Pauser og sluttidspunktet skred med mere end en time. Sidste dag var der en gruppeøvelse, hvor vi skulle arrangerer et afslutningsmøde. Her gik der så meget amatørteater i undervisernes optræden, at jeg måtte bryde ind og kommenterer deres undervisningsmetode. Dette blev efterfølgende understøttet af de andre kursister. Jeg vil håbe at Bureau Veritas vil give deres undervisere lidt undervisningstræning og måske et almindelig pli kursus. Til sidst skal nævnes, at selve kursusmaterialet var noget mangelfuld, da flere af opgaverne kunne tolkes i flere retninger og man derved ikke altid kom frem til den rette lære af lektionen.

torsdag den 2. april 2009

Knallertkørekort

Så er knægten i gang med at tage knallert kørekort. En sjov samling af unge mennesker, som er samlet på Gamst køreteknisk anlæg. Nogle har kørt knallert flere gange før, mens knægten aldrig har prøvet før. Han klare sig rimelig godt. Men det ser nu sjovt ud, når der kommer en lang hale af knallertkører, med en skolevogn i rumpen. Og så hørte jeg en joke: At køreskolelæren uddanner dem direkte til AK81. Da de både lærer at kører i flok og køre med samme vest.