onsdag den 30. juli 2008

Gardaland Express


Om det var Legoland eller Gardaland der kom først med ideen er ikke af betydning. Men at de nu har indført et system, så det er muligt at komme foran i køen til de forskellige aktiviteter er " Pi... irreterende ". Grundideen med at alle betaler et beløb ved indgangen, og man så eller er ligestillet ved de mange forlystelser er meget tiltalende. Men nu kan du, hvis du kender systemet, reserverer, printe og eller købe dig til muligheden for at smutte foran i køen. Nej, hvor føler man sig bare som en andenrangs gæst i parken, når man har brugt 20 - 40 minutter i køen, og så der kommer 10 personer lige ind foran. Det betyder jo at jeg må vente yderlig 10 minutter. Og var det så handicappede eller folk med specielle behov. Men nej......... Det er helt almindelige mennesker. Den ordning er usmagelig og virker bare ikke i længden.

gardaland elefanter i egen have

...... Men selvfølgelig kunne jeg da også hente inspiration i Gardaland. Elefanter lavet som tilskåret hækkeplanter var fantastiske. Jeg lurede idden af. Det var hønsetråd, der var formet som elefant. Derefter havde man plantet en art kravleplante, hvor tråden rørte jorden. Nu bliver det nok ikke elefanter, men jeg skal helt sikker prøve ideen af Forme et eller andet, og plante en kravlende ting i bunden må være en af opgaverne i haven til efteråret.

tirsdag den 29. juli 2008

Max sol / afslapning - Hudkræft / stress !



.. Hele vinter / forår, har man hørt om overdrevet solbadning og de risici der er i denne form for fritidsaktivitet. Modsat har man også hørt, at danskes ferie er alt for aktive, og man ikke når at få gearet ned og slappet af. Netop det at få ladet batterierne op skulle være ekstrem vigtig. Så det var lidt svært at kombinerer alle de gode og velmenene råd.
Den valgte løsning: Benene opad, hovedet tæt på afkølende vand, Bølge skvulp som beroligende middel og en god indtagelse af D vitaminer virkede perfekt. Man kan faktisk falde i søvn i denne stilling. Uagtet de mange støjende badegæster og motorbådene på Garda søen. De få afbrydelser, så som en tur i vandet eller indtagelse af lidt føde var ikke et problem.

Venedig og mærkevarer.

Dagstur til Venedig. Det kan anbefales at tage med båd over til byen. Udgangspunktet er fra en lille havneby " Fussina". Så lander man lige i centrum af byen. Og byen er indbegrebet af Italiensk byliv. Ingen plads, masse af mennesker, historiske bygninger, larm og ballade, små mærkevarer butikker og udenlandske gadesælgere. Og her er virkelig kontrasterne. Vi så en lille lys og trendy butik, som solgte Gucci tasker, solbriller og tørklæder. Priserne ( Dem vi kunne se ) Var skyhøje. Og der var ikke mere end 10 -15 ting af hver varegruppe. Meget eksklusiv Selv ekspedienten så eksklusiv ud. Ude i en af sidegaderne stod en afrikaner og solgte tasker og solbriller af " samme mærke". Her var prisen variabel, mellem 10 - 20 euro. Efter hvor god en handler man var. Han sagde aldrig ordet kopivarer, det lå lige som i luften. Men at man kan føle sig fristet til at købe er let at se. Og forskellen på varen er ikke til at få øje på.

Venedigs Flyvende Rotter !


.... Og så var vi på Markus Pladsen, men dens mange duer. Nogle kalder dem også Venedigs flyvende rotter. I år kunne man ikke købe foder ved de lokale gadehandlere, men så tyede vi til en pose chips fra en bar. Duerne er så tamme, at knuser man nogle chips i sine hænder og holder dem ud til siden. Så er man straks belejeret af 5 - 10 stykker. Og selv om de bliver kaldt "flyvende rotter", var der ikke nogle der så sygelige ud eller var forpjuskede. Og stå med en håndfuld duer på Markus Pladsen, er ligesom noget man skal have prøvet, for at man kan sige. Jeg har været i v
Venedig, set Rialtobroen, Sukkens bro, duerne og de mange gondoler.

Signalforvirring



Hvad vil en is der er udformet som en Euro koste ????
- Ja -
... Det ville jeg også have gættet på. Men så ligetil er det ikke. Den koster 1,30 Euro. Enten har producenten ikke fremtidssikret sit design, eller måske er det et døgnflueprodukt, der bare har solgte så godt, at det bliver hængende et stykke tid efter at designet er blevet uaktuel. Da jeg ransagede min hjerne for lignende eksempler, var det sjov nok Keld Heick´s navn der dukkede op. Men det er jo en subjektiv holdning

torsdag den 10. juli 2008

Så kalder Nord Italien med sin store sø


Endelig ferie. Og igen i år går turen til Italien. Vest siden af Garda søen, på en lille lokal campingplads, hvor vi har været en gang før. Her er der både stemning, service og et italiensk islet. Lidt af det man savner på de store pladser. Og der er kun 25 meter til vandet. I år er vi kun os tre afsted. Så det bliver mest afslapning, svømning, hygge, løbeture og noget godt Italiensk mad og vin. Selvfølgelig skal vi også se Venedig - Gardaland og Verona. Og så må vi se om jeg bliver udfordret af Sanne´s fætte Bent. ( Hans familie er i området og han er bidt af en gal Tour de France look a´like ) Han vil en tur rundt om søen på cykel. Jeg har været det en gang for nogle år siden. Og han mente at jeg kunne være guide på hans rundfart.

