torsdag den 28. februar 2008

Næsten som at få en platin plade

Så havde jeg sidste møde med Grundfos Biobooster. Et fantastisk samarbejde, om rensning af spildevand, som nu har fundet sin slutning. Vi har hjulpet hinanden, lige fra vi startede med at se på en lille forsøgscontainer i Rødkærsbro, til verdens første full-scala anlæg i Hobro. Vi har lært meget undervejs, brugt hinandens viden og blevet berømt i den store verden. At vi i dag gik fra projekt til daglig drift med serviceaftale er en rigtig god afslutning. Jeg har i hele perioden spurgt om det var muligt at få et sæt af de indvendige skiver, som er hjertet i bioboosterens rensning af spildevand. Men hver gang havde Grundfos fået et lidt fjernt blik i øjnene og sagt ord som patent og hemmelighed. Derfor var det en flot scoop at jeg fik en indrammet skive som afskedsgave. ( Se billedet ) Næste skridt i Grundfos samarbejdet er et Micro Definery anlæg, som skal lave Hobro Mejericenters slam om til brændstof. ( Som måske kan bliver så rent at det kan hældes direkte på mælke lastbilerne )

Luft under vingen


Efter flere spørgsmål, på og ved siden af bloggen, omkring vingen til min bil. Så er den nu kommet på. Konen mener at det er noget pjat. Men hvis man synker langt ned i sædet og presser kinden mod sideruden, så kan man godt se den fra førersædet. O.k. Det er nok ikke den mest ergonomiske behagelige måde at kører bil på. Men bevistheden om vingen er også nok. Og så kan jeg igen løbe forbi Tom Kristensen ( Ja - han er jo også fra Hobro, og vi hilser da på hinanden da vi løber i samme område ) ... Uden at få mindreværds komplekser. Min bil ligner ikke lige hans Audi R8. Men vi har vingen til fælles. Og så har mit valg af ekstra udstyr til bilen måske alligevel en underbevist betydning. For min nye arbejsplads i Lunderskov hedder også Vingen

tirsdag den 26. februar 2008

Take away - Throw away


Hold op hvor er jeg træt af at se, hvordan folk sviner i vores fælles natur. Noget af det, der kan bringe min forargelse op i det røde felt, er en stor bunke affald af Take away mad fra Mc. Donald. Smidt i grøften fra en bil. Det er utrolig hvilken omtanker, eller måske mangel på samme, der går gennem hovedet på disse personer. Ofte kan jeg se at det er kasser med Happy meal ( D.v.s. at der sikkert har været børn med i bilen ) Hvordan er resten af disse forældres holdning til ansvarlig opdragelse ? Jeg kan næsten hører deres stemmer, mens de vender sig om mod bagsædet: " Se ud af vinduet børn, der ligger den farlige natur. Langt fra jeres verden af Play Station, junk food og videofilm. I må ikke stige ud af bilen, men smid bare affaldet ud af døren, for så kan de vilde dyr spise resten "............ Nej, de siger nok ikke sådan. Men deres intellegensniveau er nogenlunde til sådan tale.

torsdag den 21. februar 2008

Så løb jeg igen forbi et flok stavgængere.


En motionsform som ofte er klantet og latterliggjort, hvilket ikke er helt retfærdig. Man skal bare løfte blikket og se det i et lidt større perspektiv. OK - Jeg kommer nok aldrig til at gå stavgang. Jeg har set folk der snakkede mere end de gik, og folk der kom slæbende med deres stave efter sig ( de ville faktisk gå bedre, hvis de havde lagt stavene derhjemme ) ..... MEN her er netop pointen ! For så var de også blevet hjemme ! Stavgang er måske motionsverdens gave til dem som ikke af sig selv går en tur i skoven. Og dem som ikke køber en hund for at blive tvunget ud. Stavgang er en legetim måde at " vade rundt i naturen" på. Og der er en social faktor ( snakken ) Der sikre at tempoet ikke ryger op i det røde felt. Så næste gang du ser en flok med stænger, så tænk positiv. Det går måske en gruppe mennesker, som ellers ville have siddet hjemme og spist eftermiddagskage og set TV. Og så kan det endda være at de spare dig for penge, ved at holde et lidt bedre helbred og belaste sundhedsvæsnet mindre.

Miljø uden afvigelser !

Jeg har lidt svært ved at få armene ned, da vi lige er blevet recertificeret på miljøstandarden ISO 14001:2004, uden afvigelser. ( Mit ansvarsområde ) Certificeringsbureauet havde et par forbedringsforslag, hvor det ene ligger lige i tråd med en af mine kæpheste. Nøgletal for ressurceforbrug skal være bundet op på produceret mængde. Hvilket vil give et retvisende billede, uanset hvordan virksomheden udvikler sig. Denne metoder er brugt på Hobro Mejericenter i mange år. Hvorimod vores nye overordnet organisation Consumer Nordic har kvantitative tal i deres miljømål. Det vil sige at man bare skal producere mindre, derved bruge mindre ressurcer. Så opfylder man sine mål. Det kan på ingen måde være fremmende for forretningen og heller ikke et mål, som kan bruges i miljøstyring......... Og så var det 4 gang Hobro Mejericenter blev auditeret i miljø, og 4 gang uden afvigelser. Håber at min aftager på jobbet som miljøkoordinator kan få strømlinet miljømål i organisationen

mandag den 18. februar 2008

Neandertaler ledelse



En ny undersøgelse fra Analyse Danmark siger at: En ud af ti lønmodtagere mener at deres nærmeste chef et direkte usym-patisk. Noget der godt kan virke skræmmende og helt sikker noget som især mellemlederne, der har den største berøring med medarbejderen, burde tage alvorlig. Selv om virksomhedens ledelse har mange gode intentioner, personalepolitikker og mål for deres ledelse. Så er det mellemlederne der tegner virksomheden over for medarbejderne. Her er der et filter, som mange overser. Graver man dybere i undersøgelsen, mener 35 % at deres leder ikke er god til at løse konflikter. 26 % føler sig kontrolleret og 14 % føler at lederen løber fra aftaler. Skal man have en personale-politik der virker hele vejen, og holde på de gode folk, skal man have styr på sit mellemleder filter. Folk vil have kvalificeret sammenspil med troværdige ledere. Ingen gider i dag arbejde under neandertaler ledelse.

lørdag den 16. februar 2008


Så er jeg igang. Jeg har kørt en firmablog i et års tid. Jeg er nu midt i et jobskifte ( Se profilen )Men jeg vil gerne blive med denne form for kommu-nikation. Jeg er nu ikke bundet op på, at indholdet skal være arbejdsrelateret, så emnerne bliver meget mere åbne. Derfor vil bloggen være fyldt med mine krøllede tanker, kommentarer og meninger være om alt mulig fra min hverdag.
Mit jobskifte fordre at jeg sælger hus og flytter fra Hobro til Koldingområdet. Men inden dette kommer iorden, har jeg anskaffet en lille bil ( Gocart med tag ) Så jeg kan komme frem og til-bage. Her har jeg pludsentlig opdaget at " drengerøven " i mig ikke var død endnu. Jeg har ellers ofte rynket på næsen af de unge knægte med deres pyntede biler. Men pludentlig kunne jeg hører mig selv stå ved autoforhandleren og bestille sorte vinduer bagi, alu-fælge og en vinge til bagsmækken ( Rent gejl, ingen nytteværdi ) Nå,,,,,, Jeg trøster mig med at jeg nok skal bruge nogle timer i bilen og det må godt være behagelige.