lørdag den 31. januar 2009

Hansenberg ligner fremtiden


Var i dag til åben hus på Hansenberg, sammen med sønnik, for at se på hans nye skole. Han er tilmeldt Mat / Fys linie efter sommeferien. Det var en meget flot og moderne skole. Der var virkelig mulighed for at udvikle sig i flotte og kreative omgivelser. Åbne rum og et stort forbrug af glasvægge, gjorde hele området indbydende og luftig. Selv deres kantine så indbydende ud. Der var en del elever der viste rundt og forklarede de forskellige retninger og undervisningsmetoder. Selv eleverne gjorde et postitiv indtryk. De lignede den del af ungdommen, der gerne vil noget med deres liv og havde en rimelig plan for at komme frem. Så dagen gav mig ro i sindet og jeg er helt sikker på at det er noget for knægten.

torsdag den 29. januar 2009

Skod sted at bo

Da vi skulle flytte til Skodborg, var knægten pinlig berørt over byens navn. Adspurgt, hvor han skulle flytte hen, sagde han ofte Rødding, som vi hører under med postnummer. ..... MEN DET KUNNE DA GODT HAVE VÆRET VÆRRE. En by i Oregon USA hedder Boring ( Kedelig ) - - I Maryland hedder en by Accident ( Ulykke ) I New Foundland USA hedder en by Dildo ( Øhh-ja ) Og i Østrig ligger byen Fucking ( Næsten som SKOD ). Ja midt i et Amish distrikt i Pensylvania USA ligger byen Intersourse ( samleje ) ... Så hvad har vi at klage over i Skodborg. Selv i Danmark er der bynavne som Sæd, Lem eller Tarm som kunne være på kanten af det grinagtige. Nå, det er vel ikke værre, end det man selv lægger i navnet. Og knægten er kommet over problemet. Kan endda sige Skod ! om ting der sker i dagligdagen

onsdag den 28. januar 2009

Kold skid, eller bare lidt menneskelig.


Hvorfor er det lige at man blive dømt som en kold skid eller en rigtig ærke arbejdsgiver, når man drister sig til at ringe til en medarbejder, der er kommet til skade på arbejde. Min intentioner er først og fremmest at hører, hvordan et går, og så for at tilbyde personen at komme ind på arbejde og udfører det som nu er muligt med den skade personen har. Skal det være kontorjob, et skånejob på nedsat tid eller noget helt andet, kommer helt an på situationen. Alle taler om at arbejdsgiverne skal tage et større socialt ansvar, at man skal fastholde kontakten til arbejdspladsen, at omsorg gør folk hurtige raske o.s.v. Og når man så prøver, er der straks en råben og skrigen om indblanding i privatlivet og at sygdom er en privat sag. Jamen - Jamen !!!!!!! Er det kun fine ord der ikke har bund i realiteterne. Er vi stadig på det stadie, at vi vogter mere på hinanden end samarbejder !

tirsdag den 27. januar 2009

Genial hjemmeside

Det er da noget af det mere smarte. http://www.storkrald.dk/ Her kan man sætte de ting ind, som man gerne vil af med. Og man kan finde mange sjove ting....GRATIS... Og der er endda en søgefunktion, så men ikke behøver at bruge unødig tid på at lede. Jeg kan godt se, at siden er bedst dækket af sjællandske kommuner, men det er vel bare et spørgsmål om tid, og et spørgsmål om at du sætter dit " gi´ væk ting " ind på siden. Havde det drivhus i Frederikssund, ikke været så langt væk, havde jeg straks hentet det.

søndag den 25. januar 2009

Tudefjæs mejeri, måske med tidsbegrænsning

44 fyrede medarbejdere ud af 76 ansatte. Det er da billig sluppet. Var jeg " tvunget" til at overtage en konkurrent, hvis medarbejdere havde brugt de sidste mange år på at hade mig. Havde jeg nok sat dem alle på porten. Om ikke andet, så for at få et godt arbejdsmiljø og en kvalificeret og motiveret medarbejderstab. At deres tillidsmand er chokkeret er et tydelig tegn på den negative holdning jeg tænker på. ( Tudefjæs som omtalt på min blog 13/12 -08 ) At de stadig skal producerer, må de se som en bonus, der måske endda kan have en tidsbegrænsning. For denne løsning er nok i længden ikke særlig rentabel og slet ikke i Arlas ånd. At samle produktionen, så der tjenes flest mulige penge til deres ejere. Som er danske landmænd - Ikke en filantropisk forening med det formål at yde egnstøtte til håbløse projekter.