Lille, men enorm vital !



For leden var vi i Kolding. Da vi skulle ind i Bauhaus, hørt jeg pludsentlig en svag "pifte"lyd. Og kunne konstaterer, at ventilen i det ene baghjul lækkede luft. Nå - Fat i donkraft og andet udstyr. Lige som sidst endte det med at jeg måtte ringe til Dansk Autohjælp. ( Citroën Jumper har reservehjulet liggende oppe under bagenden og det er ikke for normale mennesker, at tage ud ) Vi fik skiftet og kom hjem. Men historiens positive vinkel kom dog hos Skodborg Dækservice. De skulle have 30 kr. for at ordne dækket - - - 30 kr - - - Det er MEGET længe siden, jeg har fået service, arbejde og en smilende ekspedient for 30 kr. De har fået mig som fast kunde...... Eller fast og fast ! jeg skulle selvfølgelig nødig punkterer så tit at jeg bliver betragtet som fast kunde.

onsdag den 9. juli 2008

Første løbetur i området


Spændende at komme ud i et nyt område. Masse af nye indtryk, og man får overhovedet ikke set det hele. Jeg fandt straks Hærvejsruten, som løber ret tæt forbi vores lille by. Så den blev det første mål. Den ligger flot i terrænet. Kommer væk fra alfarts vej og giver da også et sus af historie. Måske lidt dårlig markeret ( Mest beregnet til folk i gangtempo - og ikke løbere, der kommer susende ) Her skal jeg nok få mange gode oplevelser. Jeg så Mikkel ræv tæt på Kongeåen. Hvor jeg da også godt kunne se mig selv stå og trække lidt i snøren. Fin førstehånds indtryk.

fredag den 4. juli 2008

Kommer til at savne vandet


Sidste løbetur langs Mariager Fjord. I dag flytter vi. Jeg kommer til at savne vandet, savne bakkerne og det vekslende terræn. Alle de små og store områder, jeg kender som min egen bukselomme. Alle de steder, som er " mine". Hvor jeg ved at der ikke kommer andre mennesker. Der sidder rigtig mange billeder og oplevelser fast på den indre nethinde. Jeg må gå positiv til det nye område og prøve at opdyrke et nyt territorium. Jeg har bestilt et 4 cm. kort over Skodborgområdet, så forberedelserne er igang. Et varmt og sørgmodig farvel til fjorden og 9 gode år i området.

onsdag den 2. juli 2008

Observer trainer


Har været to dages kursus i Amsterdam, hvor vi lærte at observerer vore mellemleder i et nyt testprogram, som skal rulles ud over virksomheden på global plan. Her er man meget påvirket af sin egen kulturelle baggrund, måden man har sine værdier sat op, og hvad man selv syntes er god opførsel. Derfor var det meget interessant at arbejde sammen med et hold på 12 mennesker, der kom fra Indien, Frankrig, Tyskland, Canada, Kina, Danmark og Belgien. Samtidig var vi spredt over hele aldersskalaen. Her mærker man virkelig forskelligheden. Vi lavede nogle rollespil for at træne observationsevnerne. Alt fra sure medarbejdere til en nedkørt supervisor. Vi var meget ens i selve observationen, men når vi kom til bedømmelsen af personen,var der meget forskel. Det var en god måde at få talt om vore forskelligheder og jeg fik knyttet nogle gode forbindelser til mit netværk.

Vand i haven


....... Jeg havde som altid, mine løbesko med til Amsterdam. Fik løbet en god tur langs de mange flotte kanaler. Her var en blanding af gamle huse, lavet af træ, moderne huse, små industrier, drivhuse, og selvfølgelig vand - vand - vand. Det var SÅ flot og stemningsfuld. At kunne sidde i sin have og se sejlbådene vugge forbi. Høre vandet klukke og lugte den friske vind må være fantastisk. O.K. Der er jo nok også dage med dårlig vejr. Og de må da også have deres tanke på en evt. vandstigning på global plan. Men se lige på mit billede fra morgenturen. Vand i haven får en helt anden betydning, når man har garage til sin båd i sin kælderen.

Fuldstændig farlig chauffør !


..... Og så kørte vi med den værste telefonsnakker, jeg nogensinde havde set !!!!! Han var vores taxachauffør. Havde fire mobiltelefoner, betjente dem alle. Kørte bilen, trykkede på sin GPS - skiftede gear - talt med os og styrede gennem Amsterdams gade. Han kørt godt nok forkert en enkelt gang. Det kunne jeg godt tilgive ham. Men havde det været i Danmark, havde jeg helt sikker bedt ham stoppe snakken og koncentrere sig om kørslen. Vi blev enige om at det var en slagt bookmaker forretning han havde gang i. På billedet kan man se to telefoner som var kilet ind i rattet, en treide var kilet nederst på rattet og den fjerde er han ved at taste et nummer på.