Hamborg marathon igen !


Så har jeg indløst startnummer til Hamborg Marathon. Jeg løb også sidste år, og det var en rigtig positiv oplevelse. Dengang var det som fortræning til Davos Alpine Marathon, men i år bliver det start marathon 2009, som gerne skulle indeholde mindst et mere løb. Vi skal igen bo i midtbyen, på gaden, hvor man kan leje et hotelværelse for 2 - 4 - eller 6 timer. Og hvor hver anden butik handler med lyssky artikler. Jeg skal dog ind og se på en ægte Stetson cowboy hat, som måske kunne dække mit tynde hår. Og så skal vi vel også på en kanalrundfart.

Magiske sko !


Så fik jeg endelig bugt med knægtens magiske sko. Det magiske bestod i, at de altid dukkede op igen, selv om jeg smed dem i skraldespanden, smed dem ud i garagen eller gemte dem væk i bryggerset. Han fandt dem altid igen, og vupti... Så stod de igen i skostativet. De var nedslidte, der var hul i siden og de så meget grimme ud. Ok. Det var et par Adidas. Men han har skam fået nogle nye. Ikke bare mærkevarer, men dobbelt mærkevarer. En Puma /FireStone sko til " jeg græmmes pris". Så de burde kunne erstatte de gamle. ... Nå. Jeg tog et drastisk skridt, tog skoene ud i haven, hældte lidt benzin i skoene og tændte dem. Så bankede jeg på knægtens vindue, og da han kiggede ud på det lille bål, kunne han godt se at kampen var slut. Det var dog med smil, at han vinkede farvel til de gamle plader.

lørdag den 24. januar 2009

Snemand.... Eller en anden mand !!!


Her i morges gik jeg til købmanden efter morgenbrød. Der var faldet lidt sne, men kun lige nok til at dække jorden. Og der, midt på vejen i Skodborg, stod en mandshøj fallos snefigur. Der var ikke tvivl om hvad meningen var, da detaljen var ret klar. .......... Det er sgú da humor.......... I stedet for ødelægge, lave hærværk eller bare hænge ud på torvet, er det da prisværdig at man bruger energi på noget så sjovt. At det måske kunne forarge nogle, eller at placeringen midt på vejen var lidt uhensigtsmæssig, er en mindre detalje. Bliv endelig ved. Jeg stod der, helt alene og skreg af grin.

fredag den 23. januar 2009

Finansøl til at bedøve krisen !


En af de mere sjove udslag af finanskrisen er at de engelske pub´er har sat deres øl betydelig ned. En flad 8 krone seddel for en ½ liter øl. Serveret ! I første omgang syntes jeg at det var en god ide. Noget der kunne løfte humøret op og måske få hjulene til at dreje den positive vej. Men ved nærmere eftertanke, ville det nok ikke være det bedste smørremiddel, til en finansmotor der er gået i stå. Lad os håbe at ideen løber lige så hurtig ud i sandet, som en gang tynd fadøl løber fra glasset, gennem kroppen og med i toilettet.

Pulsen stiger.



Ja, man burde jo have regnet ud, at der var sygdom på vej. Jeg tager ofte min hvilepuls om morgenen. Mest for at se om den nu er som den plejer. Og som en indikator på, om jeg træner for meget eller ikke får tresset ordentlig af. Min hvilepuls ligger mellem 40 - 42 slag i minuttet. Meget lavt. En konsekvens af mange års træning. Så i sidste uge var den omkring de 50. Jeg tog den endda flere gange. Og kunne ikke finde hverken trænings eller arbejdsmæssige grunde for denne forandring. Men i bagklogskabens lys, var det kroppens svar på den virus der var kommet ind i kroppen. De indledende træk for at slå influenzaen. Sådan sker det nok hver gang, men det er første gang jeg har oplevet det så direkte.

Solsorten sang i morgen mørket.



Så hørte jeg sørme Solsorten her til morgen. En rigtig god forårsbebuder. Og dens fuglesang varme helt ind i hjertet. Man smiler ud i luften på en måde som andre nok vil syntes var fjollet. Selve sangen skaber et helt bestemt billede inde i mit hovedet. ( Søndag morgen - jeg vågner langsom med lyset fra vinduet og solsortens sang fylder stilheden..... Og jeg får en dejlig, næsten lykkelig fornemmelse i maven ) Det er nok noget jeg har oplevet engang. Ikke at jeg kan huske hvor. Men det er også ligemeget. Bare at sangen kan fremmane en god følelse og en længsel efter sommer er brændstof til mange timer.

torsdag den 22. januar 2009

Arbejdssøgende ikke arbejdsløs !


Jeg har nu flere kollager, der må ud og se efter et nyt arbejde. Og som medierne blæser det ud, lyder det som et kæmpe problem at finde et job. Men er det nu så skidt ? På jobmessen i Billund i denne uge reklamerede de med at have 900 ubesatte stillinger og at de nok kunne formidle flere. Og ser vi på det totale antal arbejdsløse. Ca 150.000 er det, i et historisk lys, heller ikke et astronomisk tal. Bare 2003 var der 400.000 arbejdsløse, og dengang tale vi endda om en god og positiv arbejdsmarkeds-situation. Så ved jeg godt, at det ikke altid er muligt at finde et nyt job, nøjagtig mangen til det gamle, men er man lidt fleksibel og lyst til at udfordre sig selv, er verden stor. Så på med vanten.

Et stik var ikke nok !



Nu sidder jeg med snot ud af næsen, trykken for kindbenene og en smule feber. Og tænker på det lille prik jeg fik i november 2008. Det kunne godt være, at det var en vaccine mod influenza, men ikke lige den influenza jeg nu er blevet ramt af. Og hvor har jeg bare ondt af mig selv. Taler vi om træningsskader, småskrammer, eller endda snitskader, plejer jeg aldrig at pibe. Men når hovedet bliver fyldt med snot bliver jeg en rigtig piv-skid ! Og tror næsten at jeg er dødelig ramt. Nu er det dog sådan, at den vildledelse hurtig bliver korrigeret af familien. " Det er jo bare en almindelig gang snue, så fald lige lidt ned ".
..... Nå, jeg må bare vente og skal helt sikker nok sætte pris på at trække vejret gennem næsen, når den evne kommer igen.

onsdag den 21. januar 2009

Den svære dag - Fyringsrunden !

I dag går det løs med breve til de medarbejdere, som vi har valgt skal forlade os. Jeg ved at det bliver en hård dag at komme igennem. Mange gode mennesker får vendt op og ned på deres liv, og mange vil have tankerne helt andre steder, end der hvor de fysisk står. Nogle vil have forståelse for situationen, mens andre vil projekterer hele problemet over på mig. Det gav ikke megen søvn, at jeg vidste det allerede i går !!!

mandag den 19. januar 2009

Influenza er ikke et problem


Siden vi har meldt fyringsrunden ud. Og vores fællestillidsmand har været i medierne, med historien om, at vi ville gå efter de mest syge, er vores sygefravær faldet til et historisk lavt tal. Sådan noget kan selvfølgelig være et tilfælde, men er det nok ikke. Og det har da sat nogle tanker i gang. Er det virkelig pjæk der har floreret ? Eller er folk gået på arbejde som reel syg ? NU må vi se om sygefraværstallet eksploderer efter at vi har sat navne på de mennesker, der skal forlade os.

torsdag den 15. januar 2009

Tågen gennem på faren !



Tågen ligger som en klam dyne, når man kører på arbejde. Jeg havde ellers glædet mig til at dagene stille blev længere ( I øjeblikket bliver der 5 min. mere lys hver dag ) Tågen lægger dog en dæmper på fornøjelsen. Men måske er det kun mig der kan se tågen, for jeg bliver rask væk overhalet af folk, der kører som var det højlys solskin, med fri udsigt lang frem. Og nogle af disse folk er faktisk kollegaer fra fabrikken. Sidst i 2008 havde vi to medarbejdere, der var indblandet i et alvorlig færdselsuheld, lige udenfor fabrikken. Den ene mistede livet. Hukommelsen må være ekstrem kort, når man ræser med mere end 100 km. timer. Gennem mørke og tåge, for at nå lige 5 minutter hurtigere på arbejde. Kør dog lidt før hjemmefra !

onsdag den 14. januar 2009

Er du døv eller hva´



Var i dag til høretest. Noget vi tilbyder alle medarbejdere, der arbejder i et støjende miljø. Og så kunne jeg lige så godt vise det gode eksempel også at tage testen. Og testen cementerede min gamle viden og konens fordomme om at jeg nok ikke hørte alt omkring mig. Den gamle skade fra forsvaret ( Mange kilometer i panserede køretøjer uden andet end baret på hovedet ) har taget toppen af hørelsen. Fra 4K til 8K skal jeg have fordoblet lydstyrken for at høre tonen. Desværre er det ikke sammen toneområde som kvinde tale, for så var undskyldningen jo helt lovlig, når man overhørte eller "glemte" en besked. Så jeg leder stadig efter en plausibel undskyldning for dette problem.

tirsdag den 13. januar 2009

Jeg er bevæbnet - og har tømmermænd !



Jeg fik bogen til jul og er lige kommet igennem den. En sjov samling af trusselsbreve, samlet sammen af Robin Engelhardt og Christian Lund. Man må virkelig sige, at der har været mange "tosser" i denne verden af mere eller mindre begavede former for trusler og afpresninger. Og umiddelbart sidder man da også og smågriner noget. Men tænker man lidt dybere, og samtidig hører hvordan nutidens sprog er fyldt med trusler, bliver det noget mere dyster læsning. For bogens indhold er næste kun små krusninger imod det som opleves verbalt og fysisk i nutiden. I dag griner vi ikke så meget af trusler og vi tager nok også trusler mere alvorlige. For vold og ødelæggelse er blevet en del af vores billede af verden. Og kliche sætningen: " Fuck dig mand ! - Jeg ved hvor du bor." Kan få det til at løbe koldt ned af nakken på mig. Det er så nemt at sige - men svært at glemme !

søndag den 11. januar 2009

Fuld fart over feltet


Så mankerede knægten sig igen i klubben. Vi var til udtagelsesstævne i Esbjerg ( Udtagelse til landsdelmester-skaberne senere på året i Ikast. ) Han fik en plads i 100 og 200 meter fri samt 100 meter butterfly. Det er utrolig at se den forandring han laver. Fra hverdags knægten. Lidt sløv og små glemsom, og til den fokuserede og skarpe unge mand, der står spændt som en bue på start skamlen. Konkurrence genet er ikke langt under overfladen, og kan han bare overfører lidt af den ånd til resten af sit liv, kan det næsten kun gå godt. Sammen med holdet ( Billedet ) Kom de med i 4 x 100 meter fri. Han glæder sig meget til at komme til Ikast. Både for at konkurrerer, men også for at se sin gamle svømmeklub

torsdag den 8. januar 2009

Sygdom er ikke bare sygdom

Stemningen er lidt trykket på arbejde. Man tager det dog med forståelse, selv om der er megen usikkerhed. Pressen har været voldsom efter os. Især på de udtalelser der ligger, fra vores fællestillidsmand, om at fyrer de mest syge. Min holdning til dette er noget ambivalent. For sygdom er ikke bare sygdom. Og så længe man ikke har helt klare regler for definitionen, gør man bare en hel masse mennesker bange og nervøse. Og det i sig selv kunne måske udløse sygdom. Og en hel masse fingerpegeri af hinanden.

tirsdag den 6. januar 2009

Hård dag på arbejde !



Rigtig hård dag på arbejde. I dag måtte vi fortælle, at finanskrisen også rammer os. For mig, er det ufattelig, at netop vindmølleindustrien bliver ramt. Anders Fogh talte om vindenergi i sin nytårstale - Vi afholder klimakonference i Danmark i 2009 og alle taler om at nedsætte CO2 forureningen. Alligevel må vi neddrosle den produktion der skulle bringe os den rigtige vej og skulle holde Danmark i føretrøjen, når vi taler vindenergi. Udgangspunktet er at vi skal sige farvel til 450 medarbejdere i Danmark. 190 gode og dygtige kollegaer på min fabrik. Vi må gøre alt hvad vi kan for at dette tal bliver mindre. For bag hver nummer er der et menneske med en historie. Og dette skridt er ikke med til at skrive et godt kapitel i han / hendes bog. Jeg har været med til noget lignende før. Da MD Foods ( Nu Arla Foods ) lukkede Holstebro konsum Mejeri og Frisk varerterminal. Og da DSB lukkede +BOX projektet på landsplan. Det er noget jeg aldrig bliver god til.

mandag den 5. januar 2009

Bruce lee og Chuck Norris i miniformat !



Mine barndomshelte fik lige en venlig tanke og et smil i omklædningsrummet efter løb med klubben. Der løb tre små drenge rundt i badet og sagde karatelyde, sparkede og slog med håndkantslag. De talte om Ninja turtles og hvor seje de var, når de sloges. Jeg kom straks i tanke om dengang jeg var ca. 8 år. Var i biffen søndag eftermiddag og se Bruce Lee og Chuck Norris. Vi kunne slet ikke sidde stille inde i biografen og da vi kom ud i eftermiddagslyset, slog og sparkede vi som vilde. Vi var simpelhed Skive´s svar på farlige og ædle karate krigere.

søndag den 4. januar 2009

Isfuglen !


I dag gik løbeturen langs Kongeåen. Klar frostvejr, ca. 3 minusgrader. Små pytter var frosset til og der lå en svag dis over åen. Og så sad den der. Lige i en svag bue på åen, på en gammel træstamme, en lille meter over vandet. Isfuglen. Den var fantastisk flot. Sad helt stille, mens jeg stoppede op og tog den nærmere i øjesyn. Farverne var helt klare og den så meget fokuseret ud. Nu må jeg helt sikker have flere ture på denne sti, så jeg kan følge med i fulgens bevægelser.

fredag den 2. januar 2009

kunst for en million !


Kunst er noget farlig noget at tale om. Der er nok lige så mange meninger, som der er hoveder. Mange meninger bliver styret af trends, prisen, navnet på kunstneren o.s.v. For mig er det mere enkelt. Hvis det man betragter kan skabe en følelse - en stemning - eller et andet billede inde i mig selv. Så har det værdi for mig og er derved noget jeg vil kalde kunst. Jeg fik dette billede af en god ven.( Permanent udlån ) Noget han selv har lavet, siddet og svedt over, brugt tankevirksomhed på at lave og haft en mening med. Derfor vil billedet altid få mig til at tænke på ham som person. De mange gode og sjove stunder vi har haft sammen, den tid vi sammen, har brugt på vores fælles interesse. Jeg er glad for at have en lille del af hans personlighed hængende i mit hjem.
Om billedet er noget værd. MINDST EN MILLION. I min verden. Og så kan det jo gøre ligemeget, hvad de andre syntes.

torsdag den 1. januar 2009

Nytårsfortsæt !


I år skal jeg prøve noget nyt. Jeg har altid haft nytårsfortsæt. Mere eller mindre seriøse. Ikke alle ( Måske endda de fleste ) er aldrig rigtig blevet ført ud i livet. Men sidste år prøvede jeg noget nyt. Jeg skrev ned på en seddel, hvad jeg lovede mig selv. Gemte det i min pung. Og tog sedlen frem, hver gang jeg blev svag i troen. OG DET VIRKEDE ! Nul slik og chokolade i 2008 !! - Ja. jeg kom igennem hele 2008 uden at falde igennem. Det var faktisk ikke svært. De første par måneder havde jeg sedlen fremme, men det blev mindre og mindre. Og da jeg sad og tænkte nytårsfortsæt 2009, havde jeg problemer med at finde sedlen i min pung.
I år har jeg nedskrevet 12 ting, som jeg gerne vil leve op til. Printet dem ud, sat dem i ramme og hængt dem op ved min seng. Nu må vi så se om det holder. Det er helt sikker ambitiøs Og vil med sikkerhed også gavne mine omgivelser.

Rygarbejde over flere omgange !




Så er projekt havedam startet. Årets store satsning på havesiden. Jeg er begyndt at grave det STORE hul. Der er ca. 15 - 18 kubikmeter jord der skal fjernes og det bliver med håndkraft. Det burde ikke være en problem. Jeg er jo i rimelig fysisk form. Og det kunne måske erstatte lidt af træningen. Men...Men... Jeg må erkende, at det ikke lige er gravemusklerne der har været i fokus. Især en mindre muskel lige over lænden. Den kan lige klare 30 minutters arbejde, så dikterer den pause. Så det STORE hul, er nu blevet til en lidt længere proces. Og mine vitser omkring kommunal arbejdere, der bare graver hele dagen, skal lige ny tænkes.